Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek DM navija cene, povišanje za 200{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}

DM navija cene, povišanje za 200{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}

pred 3 meseci kupila artikel, ko je sedaJ 3X DRAŽJI

Povej, za kakšen artikel gre, katere znamke, povej ceno prej in sedaj.

Jaz npr. v DM-u že več let kupujem njihove izdelke znamke Balea, pa imajo že vseskozi isto ceno.

Skoraj ne hodim več v DM, odkar imamo Muller v naši bližini. Ampak:

V Mullerju kupim le: občasno WC papir, ko je 4 slojni v akciji, čokolade in pralineje Lindt ko so v akciji, moker WC papir.
V Avstriji v BIPA drogeriji ( imam njihovo lojalnostno kartico) vedno dobim na vsak nakup 15{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popust, za kar moram pri nas v DM štepat do 150 točk, oziroma zapravit prej 150 evrov., da dobim tist “kuponček” na avtomatu.

Wc papir, čistila, pralna sredstva, britvice za moški in ženski del družine kupujem tako v Italiji, kot Avstriji cca 1x na 2-3 mesece, ko je precej ugodneje, kot pri nas – imam lojalnostne kartice trgovcev, kjer dobim takojšen popust, dostikrat so akcije -25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} Merkur ihr Markt Avstrija na določene segmente, imajo mesečno to akcijo tudi za čistila in pripomočke za osebno nego. Opravim, kadar grem službeno gor v Graz, hči gre še v Primark, jaz po Nesresso kavne kapsule, Ikea, če je kaj potrebno.

Čokolado nakupim v Lindt outletu ko sem v Italiji, ali v Avstriji – imam tudi njihovo lojalnostno kartico, je vedno 15{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ceneje, kot brez.

Negovalno kozmetiko nekaj nakupim v Avstriji ( BIPA), pa tudi v Italiji.

Dekorativo pa v Ameriki, ko sem 1x letno tam ( Ulta-imam njihvo lojanostno kartico, cca 30 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popusta vedno na nakup, ker je čez 200 usd, pa Sephora, Target, Wallmart-tudi britivice, za moški del familije, individualne zobne nitke, Tom’s of Maine zobne kreme brez fluora in sladil in njihove deodorante, …..). Nekaj krem, mil, šamponov tudi v Whoelfoods, ali pa vse skupaj naročim naročim preko spleta v hotel, odvisno koliko časa imam za prosti čas, ni vedno na voljo. e mi to pri nas zmanjka, grem v Luch – po naravno milo , odrezano iz velikega kosa, vonj po trenutni inzpiraciji – se s tem najraje umivamo.

V Ameriki vedno nakupim tudi letno zalogo mojih preizkušenih tamponov in vložkov (U Kotex fitness linija, Playtex ), od tam prinesem pa še Pantene BB kremo za lase (balzam, krema za stiliranje, nego vse v enem). Več pa že iz drogerij ne rabimo.

To pa moraš biti obremenjena sama s sabo, da moraš še v Ameriko po kozmetiko pa vse ostalo v tujini.
Da se ti da vso to kramo vlačit na letalo.

DM že sto let (malo karikiram) nima več kupončkov iz avtomata, ti kar na blagajni poračuna.

Vsi poznani, ki zivijo v tujini pa med obiskom v slo besno nakupujejo in delajo zaloge za sabo, ker je tam, kjer so, tako drago in slabo… hecno, kako se spremeni percepcija ko zamenjas naslov.

Ohhh, kako si pa ti lojalnostna! In to same inozemske kartice, celo ameriško imaš! Wau!

Saj zgornji ameriški nakupovalki ni pomembna končna cena, ampak višina popusta.

Jaz izredno malo zapravim za kozmetiko in čistila, še največ za wc papir, nas je 6. Sicer pa kupujem v Sparu in dm, vedno ko imajo akcijo artiklov, ki jih uporabljamo. Zaenkrat pri običajnih artiklih nisem opazila podražitev, prej pocenitve.

Pa ne no. Ko boš šla kam z avionaom, kupi dodatno karto oz. doplačaj za prtljago, da boš lahko tam nabavila kozmetiko, sekret papir. To kupljeno v Sloveniji nikakor ni ok. Najboljše je tisto, kar si pritovoriš z avionom :).

Se je tudi meni že zgodilo, da je artikel, ki sem ga zvesto kupovala, čez noč poskočil za 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Prav tako sem ugotovila, da so pregrešno dragi šamponi in kreme, ki jih kupujem za otroka, v nemškem DM-ju več kot pol cenejše. Resno, WTF?!

Ko je bil otrok majhen, sem pri njih puščala enormne količine denarja. Zdaj vedno manj. Nekaj sem šaltala na Mueller, nekaj na ostale prodajalce.

Sem ravno danes imela zanimiv pogovor z gospo na DM-ovi klicni liniji. Pred časom smo se preselili na novo lokacijo. OK, zamenjam naslov na kartici. Potem se čez čas spomnim, da ne dobivam več njihove pošte. Včasih je prihajala tudi tedensko, včasih sem kaj izkoristila, veliko je romalo v koš. In jih pokličem, kaj se je zgodilo, nakar mi ta gospa obrazloži, da je vse OK, samo v zadnjih mesecih sem opravila manj nakupov pri njih kot pred tem in je temu primerno promocijska ponudba zame omejena oz. zmanjšana.

Moram reči, da bolj “bistre” ekonomske logike še nisem srečala. Trgovci se dobesedno ubijajo z raznimi akcijami, da le spravijo potrošnika čez svoj prag, oni pa ravno obratno, kaznujejo potrošnika, ker kao ni dovolj zapravil:DDD Najboljši način, da me sploh ne boste več videli. Daleč od oči, daleč od srca, tako žal je. Svoje nakupe brez težav opravim drugje, možnosti kolikor hočeš. Prav ničesar ni več, kar bi bilo na voljo le v DM, da ne bi mogla kupiti drugje.

A v tem je keč? Več kupujes, vec kuponov dobis? Ker sem ze premisljevala, zakaj vcasih dobim sparove vsak teden, vcasih pa en cajt ne? Bejž no.

Itak je naložila, da je joj. 🙂 Jaz kupujem zkeraj enako in količina promocijskega materiala je približno zmeraj enaka. Enkrat mesečno ali cela na dva meseca kuponi + kaselc.

To pa moraš biti obremenjena sama s sabo, da moraš še v Ameriko po kozmetiko pa vse ostalo v tujini.
Da se ti da vso to kramo vlačit na letalo.
[/quote]

Če se kdo obremenjuje, se samo ti, ker si se vtaknila v moje pisanje in si mi morala sporočit tvojo frustracijo. Moj namen ni bil z napisanim dražiti kogarkoli, če si se počitila izzvana v tej smeri, si napačno razumela napisano.

Jaz že vem, zakaj tako kupujem. Ti pa verjretno nikoli ne boš, dokler ne boš imela priložnosti primerjati ne kvalitete, ne cen.

Noben problem prtljage pripeljat, imam že 15 letno prakso: se iz rent a car avta do letališkega pulta pripelje na letališkem vozičku, prav tako od traku na končnem letališču v Evropi do mojega avta na parkirišču….Lahko pa dam v “bunker letala” dva 32kg kovčka, na carry on pa dva 20 kg in ročno torbico na eno osebo. Pa skoraj nikoli ni nabutano do limita.

Pa ne no. Ko boš šla kam z avionaom, kupi dodatno karto oz. doplačaj za prtljago, da boš lahko tam nabavila kozmetiko, sekret papir. To kupljeno v Sloveniji nikakor ni ok. Najboljše je tisto, kar si pritovoriš z avionom :).
[/quote]

Lej, kdor se zadnji smeje, se najslajše smeje.

Ti kar piši-dokler ne veš, si lahko zajedljiva, kolikor hočeš. Vseeno mi je.

Nikjer pa nisem napisala, da “kupljeno v SLoveniji ni dobro. Ami lahko napišeš, scitiraš, kje sem to napisala ??

Gre za to, da za dosti nižjo ceno dobim dosti kvalitetnejše izdelke, ki so delani za USA in kanadsko tržišče, kot v Evropi, ker so drugačni standardi. Pa naj bo to kozmetika tampon, ali pa kos oblačila. Jebiga, dokler ne boš preizkusila, ne boš vedela. Nimaš pa nobene pravice natolcevati v prazno in se norčevat iz nekaj, česar jaz nisem napisala- preberi si svoj odebelji zapis v scitiranem….

He, he, si se pa razkurila.
No še zdaleč nisi edina, ki jo poznam, da potuje v ZDA, Kanado. Si pa totalno edina, ki mora sekret papir in žajfo za uporabljat v Sloveniji kupovat v ZDA :).
Ampak, če se ti da to kramo iz Amerike vlačit, ti kar :).

Ohhh, kako si pa ti lojalnostna! In to same inozemske kartice, celo ameriško imaš! Wau!
[/quote]

Wau – samo v ameriške si se zapičila, a italijanske pa avstrijske ti pa ne gredo v nos – MONa ozkogledna…

Žal mi je, če ti v Sloveniji dobiš tisti popust, pa misliš, koliko si prišparala. Kajti v Italiji in Avstriji je že osnovna cena za eak artikel toliko, kot ti dobiš s popustom, potem pa je še njihov takojšnji kartični lojalnostni popust .

Ahhh, ampak nekatere vedno gonite svoj prav iz teorije, prakse pa pač nimate 🙂 In ker morate imet vedno svoj prav.

Ti imaš težave :)), kajti v vsej svoji vzhičenosti in euforiji bereš tako kot ti želiš; preberi še enkrat, kje je kupljen skret papir…. No?

Wau – samo v ameriške si se zapičila, a italijanske pa avstrijske ti pa ne gredo v nos – MONa ozkogledna…

Žal mi je, če ti v Sloveniji dobiš tisti popust, pa misliš, koliko si prišparala. Kajti v Italiji in Avstriji je že osnovna cena za eak artikel toliko, kot ti dobiš s popustom, potem pa je še njihov takojšnji kartični lojalnostni popust .

Ahhh, ampak nekatere vedno gonite svoj prav iz teorije, prakse pa pač nimate 🙂 In ker morate imet vedno svoj prav.
[/quote]

No, če s Sicilije privlečeš to kramo, potem imaš tudi probleme. V S Italijo, Avstrijo pa jaz ne grem z avionom.
Pa ja, sem tudi Avstrijo, Nemčijo, Italijo zgoraj omenila, tako, da ne samo ZDA :),. Samo si tako razkurjena, da nisi prebrala vsega.
Jaz grem v tujino na potovanje in tam uživam. Sekret papir pa milo kupim pa v Sloveniji. Pa je vse čisto ok.
Si pa res ne predstavljam kako bi bilo to potovanje, da bi morala po trgovinah letat in nabavljat zalogo za Slovenijo. Kupim, kar tam rabim. Zalog za domov pa ne delam.
Namreč vse kar rabim dobim v Sloveniji. Čudno, a ne? Pa ne boš verjela, sploh nisem iz LJ pa imamo vseeno polno trgovin, kjer dobim vse kar rabim.

Jasno, ker preko tvoje lojalnostne kartice točno spremljajo tvojo zgodovino in vsebnost nakupov. Več ko kupuješ, več kuponov ti bodo kot “teaser” poslali..

Jasno, da pa ne pošiljajo več, če ne kupuješ naprimer 3 mesece skoraj nič. Ker je tudi printanje kuponov in naslavljanje ‘ tisk osebnih imen z nasloni) na pošto: drago tudi za Avstrijca.

To….babji ravs….
Navijam za Američanko….
Gremo …..

Ti to resno?

No, če s Sicilije privlečeš to kramo, potem imaš tudi probleme. V S Italijo, Avstrijo pa jaz ne grem z avionom.
Pa ja, sem tudi Avstrijo, Nemčijo, Italijo zgoraj omenila, tako, da ne samo ZDA :),. Samo si tako razkurjena, da nisi prebrala vsega.
Jaz grem v tujino na potovanje in tam uživam. Sekret papir pa milo kupim pa v Sloveniji. Pa je vse čisto ok.
Si pa res ne predstavljam kako bi bilo to potovanje, da bi morala po trgovinah letat in nabavljat zalogo za Slovenijo. Kupim, kar tam rabim. Zalog za domov pa ne delam.
Namreč vse kar rabim dobim v Sloveniji. Čudno, a ne? Pa ne boš verjela, sploh nisem iz LJ pa imamo vseeno polno trgovin, kjer dobim vse kar rabim.
[/quote]

Aj si zagrizla v kost, kajnede? Ne, ne boš me. Lej ostani ti pri svojem, jaz bom pa pri svojem.

Pa a si ti resno predstavljaš, da jaz naredim naprimer 500-700 km nekam samo zato, da se zapodim v štacune? Jaz to naredim spotoma – kaj je narava mojega potovanja, je pa čisto različno – ali poslovno, ali pa družinske počitnice. Pass by – potujemo pa izjemno veliko, to pa – poslovn in tudi na počitnice.

Ker pa tudi ti bereš selektivno in tlačiš skret papir v ameriški šopping: do avstrijskega Graza si od Trojan v cca uri in četrt. Po predpisih. Kot že napisano, če bi pravilno prebrala vse, bi vedela, da tja hodum tudi službeno – noben problem se ustavit v Merkur Ihr markt, ki mi je spotoma na voljo. In tudi naprimer ZEWA 4-slojni skret papir, 24rolc za 3,99 ali pa iz BIPA COSY 24 rols paklc za 2,99 eur v akciji + 15{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} še dodatni popust na celi nakup pade po nakupu v prtljažnik. Amapak neeee, ti moraš Ameriko gont še naprej…..

Ti to resno?
[/quote]

Zelo resno.

Aj si zagrizla v kost, kajnede? Ne, ne boš me. Lej ostani ti pri svojem, jaz bom pa pri svojem.

Pa a si ti resno predstavljaš, da jaz naredim naprimer 500-700 km nekam samo zato, da se zapodim v štacune? Jaz to naredim spotoma – kaj je narava mojega potovanja, je pa čisto različno – ali poslovno, ali pa družinske počitnice. Pass by – potujemo pa izjemno veliko, to pa – poslovn in tudi na počitnice.

Ker pa tudi ti bereš selektivno in tlačiš skret papir v ameriški šopping: do avstrijskega Graza si od Trojan v cca uri in četrt. Po predpisih. Kot že napisano, če bi pravilno prebrala vse, bi vedela, da tja hodum tudi službeno – noben problem se ustavit v Merkur Ihr markt, ki mi je spotoma na voljo. In tudi naprimer ZEWA 4-slojni skret papir, 24rolc za 3,99 ali pa iz BIPA COSY 24 rols paklc za 2,99 eur v akciji + 15{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} še dodatni popust na celi nakup pade po nakupu v prtljažnik. Amapak neeee, ti moraš Ameriko gont še naprej…..
[/quote]

Ej, da se ti da tako komplicirat življenje :).
Ampak, če ti paše med počitnicami letat za sekret papirjem na zalogo pač fajn, a ne :).

🙂

Ah, sej bo minilo. Čez cca 40 minut, ko bo JU odšla domov….

New Report

Close