a je to možno- keramičarska dela
preko znanca je bil zdaj pri nas keramičar in je popravil oz. zamenjal je majhen del ploščil v kopalnici (skupaj manj kot 3 kv. metre). Na koncu je zaračunal kar 250€!! In še računa nobenega. Mi pa ker je kao od poznanih smo mu plačali. Ne vem ali je to normalno, ampak bili smo totalno v šoku, pričakovali smo manj (pa ne zaradi znanca ampak na splošno). A se kdo spozna, a nas je okol prinesel? Pa še rekel je , da ta barva več ne obstaja in prinesel neke čudne, ki ne pašejo. Zdaj je že narejeno, to ne moremo popravljati. Ampak glede denarja pa ne vem. Ni fer. In niti ni nič specificiral. Groza. A kdo ve, kolikšna bi bila realna cena za tako storitev? Zamudil se je skupaj manj kot 4 ure.
Če pustimo ob strani vaše neumnosti (ne izberete sami ploščic, brez ponudbe, ne rečete za račun, čeprav sem prepričana, da ste mislili, da bo ceneje brez ….), se mi ne zdi drago. 4 ure je bil pri vas, koliko ur je pa rabil za nabavo materiala in prihod k vam?
Ti vidiš kot njegov strošek samo 4 ure. On mora vračunat v svojo ceno tudi potne stroške, delovna sredstva, pomožni material itn itn.
Če je dela več, se ti stroški bolj skrijejo in porazdelijo, pri malih delih pa ne, zato je običajno, da manjše storitve zgledajo dražje.
Na spletni strani Obrtne zbornice si poglej informativni cenik oz po pravilu je cena polaganja priblizno enaka kot cena ploscic, razen mogoce pri tistih najcenejsih, kjer bi keramicar delal prakticno zastonj.
Sicer pa, tako kot v trgovini najprej pogledas, koliko kaj stane, tudi obrtnika NAJPREJ vprasas za ceno.
Pa ploscice ljudje sami izberejo. Pa ce ni takih, ki bi pasale zraven in ce ne gre pokombinirat s kakim vzorcem ali borduro, je treba zamenjat vse.
Tako kot ste se vi tega lotili, se niti ne cudim, da vas je poskusal nagnit. Da mu je to tudi uspelo, ker se niste hoteli zameriti znancu, je pa tudi vas problem.
Zdaj je, kar je. Je pa sola za drugic.
Te variante preko znancev brez racuna se ponavadi na koncu izkazejo za najdrazje, pa se vsi imajo obcutek, da so ti naredili ogromno uslugo. V vsakem primeru pa se je treba vnaprej vsaj okvirno dogovoriti za ceno, manjsa odstopanja so seveda mozna, velika presenecenja pa ne. Ploscice bi pa jaz hotela sama izbrati.
Meni je tudi neko malenkost zelo drago računal, pa sem ga vprašala, koliko bi prišla obnova cele kopalnice, ki je miniaturna, da se komaj obrneš v njej (blok) pa je rekel, cca 4000. Ko sem želela razlago, je rekel: ploščice, lepilo in delo je 700€, ostalo je oprema!!!!
Ti bom dala jaz opremo za 3300€, saj ne bo zlata. Ena uboga tuš kabina (brez sten), samo dno, wc školjka, umivalna školjka in konec!! Pa kaj res mislijo, da imajo opravka z norci, ki sami ne znajo pogledat cene in zadeve tudi sami kupiti? Ko bo obnova na vrsti, kupim vse sama, on naj samo naredi. Pa ne on, kdo drug!
Je kolega delal teraso, ves material sem nabavil jaz, opremo seveda on. 2 dni sva delala od jutra do večera, cca 35 ur. Zmenila sva se za 300,dal sem mu 400 in vem, da premalo. Sem pa tudi jaz šel nekajkrat k njemu zidat, tako da smo vsi zadovoljni.
Vaš keramičar je v bistvu oddelal 8 ur, oprema ni zastonj, tudi če ni izdal računa, prispevke mora plačat.. Meni se ne zdi nič kaj drago, kopalnice so muka, sploh v blokih, pa še material je očitno v tem znesku. Kogar pa moti, pa naj izvoli sam položit, ni raketna znanost, ampak več kot enkrat se tega ne boste lotili…
japajade.
če je pa slučajno res, ali ti res ni bilo nič nerodno, ko si mu stresel tisti drobiž????
[/quote]
Zakaj pa naj bi bilo meni nerodno? Ceno je predlagal sam, nobenih pogajanj ni bilo.
Vendar kot sem napisal, ni šlo za mala dela, pač pa za polaganje po vsej hiši in na terasi.
Tudi med keramičarji so poštenjaki očitno.
japajade.
če je pa slučajno res, ali ti res ni bilo nič nerodno, ko si mu stresel tisti drobiž????
[/quote]
Zakaj pa naj bi bilo meni nerodno? Ceno je predlagal sam, nobenih pogajanj ni bilo.
Vendar kot sem napisal, ni šlo za mala dela, pač pa za polaganje po vsej hiši in na terasi.
[/quote]
Pa saj je to ok cena. Trenutno zbiram ponudbe in vsi predračuni so od 9 do 14 na meter. Bruto.
A ploščice pa je imel kar doma na zalogi?
Čas in stroški njegovega iskanja po več trgovinah nič ne štejejo?
Razlika je v ceni po m2, ali keramičar polaga celo kopalnico na novo, ali mora obnavljati manjši del.
Pa kako niste videli razlike v barvi, preden je začel z delom? In zakaj niste takrat skupaj poiskali neke drugačne rešitve, npr. kakšen mozaik ali kaj podobnega?
Sicer pa – glede na opisano je to kar realna cena storitve. V vsakem primeru pa se o podrobnosti z mojstri dogovarja o ceni pred in ne šele po opravljanem delu!
japajade.
[/quote]
[/quote]
No, to je bistvo.
Cena po m2 za večjo kvadraturo je vedno manjša kot za manjša popravila.
Cene se razlikujejo tudi med lokacijami, v lj je dražje.. Cela bajta je druga zgodba. 1 lokacija, veliko dela in lep denar za keramičarja. Če je nova, je tudi dela manj oz je lepše delo. Itak pa avtor teme ni prikazal celote. Kdo je pripravil kopalnico, kdo odnesel in prinesel material. 4 ure se mi zdi malo časa za 3 kvadrate izbit, pripravit in položit. Koliko je bilo rezanja, koliko po stenah… Kopalnica ni lahka za polagat in 4 ure se mi za vse to zdi premalo..
Pa še fugira se ne sveže položenih ploščic, kar pomeni, da je moral priti delati vsaj dvakrat, kar pomeni spet dodaten čas in stroške prihoda.
[/quote]
Fugiranje je v ceni. Ni ti treba toliko navijat cen. Štajerci in prekmurci se pripeljejo po celi Sloveniji in položijo za 10 do 15 na meter.
Polaganje ploščic ni ne vem kakšna znanost. Če se malo potrudi, jih zna položit vsak od nas. Za orodje daš 30 do 40 € ( če kupiš ugodno- rezalnik 20 gladilka 4 itd…) In to je to.
Pa še fugira se ne sveže položenih ploščic, kar pomeni, da je moral priti delati vsaj dvakrat, kar pomeni spet dodaten čas in stroške prihoda.
[/quote]
Fugiranje je v ceni. Ni ti treba toliko navijat cen. Štajerci in prekmurci se pripeljejo po celi Sloveniji in položijo za 10 do 15 na meter.
Polaganje ploščic ni ne vem kakšna znanost. Če se malo potrudi, jih zna položit vsak od nas. Za orodje daš 30 do 40 € ( če kupiš ugodno- rezalnik 20 gladilka 4 itd…) In to je to.
[/quote]
Ne navijam cene, avtorju teme pojasnjujem, kaj vse viša ceno storitve.
Imam za sabo že dovolj položenih ploščic, da vem, kakšno delo je to.
P.S.: In ne verjamem, da pride nekdo na drug konec Slovenije položiti 3 m2 ploščic za 30 €. Že stroški enega prevoza so višji od tega.
Da pa pridejo narediti nekaj deset m2, pa ja. Takrat se računica izide.
[/quote]
[/quote]
Kako pa naredijo? Po šrajersko oz. prekmursko? Hvala lepa za tako delo.