Kaj kupiti snahi za rojstni dan
Mojo snaho imam rada in bi jo želela prijetno presenetiti ob njeni okrogli obletnici, vendar nimam idej. Je zelo preprosta, skromna in pravi, da ne potrebuje ničesar. Ima zelo majhno kuhinjo, zato vem, da ji ne bi kupovala česa za kuhinjo, ker že tako ali tako nima prostora. Pa tudi ne mara razne šare in kakšna kristalna vaza ji ne bi nič pomenila. Vrta nima, saj stanujejo v bloku. Oblači se funkiconalno, zato razni šali in modni dodatki odpadejo. Kakšne posebne kozmetike ne uporablja, liči se ne, ne nosi nakita. Niti kave ne pije!
Res ne vem kaj naj ji kupim…. Rada bere in hodi v hribe, ampak vso opremo že ima, pri knjigah pa tudi ne poznam toliko njenega okusa, še sin jih težko izbere zanjo.
Mi svetujete prosim, da ne bom spet podarila bonboniere?
Če rada bere in če ne poznaš njenega okusa, je rešitev tudi darilni bon kake knjigarne. Če ima kakšno priljubljeno revijo, celoletna naročnina nanjo. Sicer sem pa jaz podobna, in mi je recimo všeč tudi bon za masažo. Ampak prave vrste in je kar težko zadeti, če me človek zares dobro ne pozna, Ali pa, ker nisem prav pri denarju, kak dober parfum. Me kar sami vprašajo, katerega bi. Ali pa kak ročno narejen izdelek, ampak ne kič. Morda jo pa kar vprašaj, kaj rabi, te zna presenetiti z odgovorom.
Sicer praviš, da ima že vso opremo, pa kljub temu kakšen bidon oz. lična steklenica za pijačo sigurno ne bo odveč. Za sabo ali za doma. Ali pa števec korakov – pedomer. Če fotografira morda močno spominsko kartico ali nenavaden (v obliki živali, figurice itd) a dober USB ključek, kamor bo lahko shranila fotografije. Tudi bon za športno trgovino pride v poštev, pa naj sama izbere kar želi.
Mene bi razveselili, ce bi mi podarili bon za pedikuro, ceprav si sama urejam, bi z veseljem odsla na razvajanje, bon za masazo telesa, bon pri frizerju, kamor hodim. Res pa tudi je, da pri nas pride pedikura 20 eur, frizer 17 eur, masaza malce vec. Bon za knjigarno mi je brezveze, ker knjige si izposodim v knjiznici. Vesela bi bila tudi, ce bi dobila darilni bon v Mercatorju ali pa v Sparu ali v kaksni drogeriji.
Če živi snaha v stanovanju, domnevam, da nimajo dosti prostora. Sama bi na tvojem mestu podarila kakšen darilni bon (npr. za športno trgovino) ali za kakšno drugo trgovino, da si bo sama nekaj kupila po želji.
Knjig nima smisla kupovati, saj si jih lahko sposodi v knjižnici, tudi rože ne pridejo v poštev (le kam naj ji da v stanovanju).
Lepo, da imaš rada snaho. Hvala Bogu za take tašče!
Vsekakor nekaj izključno zanjo. Odvisno koliko denarja lahko za to nameniš. Morda vikend paket v toplicah zanjo, če želi koga s seboj si bo plačal sam. Boni so pametni, a meni je všeč nekaj kar dobim in imam za spomin. Nikakor pa ničesar od strojčkov za kuhinjo ali karkoli, ki spominja na delo. Če te tudi ona ceni in spoštuje predlagaj da gresta skupaj na vikend paket in ti častiš. Mene bi to zelo razveselilo in potrudila bi se, da bi nama bilo lepo.
Hvala vsem za odgovore! Sem morala prav pogledati, kaj je Roomba, ampak toliko denarja je preveč za mojo pokojnino. Sicer pa sesa sin in bi bilo to darilo bolj zanj! Sem ji dala očitno darilo že s tem, da sem dobro vzgojila sina in nima dveh levih rok za gospodnijska dela! Hec, hec.
Za običajne rojstne dni si podarjamo malenkosti, za okroglo bi pa dala malo več, tam okrog 50, maks. 100 evrov.
Vaši predlogi so mi dali misliti! Viski ali kakšen drug alkohol ne bi šel, ker ne pije, dober domač med in suho sadje je super, ampak to ji podarjam že za božič. Se mi zdi bolj tako zimsko darilo, ampak v skrajni sili bo tudi to prišlo prav. Ali kaj drugega kulinaričnega, recimo ročno izdelane čokolade – mislite, da bi bilo to lepo? Ampak je kar premalo….
Hvaležna sem tudi za vse, ki ste napisali, da si knjige sposojate v knjižnici. Tudi moja snaha si jih in če sedaj dobro pomislim, verjetno tudi za knjige v tistem majhnem stanovanju nima prav več veliko prostora, da bi si delala zalogo. Jih ima namreč vse polno. Rož pa tudi ne obrajta preveč. Pa tudi na ročno izdelane izdelke ne da veliko.
Sem vprašala sina za USB ključ ali foto kartico pa je rekel, da to že ima, pedomera pa ne rabi. Eden je dobro napisal zgoraj, da je človek,ki ima rad doživetja, ne stvari, ampak je stvari lažje podariti. Se je tudi že ukvarjala z vsem živim, od jamarstva do alpinizma in padalstva, ampak se sedaj ne več, tako da ne vem, kako bi ji bilo všeč dobiti kaj v tej smeri.
Če jo vprašam, reče nič ali kakšno malenkost, sin pa enako. Ampak jaz bi jo res rada presenetila s čim lepim … Očitno bo to res kar bon za kakšno trgovino pa kakšna čokolada, čeprav bi rada dala kaj bolj osebnega.
Kaj pa uro?
Ni treba neko fensi, ne pa tudi najcenejšo.
Kaj takega
https://www.slowatch.si/guess/rocna-ura-guess-W0648L5
Ti prilagam še link za uro, kako zgleda na roki. Jaz bi bila takega darila zelo vesela.
Jaz sem skoraj taka kot tvoja snaha, samo da malo manj športam. Mene bi najbolj razveselilo, pa ne se smejat prosim, letna naročnina na revijo Zveze potrošnikov. Že kar nekaj časa premišljujem o tem, pa vsakič pride kaj vmes. Vesela bi bila tudi kakšne dobre čokolade, ali kakšnega doživetja. Ni treba da je adrenalinsko. Razne flaše, rože, masaže, pedikure, toplice, vaze, modni dodatki….vse to pri meni odpade.
Glede na to, da doslej marsikaj ni prišlo v poštev, zna biti kar težka izbira.
Osebno mi je marsikateri predlog zgoraj všeč, od zadnje ure do bonov za bodisi šoping center bodisi kakšno masažo ali pa tudi izlet. Nikakor pa nisem za zlate verižice. Ampak to je seveda moje mnenje, kot je mnenje nekoga drugega, da ne bi želel bonbonjere in masaže.
Imaš tudi pakete, Zvezdar in Selectbox, kjer si potem lahko izbere enega izmed dogodkov, navedenih v njih. Vendar če je res tako aktivna, je morda njena želja kaj res specifičnega s tega področja. Ne vem, poglej še te pakete, če najdeš notri kaj, kar misliš, da bi si želela.
Pri moji tašči je tudi bila vedno velika skrb kaj mi kupiti za darilo. Sem skromen človek in ko me kdo vpraša če kaj potrebujem, še v resnici sama ne vem, če kaj potrebujem. Tašča mi je najprej kupovala kakšne malenkosti za katere ji je mož povedal, da bi jih rada imela (cd, usb ključek,..). Potem ko ni bilo več idej, pa mi za rojstni dan vedno podari kakšno vrtnico, čestitko v kateri mi želi vse dobro in pove kako neizmerno me ima rada in notri 50 ali 100 Eurov. Jaz ponavadi dam ta denar v en poseben predalček in ga porabim samo za svoje užitke ( kakšna masaža, kopalna karta, kakšno res lepo oblačilo, kakšno kopel,…), seveda bi bila tudi vesela darilnega bona za trgovino, samo to potem itak porabiš za hrano, tako, da jaz sem kar zadovoljna, da si lahko sama kupim za ta denar, kar si želim. Hehehe, včasih ga imam v skritem predalčku skoraj do naslednjega rojstnega dne preden porabim.
Čestitke pa vedno vse shranim in včasih ob deževnih dneh odprem to škatlico in si jih ogledujem.
Ja pa tudi problem, nekdo lahko vzame darilo v obliki denarja kot žalitev, češ, da je oseba s tem ne ceni. Avtorica potipaj malo sina v zvezi s tem kakšno mnenje ima snaha glede darila v obliki denarja.