DELAVSKA HRANILNICA – NAJBOLJ NEPRIJAZNA BANKA
delavska hranilnica najavila spremembo splošnih pogojev in sicer bo ukinila vsem komitentom redne račune, če ti nimajo zaposlitve.
lahko si ga spremeniš v neki evidenčni račun s knjižico – in taklo nimaš ne kartice ne spletne banke, ne moreš na bankomat ne nič…
Adijo… delavska hranilnica… brezposleni ne smejo niti na bankomat več očitno. in ne smejo preko spleta plačevati svojih obveznosti. Sram jih je lahko.
evo klicala banko – in ugotovila,d a so me lopovi, čeprav še te splošni pogoji niti veljajo ne, že samodejno spremenili račun in mi neupravičeno zaračunavajo že več mesecev višje vodenje…
k sreči, pa za soc. prilive in podobno je pojasnil prijazen gospod – lahko ostane tudi gotovinski račun s kartico.
jaz sem v veri, da so se spremenile cene vodenja računa za vse, plačevala višje stroške, zdaj pa nič hudega sluteč ugotovim, da me je nekdo kar samovoljno spremenil namembnost oz. vrsto računa, brez da bi me o tem obvestil, in celo še mnogo pred tem, ko bo to dovoljeno narediti skladno z objavljenimi s splošnimi pogoji.
Sramota in te lepo na tiho okradejo za denar.
Nekako še štekam, da nezaposlenim ne dajo kreditne in limita, ampak da bi se kar tako znebili tako easy money, kot je tistih nekaj € na mesec za vodenje računa in bi te metali ven kljub plusu?!? Tako zabiti pa verjetno niso niti v Salmonelić – Shtrukljiqijevem kolhozu.
Če te pa že res vržejo ven, te bodo pa gotovo veseli v N26, kjer jih zanima izključno tvoja identiteta, boli jih pa đoko tvoj zaposlitveni status, glavno jim je samo, da ne padeš v minus. Pa še z nivojem storitev in cenami peljejo te sindikanaliste tja, kamor gre še kajzer peš.
Odlicno, koncno so zaceli odstranjevati balast.
Danes gredo računi, jutri boste dobili “Socialne Kartice”, ker se vam bo – tako kot se spodobi – omejili kaj in kje se z njimi lahko kupi. Se socialne transferje se zniza za tam, 40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, pa bomo koncno lahko pocasi zaceli drzavo dobivati nazaj, ne pa da futramo delomrzne zajedalce.
Vsak, ki ima neredne prilive, ima lahko pri DH gotovinski OR, tarifa je celih 55 centov/mesec dražja, lahko imaš spletno banko in kartico, ne moreš pa imeti Mastercarda in dobiti limita.
Nepismenim, kot je avtorica, bi itak morali prepovedat imetje bančnih računov, naj poslujejo z gotovino.
Sploh je pa ta post verjetno samo osiranje čez DH. Ne rečem, da je idealna banka, vsekakor je pa trenutno najcenejša.
sem klicala v banko – takole je:
sicer imajo za socialne prilive naveden res evidenčni račun, ki ga imaš samo z evidenčno knjižico in brez kartice – sama sem mislila,d a nam bodo vrgli kar v to…
pa mi je gospod razložil, da se lahko spremeni v gotovinski račun, kjer kartica še vedno je – ampak vodenje računa je pa višje za 0,55e na mesec…
in na moje negativno presenečenje sem ugotovila,da čeprav ti splošni pogoji bodo začeli veljati šele s sredino decembra, je meni nekdo v poslovalnici to samovoljno naredil že z letošnjim februarjem.
Jaz sem nič hudega sluteč letos februarja mislila,da so se pač dvignile tarife poslovanja in vodenja za vse komitente – kot se je dvignila tudi provizija na sp. banki. In nisem šla nič preverjat…
in zdaj gospodu po telefonu zatrjujem, da jaz še imam osnovni normalni račun, pa on pogleda in pravi, vam je to nekdo že spremenil…
ja so mi spremenili sami, brez da mi me kdorkoli obvestil in kljub temu,d a to s splošnimi pogoji sploh še ni v veljavi – mi zaračunavajo očitno že od februraja 0,55e na mesec več – neupravičeno in brez vsakršnega obvestila…
sem bila pred njimi na abanki – imela odprt račun od začetka št. dela dalje – nikoli me ni nihče gnjavil in mui spreminjal računa glede na to ali imam zaposlitev ali ne… ker dandanes imaš zaposlitev za določen čas, pa je nimaš, nekaj mesecev, pa jo potem spet imaš… in zdaj pri njih te banka še štrafne, ker nimaš rednega priliva zaradi izgube zaposlitve, plačaš višje vodenje.
Tudi jaz sem jih imela za poštene, glede na ugotovljeno ravnokar, da mi zaračunavajo nekaj neupravičeno že vnaprej, pred samo veljavo pa jih nimam…
in pač ker piše,da ga bodo spremenili v tistega, kza katerega izpolnjuješ pogoje, sem pa glede na prebrano predpostavljala tega – toliko o nepismensoti – ker navajajo tega…
– ampak dejstvo je da oni za socialne prilive navajajo ta račun:
Osebni račun z evidenčno knjižico
Hranilnica lahko odpre osebni račun z evidenčno knjižico domači fizični osebi s stalnim prebivališčem v
Republiki Sloveniji in tuji fizični osebi, ki ima stalno prebivališče v tujini in ima dovoljenje za bivanje v
Republiki Sloveniji z veljavnostjo najmanj šest mesecev, za redne prilive plač in pokojnin, socialne prilive,
prenos sredstev iz vezane vloge in individualna nakazila. Uporabnik mora z računom zakonito poslovati v
skladu z namenom odpiranja računa. Za razpolaganje s sredstvi na osebnem računu z evidenčno knjižico
lahko imetnik ali pooblaščenec uporablja:
• knjižico,
• storitve plačilnega prometa.
Imetnik osebnega računa z evidenčno knjižico ne more pridobiti limita.
Dejstvo pa ostaja – da so meni naredili nekaj samovoljno, brez vsakega obvestila in predno sploh to stopi v veljavo – tako da jih ne osiram nič nepošteno. In so torej neupravičeno zaračunavali mi višje stroške.
česa ne štekaš – da obstajajo splošni pogoji in da morajo delovati s splošnimi pogoji. In tega kar so naredili splošni pogoji ne dovoljujejo, ampak bo začelo veljati šele 15.12. oni pa so meni to že samovoljno in celo brez vsakega obvestila naredili.
ja, seveda se lahko prestavi vsakdo kamorkoli, samo to ne daje dovoljenja ljudem po bankah, da ne spoštujejo pravil ane.
meni so očitno zaračunavali preveč in to neupravičeno. In še celo sam zaposleni na liniji je rekel,d a to bi morala vprašati kdo in zakaj je to samovoljno sploh naredil, ker očitno ne bi smel, še najmanj sploh ne brez obvestila.
A pa to si čisto slučajno ugotovila ravno danes, ko so objavili spremembo pogojev vodenja računa?
Ne vem, meni bi se zdelo normalno, da mi spremenijo nadomestilo za vodenje računa, če neham nanj dobivat redne prilive. Kar je pogoj za imetje osebnega računa.
Pojdi nazaj na abanko, kjer si bila tako zadovoljna, tam ti bodo računali vodenje 2.20€.
ja, zdajle v pogovoru z gospodom – jaz sem njemu celo zatrjevala,da imam redni os. račun, pa mi je on povedal,da ga nimam da je nekdo to že naredil, čeprav ne bi smel očitno – skladno z veljavnimi sp. pogoji…
pa mene obtožuješ, da sem nepismena, preberi zgoraj, sem jasno obrazložila… Beri ti veljavne splošne pogoje. – takim bi vam morali marsikaj prepovedati, ko si domišljate,d a lahko kar mimo pravil delate in potem še svoje napake opravičujete z žalitvami drugih.
In še enkrat, to da je neka banka najcenejša jim ne daje peravice, ne obveščati komitentov in kršiti splošne pogoje. Bo šlo. Taka tvoja opravičila in zagovarjanje je čisto mimo.
zamisli se kdo si ti. In nisem noben socialc, samo ne želi si da ti kdaj ne boš ostal brez zaposlitve,pa se takrat spomni svojih besed.
Da sem jaz tvoj nadrejeni in bi prebrala tole, bi odletel takoj. Pa se znašaj s svojo hudobijo in zlobo nad kom drugim.
[/quote]
Jaz pa v jok pa na drevo. Ne, res. Trpim.
Nisi “socialc”, ampak jokaš pa ker socialnih prilivov ne moreš na isti račun dobivat, in ker so ti zaradi nezaposlenosti spremenili tip računa? Bla, bla, bla… Ampak socialc pa nisi, ne. Kje pa.
to kar pišeš je na nivoju nekih prepričanj, ki jih je imel nekdo v časih vojne… sram te bodi…
in drugič se raje prepričaj – trenutno plačujem banki za vodenje računa več kot ti (ki imaš redno plačo), tak da se nimaš pravice glasiti, pa poleg tega, da te obvestim ne domin niti centa dnarja od države.
Samo pomisli,d a ti slučajno kakšnega otr. dodatka ali česa podobnega ne dobiš, ker potem je čas, da tudi tebi skladno s tvojo vizijo izdajo kakšno kartico, da se te zabeleži.
Tako da koga drugega napadaj s temi žalitvami.
zamisli se kdo si ti. In nisem noben socialc, samo ne želi si da ti kdaj ne boš ostal brez zaposlitve,pa se takrat spomni svojih besed.
Da sem jaz tvoj nadrejeni in bi prebrala tole, bi odletel takoj. Pa se znašaj s svojo hudobijo in zlobo nad kom drugim.
[/quote]
Jaz pa v jok pa na drevo. Ne, res. Trpim.
Nisi “socialc”, ampak jokaš pa ker socialnih prilivov ne moreš na isti račun dobivat, in ker so ti zaradi nezaposlenosti spremenili tip računa? Bla, bla, bla… Ampak socialc pa nisi, ne. Kje pa.
[/quote] kje jaz jokam,d a soc. prilivov ne morem dobivat, to je v tvoji zlobni glavi zrastlo, zato,d a si lahko napihuješ svoj zloben ego in obtožuješ po krivici. ne prejemam nič od države niti centa. Razumeš.
Samo predpostavljala sem,d a bomo vsi brezposelni vrženi pač na tisto vrsto računa, kjer so omenjeni tudi soc. prilivi. Bo šlo. To pa še ne pomeni,d a jaz sobivam kaj. ker ne. jasno. In še zate, ne dobivam nič, plačujem pa večje stroške vodenje od tebe, ki imaš plačo. zato lahko utihneš.
ti ne samo,d a si nepismena, tudi logika in spoštovanje pravil ti očitno ne gre… naredi kaj na tem in ne druge obtoževat repenčenja.
Še enkrat – banka mora poslovati skladno s splošnimi pogoji – in ne delati nekaj po svoje. Ti splošni pogoji, ki to dovoljujejo bodo začeli veljati šele sredi decembra. Torej je jasno,d a pred tem ne veljajo in kar je narejeno pred tem je neupravičeno.
In ja jaz spoštujem denar in pet evrov je pet evrov in nima jih nihče pravice neupravičeno pobirati. Še najmanj banka ne, ki bi morala biti natančna in poštena.
če imaš ti problem z odvisnostjo od čikov in kajenjem ne sodi drugih po sebi.
Ni čisto jasno, da je neupravičeno. Podpisala si pogodbo, v kateri obljubljaš, da boš imela redne dohodke, oni ti bodo pa za to nudili osebni račun. Tvoj del pogodbe ne velja več. Banka je sedaj samo spremenila en ceglc, v katerem sedaj imaš črno na belem napisano, da ti lahko v tem primeru račun spremenijo, prej je bilo pa to implicitno jasno vsakomur, razen tebi.
Sicer pa, daj, toži jih za tistih 3.30€, da boš potem lahko plačala še sodne stroške.
Zate in tvojo ve4dnost:
v moji pogodbi piše:
pogodba je sklenjena za nedoločen čas. Hranilnica lahko odstopi od pogodbe in ukine račun skladno s splošnimi pogoji…
Bo šlo ? Si vedno tako nenatačna in svoje napake tako podlo opravičuješ.
Tudi furs zaračunava obresti in vse za cente dolga, se zaračunavajo obresti in si dolžan vse poravnati – ti pa tukaj kao neka bančnica se predatavljaš in zagovarjaš banko celo v več evrih neupravičeno zaračunanega zneska, ki ga je zaračunala, pa se hretiš, da bi morali vse pustiti…
Veljavnih splošnih pogojih nikjer ne omenja spreminjanja računa (zaradi spremembe stanja zaposlenosti) in potrebne ga plačevanja višje tarife – jasno… To določilo o spremembi je šele z današnjim dnem dodano – in bo začelo veljati šele 15.12.
pojdi zdaj v trgovino in reči, ah gospa saj sem samo za 3.30 e kupila, in ne mislim plačat, tožite me, ker to itak ni noben denar, zakaj bi vam morala kaj sploh plačat… LOL
Totalno nespoštljivo logiko imaš in ne s takimi butastimi komentarji zagovarjat neupravičenega ravnanja hranilnice