Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mercatorjeve pika kartice

mercatorjeve pika kartice

Prosim za nasvet oz. malo razlage!
Smo se odločili, da si uredimo Pika kartico pri Mercatorju. Zdaj pa dilema: modro ali zeleno?? Nekaj sem brala, pa nič prav ne razumem. Tistega zbiranja pik se itak ne bi šli; včasih so kakšni izdelki za imetnike teh kartic zelo ugodni – to je v bistvu glavni razlog, zakaj bi kartico imeli. Plačujemo pa ali z gotovino ali z bančno kartico.
Vsak nasvet bo dobrodošel!

pike zbiraš pri obeh karticah, razlika je samo ta, da pri modri kartici pike dobiš samo pri plačilu z gotovino če je plačilo opravljeno z bančno kartico se pike ne uveljavljajo. Zelena kartica pa je plačilna kartica, določijo ti mesečni limit glede na plačo in ti mesečno pošljejo položnico. Če plačuješ npr. 28. v mesecu:
0d 20. v mesecu plačuješ z zeleno kartico vse nakupe (avtomatsko se ti seštevajo tudi pike) naslednji mesec 21. dobiš položnico in vse skupaj plačaš 28. …..simpl pa praktično.

Zelena pika kartica je plačilna – z njo lahko plačuješ. Na modri pa samo zbiraš pike (točke) – se pravi, da za določeno število pik dobiš par tolarjev nazaj. Na modro kartico dobiš pike samo ob nakupu z gotovino.

aga, si me prehitela za sekundo 😉

Ok, hvala.
Se pravi: če ne kupuješ ravno veliko in redno pri njih, se zelena ne splača? Če imam modro in hočem kupit izdelek, ki je za imetnike Pika kartice znižan, plačala bi pa z mojo bančno kartico – se mi upošteva popust?

Z zeleno lahko plačuješ v gotovini ali pa s kartico, z modro pa samo v gotovini.

Za zbrane pike pa lahko dobiš kar precej, ne samo nekaj drobiža. Zakaj pa ne bi zbirala, če se ti pa itak zbirajo na računu, če imaš kartico pika?

Jaz naredim ponavadi ob koncu zbiralnega obdobja eno fajn špežo zastonj.

Ma na živce mi gre, da bi mi potem neke položnice pošiljali. Jaz rada kupim in plačam TAKOJ.

Z zelene ti lahko preko trajnika trgajo kot z Evrokarda, recimo. Lahko pa plačaš z gotovino in ti na zeleno pišejo pike tako kot na modro.

Živi in pusti živeti

Aha, se pravi – tudi če imam zeleno, lahko plačam na licu mesta? A lahko plačam z mojo bančno kartico in hkrati dam Piko, na katero mi dajo pike?

(Kaj sem že malo tečna? Bi morala v Mercatorju zagnjavit, ampak mi je toliko ljubše tu vprašat!)

pol pa plačuj z gotovino…….

Zakaj se ne bi šla zbiranja pik?? Mi imamo enkrat na pol leta skoraj 13.000 na račun pik za zapravit.

Ne moreš plačati z drugo bančano kartico in hkrati vpisati pike na kartico pika:)

Plačaš pač s kartico pika (popolnoma enako, kot s kakršnokoli drugo bančno kartico) in pike se ti avtomatično vpišejo. Lahko pa plačaš z gotovino in daš še kartico in ti vpišejo pike. Ne moreš pa s kakšno drugo bančno kartico.

Lahko si narediš trajnik (da ne plačuješ po položnicah) in potem ti pač enkrat na mesec trgajo z računa, domov pa dobiš po pošti seznam vseh nakupov (kje, kdaj, znesek,…)

Lp

HVALA! Zdaj menda razumem :))

Pa saj vse piše na Mercatorjevi strani na internetu pa tudi neka višja matematika to ni. Brez zamere.

Jst osebno imam kar modro…kar kupim placam sproti, sestevajo se mi tocke in ponavadi ob nakupu 250pik dobim 10jurckov bonusa…neki pa je 🙂

Ti razložim modro kartico. Greš v trgovino, kupiš stvari in plačaš z gotovino. 1000 SIT-1999 SIT je 1 pika, 2000-2999 2 piki in tako naprej. Pike ti pa vpisujejo tako, da poleg PLAČILA Z GOTOVINO daš kartico, da se pike beležijo. Ko zbereš 90 pik (minimum) lahko kupiš stvari v vrednosti 2700 SIT zastonj.

Zelena kartica je praktična tudi zato, ker lahko v mercatorjevih trgovinah in nekaterih poslovnih partnerjih kupiš zadeva na 12 obrokov brez obresti.

New Report

Close