Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hofer nateguni največji

Hofer nateguni največji

… oglasujejo nekaj (oblacilo za otroka – presita jakna) na dan akcije obletimo takoj zjutraj ob odprtju jaz 2, zena 2 , babica 2 hoferja in v vseh 6 skup ima 10 kosov tega oblacila??? ce pa je tako da delavke rezervirajo zase in za pol ulce ali bloka je pa tut vse skup en kurac!!!

Sploh ne kupujem oblačil v hoferju ker prodajajo samo sra*nje, ki se po parih pranjih uniči, pa tudi hrane ne kupujem v hoferju, ker je samo nekvalitetno sra*nje

Hofer že dolgo ni več trgovina za reveže, zato ti predlagam, da brez predsodkov zaviješ ob priložnosti v trgovino in si, preden nekaj na pamet nabijaš na forumih, pogledaš kaj dejansko prodajajo v Hoferju. Hrana je v povprečju bolj kvalitetna od kakšnega Mercatorja, oblačila sicer kupimo zelo redko, nekaj smo kupovali za otroke in se je izkazalo za bistevno bolj kvalitetno robo od večine drugih trgovin. Kar se pa tiče, da zmanjka akcijskih artiklov, pa drži. Namreč akcijski artikli se velikokrat prodajajo z zelo nizko maržo, ali celo brez in to je marketing – na tak način se pridobiva nove kupce. Če bi bilo te robe preveč, pa več ne bi bilo finančne računice.

Ne štekam. Koliko otrok pa imate, da vam 10 jaken ni bilo dovolj?

Kje je tu vprašanje?

… oglasujejo nekaj (oblacilo za otroka – presita jakna) na dan akcije obletimo takoj zjutraj ob odprtju jaz 2, zena 2 , babica 2 hoferja in v vseh 6 skup ima 10 kosov tega oblacila??? ce pa je tako da delavke rezervirajo zase in za pol ulce ali bloka je pa tut vse skup en ******!!![/quotel]

Ne rabis vec tja hodit. Se ti je pa res najvecja krivica na sveti zgodila. In te nesramne trgovke, ki so kaj vzele zase za znance…madona so res golazen od ljudi ane. Ti nebi/ nisi nikol naredu nobene usluge za svoje prijatelje, znance in familijo ane? Lepo…vrjetno zato, da kaksnemu, ki ga ne poznas nebi naredil kaksns krivice ane..Si pa res posten. Kapo dol…

Evo. Iz iztega razloga jaz ne hodim v hofer in lidl. Parkrat so me nategnili in to je to. Do sedaj sem hodila po večini v mercator ampak zadnje čase kar višajo in višajo cene. Bo treba pogledat še kako je v tušu.

Ti po moje še marsičesa drugega ne štekaš…

Ti po moje še marsičesa drugega ne štekaš…[/quote]
Pardon – sem mislil, da komentiraš mene. Se opravičujem.

Če primerjate cene Hoferjevih in Lidlovih cunj s cunjami od C&A, H&, SportDirect (seveda ne firme) in New Yorkerja, lahko opazite, da nista Hofer in Lidl nič cenejša.

[/quote]

Bistvo je drugje in avtor ima prav. Ko v reklamnem letaku oglašuješ neko stvar, ki je potem ni moč dejansko tudi kupiti, je to zavajanje kupcev, kar je v nasprotju z zakonodajo. Kolikor vem, je Hofer znan po tem. Tega si gotovo ne privošči drugje, sploh pa ne v matični državi. Tako ne gre za to, da si je trgovka dala kaj na stran, ampak zato, da te robe sploh ni bilo v trgovinah. Tako kot tisto bedno oglaševanje dizajnerskih cunj v znani trgovini, ko so ljudje stali več ur v vrsti za 5 puloverjev v celi LJ.

[/quote]

Bistvo je drugje in avtor ima prav. Ko v reklamnem letaku oglašuješ neko stvar, ki je potem ni moč dejansko tudi kupiti, je to zavajanje kupcev, kar je v nasprotju z zakonodajo. Kolikor vem, je Hofer znan po tem. Tega si gotovo ne privošči drugje, sploh pa ne v matični državi. Tako ne gre za to, da si je trgovka dala kaj na stran, ampak zato, da te robe sploh ni bilo v trgovinah. Tako kot tisto bedno oglaševanje dizajnerskih cunj v znani trgovini, ko so ljudje stali več ur v vrsti za 5 puloverjev v celi LJ.[/quote]

A so v trgovini ce jih je 5 al jih ni. Ne razumem? In pa ne vrjamem: 1. Da so takoj po odprtju bli usi trije na dvej lokacijah – kot trdi avtor. A so se kloniral?
2. V 6 trgovinah jih je bilo vsaj 10.
Sem delala v trgovini, kjer smo tud dobil v eno trgovino artikle enega po stevilko. A to se pol pravi, da jih ubostvu ni bilo?
Se nikoli se mi ni zgodilo, da bi prisla v Hofer (ali kamorkoki drugam) in nebi bilo nobenega artikla. Potrosniki ste / smo dones tok zahtevni in zatezeni, da mocno upam, da ne delam vec z ljudmi, ker bi usi mel use za malo denarja in to takoj…bruh

point je v tem da ni bilo številke ki smo jo iskali – v vseh 6ih trgovinah niso imeli 10 kosov oblačila in od teh 10 kosov je bilo recimo 6, 7 kosov iste številke… in Ja bil sem v hoferju na Poljanah ob 8.00 in ob 8,10 v hoferju na rudniku… žena in babica pač drugje. Ne moreš mi reči da je bilo v teh 10 minutah razprodano??? Ali pa da je bilo v celi Lj po 2 kosa po 2 številki vsakem hoferju? se spomin pred kakim letom so v Leclerku oglaševali hard diske 1Tb zelo ugodno… imeli so jih pa 30 kosov. Nekdo je poklical inšpekcijo in ker v katalogu ni pisalo do razprodaje zalog so morali vsem ki so prišli to iskat zagotoviti artikel po navedeni ceni.

Hofer je od nekdaj to počel, medtem ko v Lidlu sem pa vedno dobila po kar sem prišla.

Jaooo.

Pa dajte si že dopovedat, da gre pri diskontarjih za drugačen koncept oglaševanja, kot v drugih trgovinah.

Če recimo H&M objavi reklamo za neke kose oblačil, jih bo v poslovalnice dostavil dovolj, da jih bodo kupci lahko kupili. Taisto krilo, ki ga na primer vidite v reklami, boste brez problemov lahko kupile ( tudi če ne boste šle v trgovino takoj naslednji dan), ker ga bo trgovec imel ravno zaradi oglaševanja na zalogi.

Diskontarji pa s svojimi akcijami predvsem vabijo v nakup drugih, neoglaševanih izdelkov. Njim je vseeno, če kupec ne bo dobil oglaševanega izdelka, ker v resnici z oglaševanjem samo vabijo (in zavajajo), da bi kupec prišel in kupil kaj drugega in ne tistega, oglaševanega izdelka.

Madona pol se pa opravicujem. Ste pa res hitri. Ker sem dostikrat hodila pred sluzbo v Hofer in Lidl lo malico in sem bila tam cca 5 minut pred odprtjem lahko iz prve roke povem, da sem kdaj stala med cca 30ljudmi, ki so dolocene kose dejansko pograbili v 3 minutah in se potem so si zenske pulile iz rok in se kregale…

Jaooo.

Pa dajte si že dopovedat, da gre pri diskontarjih za drugačen koncept oglaševanja, kot v drugih trgovinah.

Če recimo H&M objavi reklamo za neke kose oblačil, jih bo v poslovalnice dostavil dovolj, da jih bodo kupci lahko kupili. Taisto krilo, ki ga na primer vidite v reklami, boste brez problemov lahko kupile ( tudi če ne boste šle v trgovino takoj naslednji dan), ker ga bo trgovec imel ravno zaradi oglaševanja na zalogi.

Diskontarji pa s svojimi akcijami predvsem vabijo v nakup drugih, neoglaševanih izdelkov. Njim je vseeno, če kupec ne bo dobil oglaševanega izdelka, ker v resnici z oglaševanjem samo vabijo (in zavajajo), da bi kupec prišel in kupil kaj drugega in ne tistega, oglaševanega izdelka.[/quote]

In taka strategija naj bi se obnesla? grem enkrat, dvakrat, vidim, da je nateg in me trgovina ne vidi več od blizu. Poleg tega, če grem v hofer kupit artikel x, ne bom šla kupovat še drugih stvari (ker niso iste kot v “mojih” trgovinah in ne mislim zgubljat časa, da ugotovim, kaj pa oni prodajajo).

navalili ste na hoferje, organizirani kot rop stoletja, zdaj pa se pritožujete kako so si drugi vse razdelili 😀 pomislite, da mogoče niste edini taki grabežljivci, no.

Avtor, z živci plačuješ davek na požrešnost. Primerno in pošteno.

Pa kaj je res tako težko prebrati temo do konca?
Nakupovalec je napisal, da od teh 10 kosov noben ni bil v željeni stevilki.
Torej so po obisku 6 poslovalnic kupili točno 0 (nič) oblačil!

Požrešnost pa taka…

Ne bom komentirala, koliko kosov česa imajo, ker nam je načeloma vsakič tudi popoldan še uspelo kje dobiti, kar smo iskali.

Bi pa nekaj rekla na tole temo- da si tega v matični državi sigurno ne dovolijo.
Pri nas ta Hofer in Lidl, v nemčiji sta Aldi in Lidl.
Aldi ima celo identični znak kot pri nas Hofer- no ja A je malo bolj podrt, itak pa vemo da je hofer hčerinska firma od Aldija.

No- glede matične države.
Sem bila v Nemčiji na obisku, pa me teta pošlje ob približno deseti uri dopoldan v Aldija po neke akcijske izdelke. Trgovina je bila izropana, pa ne samo na neživilskem oddelku, tudi živil, ki so bila v akciji, ni bilo več.
Pri nas trgovke tako v eni kot v drugi trgovini sproti pospravljajo in čistijo, tam je bilo na oddelku zelenjave- ne vem vam opisat- izropano, prazne košare, po tleh nasuto, kot da se je folk za solato tepel.
Tako da ne vedno tujih trgovin z našimi primerjat, ne gre samo za omenjeni trgovini, na splošno bi se tujci lahko o urejenosti in založenosti trgovin pri vseh naših trgovcih učili. Veliko potujemo po tujini, ampak tako urejenih živilskih trgovin, kot so pri nas, jih zlepa v tujini ne najdeš

[/quote]

Bistvo je drugje in avtor ima prav. Ko v reklamnem letaku oglašuješ neko stvar, ki je potem ni moč dejansko tudi kupiti, je to zavajanje kupcev, kar je v nasprotju z zakonodajo. Kolikor vem, je Hofer znan po tem. Tega si gotovo ne privošči drugje, sploh pa ne v matični državi. Tako ne gre za to, da si je trgovka dala kaj na stran, ampak zato, da te robe sploh ni bilo v trgovinah. Tako kot tisto bedno oglaševanje dizajnerskih cunj v znani trgovini, ko so ljudje stali več ur v vrsti za 5 puloverjev v celi LJ.[/quote]

Oblačila v hoferju in lidlu za otroke je prvo kar gre hitro in če ne držiš vrste zjutraj med prvimi boš res težko kaj dobil. Ostalo se dobi še popoldan ali drugi dan. Kar se tiče kvalitete pa tako, vsako stvar, ki sem jo zase kupila za oblečt jo še vedno nosim po letu, dveh ali celo treh. Torej je kvaliteta primerna oz. boljša kot je ista cena nekje drugje.

Drugače pa je spar trgovina kamor ravno zaradi teh netegov ob akcijah ne zahajam več. Nimam časa hodit v spar po akcijsko robo, ki je ni.

Pa še ena razlika je, medtem, ko v lidlu in hoferju delavke ne smejo jemati akcijske robe zase ali druge, pa v šparu to veselo počnejo.

Dru

Isti je Lidl. Sploh na Primorskem, natančneje Ajdovščina, ki pokriva še Novo Gorico. Dvajset minut po odprtju ni sledi več o kakšnih artiklih (moje izkušnje). Pa te njihove reklame – letake dobijo VSA gospodinjstva. Za tistih par kosov, ki jih razgrabijo v minutki, ali pa jih (mogoče) sploh ni.

[/quote]

Jaz se ne bi hecala s tem “ne rabiš več tja hodit”. Kolikor vem so trgovine zaradi ljudi in ne ljudje zaradi trgovin.
Če tja ne bomo več hodili, boš ti ostala na cesti. In ja, se strinjam s tem, da trgovke pač ne morejo izprazniti trgovine. Oz. jo lahko, seveda, vendar morajo potem v reklami objaviti, da akcija za določeno trgovino pač ne velja. PIKA!

Kaj zdaj, a dovolijo v Nemčiji ‘izropanost’ akcijskih izdelkov ali ne?

Meni pa se naše poslovalnice istih trgovskih verig ne zdijo boljše urejene kot po Evropi. So nekje enake.

New Report

Close