varanje spet
Prosim samo za tiste, ki so isto doživele OK?
Dober mesec nazaj sem ugotovila da me je mož celo poletje varal. Vse mi je priznal in do sedaj sva se imela kar lepo. res da jaz pozabiti kar tako ne morem, vsakič ko sem imela taprav dan, sem mu kaj pod nos vrgla, tako da je bilo kar napeto . Zadnje čase sem se malo zadržala in nama je bilo res lepo, kot že dolgo ne, res sem imela občutek da mogoče pa se je tip malo zamislil in bo ok. No, zdaj pa sem šla na njegov Planet.si in najdem en sms, ki ga je že lanskega avgusta poslal (eni drugi), in ji pošiljal vroče poljube itd…. Zdaj sem spet čisto izgubjena, poklicala sem ga in rekla, naj se spoka, da z mano nima več kaj početi. Ful sva se skregala itd…ker če mi je eno leto lagal, mi bo verjetno še naprej. No, zdaj pa mi pošilja sms-e, da me ima res rad in pika, in da nima z nobeno nič več (to sem se tudi že prepričala na – svoj način). Ne vem kaj naj naredim, tako ga imam rada, da me je kar groza biti brez njega, čeprav sem še mlada in si lahko najdem boljšega. Glede na to, da je bilo zdaj res v redu, mi je kar malo škoda vsega tega lepega zadnji mesec, za stvar, ki se je v bistvu dogajala lani. resnično ne vem kaj naj naredim.
Zato prosim tiste (samo tiste prosim),. ki ste na enakem, ali ste bile na enakem za kak nasvet. Tudi tiste, ki ste se konec koncev odločile ostati z njim. ali je kaj bolje, ali še vam možovi še vedno gonijo.
Trenutno sem zelo raztresena, zato se obračam na vas po kakršen koli nasvet.
Meni ne bi bilo vazno kdaj je drugi posiljal vroce poljube, kdaj je s katero bil..vazno bi mi bilo dejstvo,da se ni mogel zadrzat kljub temu,da je bil v vezi z mano…takemu cloveku sama nikdar ne bi mogla vec zaupat, kaj sele imeti se z njim lepo…ker bi bil vedno prisoten tisti dvom…in zakaj bi si otezila zivljenje,ce mi ga ni treba?
Ja odlocitev je res tvoja, ce ni zaupanja potem ni uspeha v zakonu oz. zvezi. Jaz ne bi mogla ziveti s clovekom ki mu ne zaupam, vedno te zre kaj ce je spet s svojo ljubico, kaj zdaj dela itd.itd. Mogoce je zdaj z njim vse ok. ampak ce mu ti ne zaupas, potem je vse ostalo brezpredmetno.
Kot receno ti se moras sama odlociti ali ziveti s clovekom, ki je sposoben celo leto lagati in ti nekaj prekrivati, ali vse skupaj pozabis in gres preko vsega. Ce ti to uspe si definitivno superwoman.
Ti dogaja, da se je ustrasil? Zdaj si zmagovalec ti, odkrila si njegovo varanje, se pravi, da si imela prav, potem se bos pa lahko smilila sama sebi, ker te je prevaral in ker je tak prasec. Ampak faca pa si, ker ga bos vrgla iz stanovanja.
Zakaj te je pa prevaral? Ti je odgovoril na to vprasanje?
Ti bom odgovorila, čeprav nisem na istem. Sem bila pa v obrnjeni situaciji in sem varala jaz (nisva bila poročena). Zakaj ti odgovarjam? Ker sem na lastni koži doživela, da je nemogoče biti s človekom, ki si ga varal. Varaš ker te pri partnerju nekaj moti ali ker nekaj tako močno pogrešaš, da se spustiš v vzporedno vezo. Razumi, da je zelo težko varati in če se je mož odločil, da to stori enkrat, dvakrat, bo to storil tudi tretjič, četrtič…tudi ti boš imela to vse življenje nad sabo, kot črna senca se bo vleklo nezaupanje v vajinem odnosu. Če se odločiš, da ostaneš z njim boš morala sprejti to dejstvo in se sprijazniti, da v vajinem zakonu ne bo več spoštovanja in zaupanja, ki sta temelja vsake veze. Odločitev bo tvoja. Upam, da nimata otrok…
Problem je da imava otroka, in me vsak dan boli ko gledam hčerkico kako se stiska k njemu in govori moj moj ati, in ga ne spusti. Sej pravim, trenutno nisem sposobna niti razmišljati, preveč vsega je naenkrat in po mojem je res bolje da ga pustim. Čeprav mi je zelo težko…
Saj sva se že vse pogovorila, zakaj je to storil itd….že prejšnji mesec, pa sva potem se skupaj odločila, da bova oba skupaj nekaj naredila, da nama bo šlo. Zdej pa najdem še tisto od lani, in mi je spet vse skupaj dol padlo.
Približno razumem tvojo situacijo, si med dvema ognjema svoje vesti… torej kam in kako dalje, sama ali z njim??? Ti ampak le ti se moraš sama odločit ali je vreden tvoje ljubezni in ponovne, zelo dolge poti do zaupanja… Kaj se pa garancij tiče: jaz pravim tako, če želiš garancijo, si kupi toaster!!!
Na nobeno čustvo nimaš garancije, tudi jaz sem lahko prevarana,ali pa vsi ki to berejo… Življenje je riziko!!!
Upam, da se boš pobrala in odločila zase pravilno!
Se deloma strinjam z ajoj.
V kolikor sta pa sposobna iskrenega pogovora, zakaj te je prevaral, lahko zakon popravita in preprecita, da te bo varal se naprej. Ampak tu ne gre samo zato, da je on kriv in se mora spremenit. Tudi ti si posredno kriva in tudi ti se bos morala spremeniti. Zdaj pa je vprasanje, koliko sta se pripravljena iskreno pogovarjati in se spreminjati v dobro svojega zakona.
Ali vam ni nikoli padlo na pamet, da mozje vglavnem varajo zene zato, ker zene vedno nekaj tezijo in so navelicane in zoprne, ljubice so pa vedno dobre volje in pripravljene na vse?
Oprostite ženske, ampak a ne pretiravate malo? Po svoje nič posebnega ne pomeni, če je on nagnjen k varanju. Je zaradi tega kaj manj zaupanja vreden? Mislim glede očetovstva, pomoči v gospodinstvu, ne nazadnje seksa? Mislim, da telesni nezvestobi ne bi smeli posvečati take pozornosti. Čustvena nezvestoba pa je nekaj drugega. Meni bi bilo mnogo huje, da bi se partner v drugo zaljubil (pa se je niti dotaknil ne bi), kot pa da bi me pač prevaral fizično in brez globokih čustev za to osebo.
Jaz ne bi mogla več bit z njim, ker bi oba verjetno doživljala pravi pekel zaradi nezaupanja. Kadarkoli in ob vsakem trenutku bi mislila da je z drugo, še posebaj če bi zamujal ali šel kam s prijatelji.
Klicarila bi ga non stop, ko pa bi prišel domov, bi ga vsakič nadrla in dobila histerični izpad. Tako da to pri meni ne bi prišlo v poštev.
Želim ti vso srečo in da se boš pravilno odločila.
Samo dve moznosti imas, da ostanes z njim in vse pozabis, mu to ne omenjas vec, mu zaupas, seveda je to zelo-zelo tezko, redke so ki to zmorejo ali pa spokas in gres. Tukaj sprasevat za nasvete, lepo te prosim, ti si taka, druge so take, ti resujes nekaj tako, druge tako, najprej pa se vprasaj zakaj tvoj moski vse to počne, ti je navedel razlog??? Če doma nima seksa…potem ves kaj te caka, če ga tudi v naprej ne bo imel, verjemi, da te bo varal ponovno. desci taki so, ne vsi, večina pa ja, kar ne dobi doma išče drugje, četudi te ljubi, kot ti bo govoril, bo vseeno drugje iskal tisto, kar mu ne daš ti, svinje ane?! ;)))))))))))) To je življenje, ene si to priznamo, druge ne.
Verjamem, da ti je težje, ker imata otroka. Koliko žensk trpi ob svojih možeh, ker se jih ne upa zapustiti zaradi otroka? To ne vodi nikamor, otrok potrebuje srečna starša; oba. Ne pa trpečo mati, ki požira vse napake očeta. Boljši zgled je trdna mati, ki stoji za svojimi načeli, verjame v zaupanje in spoštovanje kot pa da trpi v vezi zgolj zaradi otroka.
Če bosta šla narazen moraš otroku omogočiti nadaljevanje odnosa z očetom. Oče mora odigrati svojo vlogo. Tudi, če bo na svojem. Ne sme biti to kriterij odločitve. Če te je varal se boš morala soočiti s tem dejstvom, požreti kar se je zgodilo in živeti naprej. Z njim ali brez. Odločitev je lahko samo tvoja.
Moje izkušnje govorijo, da je v vsakem odnosu najpomembnejše kar ti govori srce. Kakšen je on do tebe kot ženske? Ne kakšen je kot oče. Nekateri zakoni funkcionirajo tudi tako, da eden ali drug skače čez plot. Ampak takih je malo, ki znajo s tem živeti s pokončno dvignjeno glavo. Ne dovoli, da njegovo varanje iz tebe naredi živčno razvalino, nezaupljivo osebo, ki bo slab zgled vajinemu otroku. Raje srečno mamo ločenko kot pa da igraš zadovoljno ženo ob možu, ki mu ne zaupaš. Če je med vama res obojestranska ljubezen pa je to zelo edinstveno čustvo za katerega se morata potruditi oba.
pri bivšem, brez otrok, sem nekaj časa ful trpela, se je nabiralo in nabiralo, pol sem ga pa nogirala (zaprosil me je za roko, dobil je nogo, hehe), no in sedaj sem s takšnim, ki mu je zvestoba en pomemben faktor v odnosu.
Sej se lahko zgodi, da pride kak vihar, vsakmu, a ne, ampak – odločiš se in ukrepaš, varanje je dejanje slabičev, se kdo strinja. Si, ali pa nisi.
Jaz bi ga odslovila, resno.
Dva krat čustveno prevarana. Obakrat sva poskusila znova, se potem oba krasno imela in tudi ponovno zgradila zaupanje… ampak tretjič pristala na istem (sicer trdi, da me ni preval…). Zdaj mi je žal, da nisem odšla že prvič, dolga leta nazaj, ko še ni bilo otrok in stanovanja… zdaj je odšel on. Če ne gre, pač ne gre…