Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kdo, ki ni dal CEPITI svojih otrok?

Kdo, ki ni dal CEPITI svojih otrok?

Imava kar nekaj informacij, tudi s prve roke, da ne-cepljenje ne pomeni, da bo otrok zbolel, kot cepljenje ne pomeni, da je otrok varen pred nevarnimi okuzbami. Poleg tega imava informacije, ki pa niso s prve roke, da pusca cepljenje lahko hude posledice (Avtizem, sladkorna, idr.).

Ali je kdo na spletu, ki se je odločil za to, da otroka ne da cepiti. Prosim, se mi lahko javite, tudi na mail. Bom zelo hvaležna pričevanj in bi rabila osebni stik.

H kateremu pediatru hodiš Pat?

Jaz je nisem dala cepiti od 1 L naprej. Kaj te zanima?

katero cepivo?

Na kaj misliš? Povej malo več.

V vipavo

Zanima me predvsem to: 1. ali ste se odločili za necepljenje zaradi določenih reakcij, alergij oz. ste opravili kako testiranje prej.. oz. zakaj ste se odločili za necepljenje
2. Kako ste “upravičili” neceljenje pri dr. oz. ali ste morali na komisijo za dokazovanje kontraindikacij za cpeljenje?
3. Kakšne so bile reakcije dr. na vašo odločitev?
4. Ste dobili kje podporo?

Namreč, naša pediatrinja je sicer diplomatsko razložila kako je to zakonsko nujno, ne vem kako bo potekalo naprej, če se ne odločiva za cepljenje.

Lahko me pokličeš, pa ti vse razložim. Lp!

P.s.: kako pa ste sicer?

Ojla! zadnjič naju je prekinila tvoja baterija 🙂

Avgusta, uspešno črpam!!

Te pokličem, hvala!

O tem bo govora v TV klubu v nedeljo 19.30 na Pop tv.

A ni končna faza necepljenja poziv k sodniku za prekrške???

ja in kazni

Jaz sem vsekakor dala mojega otroka cepiti in niti na konec pameti mi ni prišlo, da ga ne bi dala. Ne bi želela, da bi mi bilo kdaj za kakšno neumno potezo žal in bi mogoče celo življenje nosila breme ” zakaj nisem tega storila” – navsezadnje pa smo starši krivdno odgovorni za neodgovorna in nestrokovna dejanja!

Lahko noč.

alenka

Pa pozneje se zna v vrtcu zataknit.Necepljenih otrok ne vzamejo-no vsaj niso jih nekaj let nazaj.

malo si preberi na forumu otroci s posebnimi potrebami, kakšne posledice pri nekaterih pusti cepljenje (avtizem, zastrupitev z živim srebrom, razni sindromi).
jaz sem svoje otroke dala cepit, ko pa sem te stvari začela prebirat, sem se zahvalila bogu, dA so moji otroci to prenesli brez posleditc
a si predstavljaš, da otrok normalno napreduje do 1. leta starosti, se začne postavljat na noge,čeblja, potem pa kot da bi odrezal (po celjenju pri 1. letu za rdečke…). te stvari je praktično nemogoče dokazat in je zato še bolj grozljivo

hvala informacija za tvojo info, bomo gledali

In ker je te stvari praktično nemogoče dokazati, gre za golo spekulacijo, ne pa za neizpodbitno resnico. Moja dobra prijateljica iz Avstralije ima takega otroka, ki je do enega leta napredoval normalno, potem pa nenadoma nazadoval – diagnoza avtizem. Ne boš verjela: nikoli ni bil cepljen. Za to bolezen je taka bolezenska slika normalna. Otrok nekaj časa normalno napreduje, dokler se bolezen ne razvije. Lahko se pokaže pri enem letu, lahko pri dveh ali še pozneje. Ker se ravno takrat zgodi pri nas cepljenje, nekateri povezujejo oboje.

No, saj to cepljenje ni samo pri nas pri 1. letu, v Kaliforniji je Schwarzeneger prepovedal to cepljenje.
Saj nekateri otroci se rodijo z avtizmon, v tem primeru tudi ni razlog cepljenje. Ne vem, nisem stručko na tem področju, sem pa brala, da dajo lase na analizo na Švedsko, da ugotovijo s čim je zastrupljen organizem .Z rsazstrupljanjem in dietami nekateri potem ozdravijo

zato nekateri starši vpišejo otroke v Walfdorski vrtec

Po netu se da zaslediti veliko studij, ki naj bi potrdile, da je za avtizem krivo cepivo MMR. Pa vendar, ko se clovek pogovarja s strokovnjaki o avtizmu, vsak rece, da nobena studija tega ni potrdila, vse, kar omenijo je, da k avtizmu nagnjenega otroka cepivo spravi preko roba. Nihce ne ve, ali bi se avtizem pojavil brez cepljenja ali ne. Jaz sem oba otroka cepila, eden ima avtizem, drugi ne. Za avtizem ne krivim cepiva, ker nimam za to nobenega dokaza. Zaenkrat je misljenje, da je avtizem v vecini genetsko pogojen.

Ja, zelo spolzko področje. Jaz sem močno zmedena, močno. Berem, berem, poslušam in berem pričevanja staršev, tudi takih, ki niso dali otrok cepiti. Poznam več primerov, ko so taki necepljeni otroci zelo zdravi.

Jaz vem, da bi si očitala do konca življenja v vsakem primeru, da ga dam cepiti in gre kaj narobe, da ga ne dam cepti in gre kaj narobe.
Zaradi drugih ljudi, ki bi s prstom kazali na naju, če ne bova dala cepiti otroka, verjetno marsikdo da otroka cepiti, čeprav ima pomisleke.

Najhuje je to, da se v naprej načeloma ne da ugotoviti, ali lahko otrok razvije reakcijo na cepivo. MEnda. Posumiti se da, da je otrok alergičen na mleko, na beljak in posledično lahko razvije reakcijo na cepivo… ampak to se ugotovi šele po 6 mesecu starosti in še kasneje. Otroka pa naj bi dala cepiti že pri 3 mesecih.

Ne vem zakaj bi se zbrala množica ljudi in si izmislila, da je cepivo tudi strupeno oz. pušča posledice…. zakaj? Zato, ker niso strokovnjaki? To očitajo zdravniki… da so to laiki, ki ne razumejo bistva delovanja cepiv.. Je res takoooo? Moraš res biti strokovnjak, da razumeš da je medicina omejena in marsičesa kdaj noče videti?

Komu zaupati????

To že mogoče,ampak od Nove Gorice do Ljubljane takega vrtca žal ni.

OMR je ceplenje, ki je pod kontrolo, za alergike, ki so alergični na beljak, to je pa po enem letu, ne pri treh mesecih. tako, da malo pomanjkljivo bereš.
Tudi mene je strah, zato sem se odločila, da ne bom več nič brala. Ker postajam panična. Na tehtnico sem dala tudi to, kaj bi me bolj bolelo, to, da ne dam cepit in otrok zboli in ima posledice, ali to, da ima reakcijo in posledice po ceplenju. veliko je oslovskega kašlja, v dobrem tednu ni bil samo en post, vprašanje, za Tanč na forumu Pediatrija. Zavedam se, da tudi ceplenje ni sto odstotna garancija, da otrok ne zboli. Računam in upam na to, da bo vse OK.
Sem pa slišala primer, ko je mama šla na komisijo in je komentirala, da mora tisti, ki se za to odloči, biti zelo močan, da si ne premisli.

Kolikor sem jaz prebrala – in prebrala nisem tako malo, ker je moj otrok imel hudo rekacijo na 3. cepljenje di-te-per – je z avtizmom in cepljenji nekako tako: avtizem se razvije pri tistih otrocih, ki imajo v svojem genetskem zapisu nek določen kromosom. Pri teh otrocih cepljenje OMR skoraj vedno sproži avtizem. Zakaj, še ne vedo. Obstajajo tudi izredno drage preiskave, s katerimi se da ugotovit, ali otrok ima ali nima tak genetski zapis. To je odkritje zdravnice iz Beograda, ki ima sama 2 otroka in je en avtist. Avtist je postal po cepljenju. Drugi tega genetskega zapisa nima, bil je cepljen in ni avtist.

Vsemu ostalemu na rob: kljub svoji izkušnji, ko mi je sin skoraj umrl po cepljenju, bi dojenčka še vedno dala cepit proti oslovskemu kašlju. Samo proti oslovskemu kašlju. AMpak prej bi zahtevala pregled imunskega sistema in količine protiteles. Proti ostalemu ne, ni potrebe. Pred vključitvijo v vrtec bi cepila še za HiB in tetanus, vse ostalo se mi zdi nesmiselno. Ošpice, mumps, rdečke po moji presoji niti slučajno ne odtehtajo tveganja ob cepljenju, cepivo pa drži vsega nekaj let. Zakaj bi torej otrokov organizem obremenjevala s tujki? Poleg tega je otrok v dobi pubertete, ko so mu te bolezni pravzaprav veliko bolj nevarne kot v otroštvu, že davno nezaščiten, ponovno cepljenje pa ni mogoče.

Glede vrtca in šole: nehajte nasedat babjim čenčam! Po naši zakonodaji ne sme noben vrtec in nobena šola zavrniti otroka, ker ni cepljen. Še več: noben vrtec in nobena šola nima pravice zahtevati vpogleda v otrokovo knjižico o cepljenju. Vrtcu pediater izstavi potrdilo o tem, ali je otrok dovolj zdrav za vkljkučitev v kolektiv, izstavi tudi potrdilo o morebitnih alergijah in posebni prehrani, cepljenje pa pri tem ne igra nobene vloge.

Preberite si, kakšne so bolezni, proti katerim otroka daste cepit, upoštevajte današnje življenjske razmere, zdravljenje, ki ga imamo na voljo in je bistveno drugačno od tistega pred 100-timi ali celo 50-timi leti, poglejte si še zaželjene in nezaželjene učinke cepljenj, pa se potem odločajte. Vsak zase. Prav je, da moraš pred komisijo znat utemeljit, zakaj otroka ne boš cepil. Odločanje za ali proti cepljenju pač ne more biti stvar trenutnega družbenega mnenja in odločitve “sosede”, ker v vsakem primeru, ob odločitvi za ali pa proti cepljenju, sprejmeš odločitev za nekoga drugega, za svojega otroka, ki mu boš v primeru komplikacij in posledic tudi polagal račune in nosil vso odgovornost ter posledice – cepljenja ali pa necepljenja.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

dsimon1 napisal:

> OMR je ceplenje, ki je pod kontrolo, za alergike, ki so
> alergični na beljak, to je pa po enem letu, ne pri treh
> mesecih. tako, da malo pomanjkljivo bereš.
>

Pediatrinja nam je rekla, da edino na ta način bi vedeli ali ima lahko otrok reakcijo na cepivo, če ima že prej alergijo na mleko, ali beljak, nismo govorili točno o katerem cepivu gre.

Nimam pojma o cepivih. Ampak jaz nikoli v življenju nisem bila cepljena, ker me moja dva iz ne vem katerega razloga nista dala cepiti. In v OŠ potem nisem smela biti cepljena ravno zaradi tega razloga, ker kot otrok nikoli nisem bila. Kar je bilo meni fino, ker igel ne maram :))
In sem preživela brez posledic.
Je pa povsem razumljivo, da cepivo ni naravna stvar in lahko ima posledice. Če recimo pogledamo cepivo proti gripi – nekatere zaščiti, drugi pa zbolijo za hudo gripo ravno zaradi tega cepiva.
Mislim pa, da nikogar ne bi smeli obsojati, če otroka da oz. ne da cepiti. Niti sami sebe ne, saj počnemo to, za kar mislimo da je najbolje.

Pat, otroka lahko daš testirat za alergijo na cepivo na PK.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

New Report

Close