Domaćica malina – nov okus
To se pa totalno strinjam, krepko precenjeni za to kar nudijo, oblika je sicer zadeta v nulo amapk okus pa nič posebnega, za moje pojme nakako presuhi, se mi je že zgodilo, da me je zgaga po njih zezala.
[/quote]
Popay, zgaga te zeza po marsičem, kar je sladko. Da pa tebe zgaga zeza po nečem, kar je hrvaško, je pa splošno znano dejstvo. :))
To se pa totalno strinjam, krepko precenjeni za to kar nudijo, oblika je sicer zadeta v nulo amapk okus pa nič posebnega, za moje pojme nakako presuhi, se mi je že zgodilo, da me je zgaga po njih zezala.
[/quote]
Popay, zgaga te zeza po marsičem, kar je sladko. Da pa tebe zgaga zeza po nečem, kar je hrvaško, je pa splošno znano dejstvo. :))
[/quote]
Ne bo držalo, najbolj mi leži hrvaška muzika poleg svetovne rock pop muzike, razen dalmatinske jokave patetike, hrvatice so mi bile pa vedno greha vredne, zaradi njihovega damskega obnašanja, to mi je ostalo v spominu, še iz mladosti na jadranu v spominu, na terasah hotelov z živo muziko.
Popay, zgaga te zeza po marsičem, kar je sladko. Da pa tebe zgaga zeza po nečem, kar je hrvaško, je pa splošno znano dejstvo. :))
[/quote]
Ne bo držalo, najbolj mi leži hrvaška muzika poleg svetovne rock pop muzike, razen dalmatinske jokave patetike, hrvatice so mi bile pa vedno greha vredne, zaradi njihovega damskega obnašanja, to mi je ostalo v spominu, še iz mladosti na jadranu v spominu, na terasah hotelov z živo muziko.
[/quote]
Popay, evo ene Jaffa kekse zate, ti so tudi meni dobri. :)) Domaćice pa ne jem, ker mi je tako, kot če bi na navaden piškot namazala čokoladni namaz. Ne moreš pa reči, da Bajadera ni dobra. Tisto je res genialna sladica.
Ne bo držalo, najbolj mi leži hrvaška muzika poleg svetovne rock pop muzike, razen dalmatinske jokave patetike, hrvatice so mi bile pa vedno greha vredne, zaradi njihovega damskega obnašanja, to mi je ostalo v spominu, še iz mladosti na jadranu v spominu, na terasah hotelov z živo muziko.
[/quote]
Popay, evo ene Jaffa kekse zate, ti so tudi meni dobri. :)) Domaćice pa ne jem, ker mi je tako, kot če bi na navaden piškot namazala čokoladni namaz. Ne moreš pa reči, da Bajadera ni dobra. Tisto je res genialna sladica.
[/quote]
Bajadera? Uf… res sem jo rad jedel, ampak hudič je v malenkostih.
Zato, da so celoten postopek izdelave lahko mehanizirali, so zamenjali določene sestavine in tako spremenili recepturo. Po tej spremembi mi bajadera ni več všeč… še več, Gorenjkina navadna mlečna čokolada je boljšega okusa.
Bajadera je le še senca tiste izpred treh let.
Vsi ti današnji Kraševi in Koestlinovi izdelki niso več niti “K” od K in K…
To kupujete samo še tisti, ki imate jugonostalgijo. Izdelki že davno niso več po okusu tisto, kar so bili pred 30-imi leti napirmer – pa naj bo to Domaćica, Napolitanke, Bajadera ( ta je šele danes zanič), Životinjsko carstvo,….. Koestlin: Karat, voćne kocke, ostale napolitanke,….
In ta tanov okus malina- sproban – tudi mene pekla zgaga, pa me ponavadi ne – očitno zaradi sestavin ( predvsem umetne arome in okusi malin, prekislo).
Popay, evo ene Jaffa kekse zate, ti so tudi meni dobri. :)) Domaćice pa ne jem, ker mi je tako, kot če bi na navaden piškot namazala čokoladni namaz. Ne moreš pa reči, da Bajadera ni dobra. Tisto je res genialna sladica.
[/quote]
Bajadera? Uf… res sem jo rad jedel, ampak hudič je v malenkostih.
Zato, da so celoten postopek izdelave lahko mehanizirali, so zamenjali določene sestavine in tako spremenili recepturo. Po tej spremembi mi bajadera ni več všeč… še več, Gorenjkina navadna mlečna čokolada je boljšega okusa.
Bajadera je le še senca tiste izpred treh let.
[/quote]
Meni je Bajadera še vedno dobra, je pa problem, ker me skoraj po vsem, kar je sladko, peče zgaga. Pa tista ledena čokolada in Griotte, to je tudi dobro. Gorenjka ima dobre čokolade, najboljša mi je temna čokolada.
Bajadera je najbolj ogabna sladkarija na svetu,domačica precenjena, razen kokosova. Isto vsa Dorina je fuj isto Ledov sladoled. Pa da povem tu Gorenjka, Planica, Otočec in Milka je fuj, Lind pa precenjen. Pa sem čokoholik. So pa zato kakšne druge kulinarične dobrote top. Zagorski štruklji, dalmatinske ribe, dobra trava Richard. Če gremo na trgovinske variante pa so npr.ok Dukatovi izdelki.
umetni okus vanilije- vanilija je pa ja najbolj naravna aroma za pridobit in dodajat…. pa palmovo olje….pa arome…… Berite deklaracijo:
https://www.konzum.hr/klik/#!/products/60169927/domacica-malina-275-g
Bajadera? Uf… res sem jo rad jedel, ampak hudič je v malenkostih.
Zato, da so celoten postopek izdelave lahko mehanizirali, so zamenjali določene sestavine in tako spremenili recepturo. Po tej spremembi mi bajadera ni več všeč… še več, Gorenjkina navadna mlečna čokolada je boljšega okusa.
Bajadera je le še senca tiste izpred treh let.
[/quote]
Meni je Bajadera še vedno dobra, je pa problem, ker me skoraj po vsem, kar je sladko, peče zgaga. Pa tista ledena čokolada in Griotte, to je tudi dobro. Gorenjka ima dobre čokolade, najboljša mi je temna čokolada.
[/quote]
peče te zgaga zaradi dodanih arom in palminega olja, ki so današnje sestavine večine industrijskih sladkarij, čokolad, slanih stvari. Pred 30imi leti naprimer ni bilo toliko aditivov v tej vrsti hrane. Zdaj je to v prehrambeni industriji dovoljeno in se dodaja.
Meni je Bajadera še vedno dobra, je pa problem, ker me skoraj po vsem, kar je sladko, peče zgaga. Pa tista ledena čokolada in Griotte, to je tudi dobro. Gorenjka ima dobre čokolade, najboljša mi je temna čokolada.
[/quote]
peče te zgaga zaradi dodanih arom in palminega olja, ki so današnje sestavine večine industrijskih sladkarij, čokolad, slanih stvari. Pred 30imi leti naprimer ni bilo toliko aditivov v tej vrsti hrane. Zdaj je to v prehrambeni industriji dovoljeno in se dodaja.
[/quote]
ne da je to industriji dovoljeno in se prodaja, to je posledica neumnih potrošnikov, ki so vsi kot zombiji in bi vse kot jim/vam trobijo razni lobiji… še danes bi bilo lahko tako kot pred 30. leti če ne bi zombiji od folka težili da hočejo vse brez cukra ker je strup/smrt, brez soli ker je strup/smrt, brez bele moke ker je strup/smrt/ni dobra za fancy brezglutenske diete (bolezensko stanje izključeno), brez živalske maščobe ker je strup/smrt/ pa še živalce pobijajo “zaradi nje” itn. posledično bi imel potrošnik od futra brez vsega tega samo listke na katerih piše ime hrane, ker pa potrošniški zombi ki so mu lobiji sprali možgane še vedno zahteva isto oz. enako hrano brez tistega za kar so lobiji rekli da je škodljivo in nevarno je pa treba čarat in z vsemi sortami dodatkov in nadomestkov, ojačevalcev okusov, da stvari sploh stojijo skupaj in izgledajo kot hrana in da imajo tudi podoben okus kot hrana, da zadovolji potrošniškega zombija, ki bo na svoj račun zajebal kvaliteto hrane vsem in še jamral kako si upajo nekaj prodajat z aditivi…
Bajadera, domačica itd niso nič drugačni kot včasih, samo vaše riti so ob vsej izbiri bolj razvajene.
Sicer pa so meni vse ostale variante Jaffa, domačice… zanič. Najboljši je vedno original.
Gorenjka čokolada mi je ogabna. Meni ima okus kot čokolada s pretečenim rokom.
Planica in Otočec sta mi še vedno super. In tudi sta ista kot včasih, le embalaža je druga.
Pogrešam pa kornet Zlatorog. Zdajšnji kornet LM mu do kolen ne seže. Imel je mehek skrnicelj, palčko čokolade tja v globino korneta…
Ne bo držalo…. Nimam zavedenih brbončic ne z nikotinom, ne z alkohlom, ne z ojačevalci okusov, ne zradi kakršnihkoli bolezni. In ti komot napišem – da tisto, ker je bilo pred 30 imi leti dobro in okusno, danes ni pod isto znamko niti približek tistega…. Torej ne gre za nobene razvajene riti. Pač nam nekaterim po okusu ni več dobro, ker ni enako, sprijazni se.
peče te zgaga zaradi dodanih arom in palminega olja, ki so današnje sestavine večine industrijskih sladkarij, čokolad, slanih stvari. Pred 30imi leti naprimer ni bilo toliko aditivov v tej vrsti hrane. Zdaj je to v prehrambeni industriji dovoljeno in se dodaja.
[/quote]
ne da je to industriji dovoljeno in se prodaja, to je posledica neumnih potrošnikov, ki so vsi kot zombiji in bi vse kot jim/vam trobijo razni lobiji… še danes bi bilo lahko tako kot pred 30. leti če ne bi zombiji od folka težili da hočejo vse brez cukra ker je strup/smrt, brez soli ker je strup/smrt, brez bele moke ker je strup/smrt/ni dobra za fancy brezglutenske diete (bolezensko stanje izključeno), brez živalske maščobe ker je strup/smrt/ pa še živalce pobijajo “zaradi nje” itn. posledično bi imel potrošnik od futra brez vsega tega samo listke na katerih piše ime hrane, ker pa potrošniški zombi ki so mu lobiji sprali možgane še vedno zahteva isto oz. enako hrano brez tistega za kar so lobiji rekli da je škodljivo in nevarno je pa treba čarat in z vsemi sortami dodatkov in nadomestkov, ojačevalcev okusov, da stvari sploh stojijo skupaj in izgledajo kot hrana in da imajo tudi podoben okus kot hrana, da zadovolji potrošniškega zombija, ki bo na svoj račun zajebal kvaliteto hrane vsem in še jamral kako si upajo nekaj prodajat z aditivi…
[/quote]
Cut the crap…
Bistvo je, da je v danaašnji prehranjevalni industriji vse na ravni čimvišjega zasluka,s čim cenejšimi sestavinami – to pa danes so: navadni cuker, palmovo olje, sol, laboratorijko pridobljene umetne arome in barvila, pa gostila ( škrob, karageani, ipd)….
ne da je to industriji dovoljeno in se prodaja, to je posledica neumnih potrošnikov, ki so vsi kot zombiji in bi vse kot jim/vam trobijo razni lobiji… še danes bi bilo lahko tako kot pred 30. leti če ne bi zombiji od folka težili da hočejo vse brez cukra ker je strup/smrt, brez soli ker je strup/smrt, brez bele moke ker je strup/smrt/ni dobra za fancy brezglutenske diete (bolezensko stanje izključeno), brez živalske maščobe ker je strup/smrt/ pa še živalce pobijajo “zaradi nje” itn. posledično bi imel potrošnik od futra brez vsega tega samo listke na katerih piše ime hrane, ker pa potrošniški zombi ki so mu lobiji sprali možgane še vedno zahteva isto oz. enako hrano brez tistega za kar so lobiji rekli da je škodljivo in nevarno je pa treba čarat in z vsemi sortami dodatkov in nadomestkov, ojačevalcev okusov, da stvari sploh stojijo skupaj in izgledajo kot hrana in da imajo tudi podoben okus kot hrana, da zadovolji potrošniškega zombija, ki bo na svoj račun zajebal kvaliteto hrane vsem in še jamral kako si upajo nekaj prodajat z aditivi…
[/quote]
Cut the crap…
Bistvo je, da je v danaašnji prehranjevalni industriji vse na ravni čimvišjega zasluka,s čim cenejšimi sestavinami – to pa danes so: navadni cuker, palmovo olje, sol, laboratorijko pridobljene umetne arome in barvila, pa gostila ( škrob, karageani, ipd)….
[/quote]
Igzekli.