Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek DOPUST OD PORODNIŠKE

DOPUST OD PORODNIŠKE

Pozdravljene,

punce prosim povejte, ste lahko vse izkoristile dopust, ki ti je ostal od porodniške.

Čao

kako to misliš?

meni je propadel-delam v šoli

Aha, če misli na dopust preteklega leta, ja, meni je tudi propadlo 32 dni dopusta (tudi šolstvo).

Tud meni je propadel :-(( (v šolstvu).

Ma dopust iz preteklega leta ti pripada in ga lahko izkoristiš!!! To je tvoja pravica in nihče ti je ne more vzeti!!

Povej ti to našemu ministru.:-))

Meni tudi propadel, čeprav nisem v šolstvu:(.

Res mi ni jasno, kako vam je propadel.
Jaz sem ga oz. ga bom še koristila v celoti, enkrat rok decembra, drugič septembra.

Bodi vesela:-)))

Na forumu Učitelji in učenci je bilo že veliko govora o tem in tam najdete tudi link do okrožnice, ki zadevo pojasnjuje.
Pa še pred cca. letom in pol je bil v Šolskih razgledih odgovor pravnika na to vprašanje, da so ti dolžni omogočiti, da izkoristiš dopust tudi izven šolskih počitnic, če ne gre drugače (če gre, ga moraš seveda izkoristiti v času počitnic).
Ravnatelji bi to morali upoštevati. Če vam niso dovolili izkoristiti dopust, je to v nasprotju z zakonom (Zakon o delovnih razmerjih).

Jaz sem prejšnjega koristila pred nastopom porodniške (pred nastopom porodniške sem preštela dneve, tako da sem bila doma 2m pred porodom, najprej dopust, potem pa porodniška), v celoti, tekoča pa lahko pokoristim do junija naslednje leto. Zaposlena se v gospodarstvu.

New Report

Close