Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Če dedec vsak dan spije dva pira

Če dedec vsak dan spije dva pira

Ženske, kako bi reagirale, če bi vaš dedec vsak dan popil dva pira?

Koliko je star, ta, tvoj dedec?

Jaz jih popijem letno 5, pa me je ena proglasila za pijanca! Kako malo je treba, če je baba zmedena!

Jaz jih popijem letno 5, pa me je ena proglasila za pijanca! Kako malo je treba, če je baba zmedena!
[/quote]
A drugače pa vino, žganje piješ?

[/quote]

Zmedena? Fukjena je…

Samo stran od takega pijanca.

Do zdaj sem spil dva črna Bernarda, pa 0.5 deci Jamesona, čakam pa na kolega, da bova sprobavala nove pirčke…Ayinger Urweisse 5.8 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, Loo-blah-nah American IPA 5.9 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, Crazy duck 1 hour IPA 6.8 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in La Goudale 7.2 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}….ufff bo zanimivo…

Meni moti. Sicer se ga nikoli ne napije, vedno vozi samo, če ima 0.0, nikoli ni nasilen, ne pije pred mano in niti ne vsak dan. Ampak me vseeno moti, nikakor ne razumem zakaj je treba po treningu na pir. Zaenkrat še ne težim, če bo me pa še dolgo motilo bom ga pač postavla pred vrata.

Čist odvisno od konteksta. Pri nas sicer piva redno ne pijemo, pač pa vino.

In to skorajda čisto vsak dan pri kosilu, vsaj en kozarec, še raje dva, včasih, če je kosilo bolj pozno in vino še posebej dobro, in seveda, da ne gremo ven, pa gre tudi cela buteljka.

Ampak, nikoli ni nihče pijan, nikoli nihče ne pije sam oz. brez spremljave hrane. In, kadar ne pijemo iz kakršnega koli že razloga (recimo bolezni, ni dobrega vina na razpolago …) ni čisto nobenih posledic.

Meni se količina ne zdi toliko problematična kot razlog, zakaj pije.

Točno tko…če ti piješ vsak dan , sam in v bifeju, po cel popoldan po šihtu do večera, ali navsezgodaj zjutraj brez hrane , je ogromna razlika do dveh pirčkov na dan npr čez poletje, sploh če je vmes fizično delo….budale pač mečejo alkoholike vse v eno kanto….

Zmedena? Fukjena je…
[/quote]

Ti baje spiješ tolko, ne?

Jaz se ne bi s takim spentljala niti pod razno.
Ne prenesem tistega smrdljivega zadaha po vinu, piru, žganju.

Po treningu na pir, strasen sportnik ti je to. A pride pes domov?

Ja, je veliko. Najbolj se pozna na tem, da se mu dva pira (= en liter) nikjer ne poznata – razen na tem, da brez tega človek počasi že ne more več in je brez teh dveh prirčkov vsaj malo tečen, če ne drugega. Odvisnost kot vsaka druga. Pa grem stavit, da niti teden ne mine, da nebi vsak za vikend k tema dvema piroma pridal še kakšnega ali pa kozarček/dva/tri… česa drugega alkoholnega.

Sem videla to pri mojem očetu. Pa ni bil niti pijan, največ kar je bilo po kakem ‘moškem moževanju’, da je bil rahlo okajen, pa da je šel hitro spat. Ampak vem, da je pil preveč. Ker brez teh dveh pirčkov ali treh kozarčkov vina praktično ni minil niti en dan.

Točno tko…če ti piješ vsak dan , sam in v bifeju, po cel popoldan po šihtu do večera, ali navsezgodaj zjutraj brez hrane , je ogromna razlika do dveh pirčkov na dan npr čez poletje, sploh če je vmes fizično delo….budale pač mečejo alkoholike vse v eno kanto….
[/quote]

Sami prikriti alkoholiki , ki sami sebi lažete. Oba, tudi tista zgoraj z dva deci vina na dan.
Pijani pa niste zato, ker imate že toleranco. Meni in mojemu se po dveh deci vina ze rahlo vrti, po dveh pirih pa imam jaz naslednji dan mačka.

To se mi ne zdi neki. Sem pa imela enega ko je bil vsak petek in soboto konkretno pijanec in še skrivaj je pohal, smo ugotovili oz sem. Spomin je imel namreč v kurcu.

[/quote]
hehehe dj nehi umiram od smeha 🙂 kdo je tu zmeden hehehehe 🙂

Vseeno mi je, koliko spije na dopustu, na kakem praznovanju in ob podobnih posebnih priložnostih. Itak ne spije veliko, ima zdravo mejo, ne vozi pijan, je odgovoren in na splošno ne počne bedarij. Poleg tega so to relativno redki dogodki.

Občasno spije še merico alkohola ob drugih priložnostih, recimo kozarec vina ob hrani, ena alkoholna pijača v petek zvečer, kadar sva kje zunaj, eno pivo pri prijateljih in podobno. Ampak bistveno se mi zdi, da je to občasno in v majhnih količinah.

Če bi pil dan na dan, bi imela pa midva resen problem. Oziroma ga sploh ne bi imela, ker ne bi bila za skupaj.

Imava sicer zelo podoben pogled na alkohol in podobne pivske (ne)navade. Se mi zdi, da se pri tem zelo pozna tudi, koliko se je kdo kdaj ukvarjal s športom. Recimo midva sva (bila) oba kar aktivna rekreativna športnika in ko imaš za naslednji dan planiran trening, se tisto pivo od prejšnjega večera še kako pozna na fizični formi. Na ta način tudi jasno vidiš, kako slab vpliv ima alkohol na telo in verjetno tudi zato začneš gledati na alko z drugačnimi očmi. Enostavno ti ne paše. In tudi če se kasneje nehaš ukvarjati s športom, to zavedanje še vedno ostane.

Sami prikriti alkoholiki , ki sami sebi lažete. Oba, tudi tista zgoraj z dva deci vina na dan.
Pijani pa niste zato, ker imate že toleranco. Meni in mojemu se po dveh deci vina ze rahlo vrti, po dveh pirih pa imam jaz naslednji dan mačka.
[/quote]
Sama redko spijem kozarček vina in ko, tudi če kake 7 dcl se mi vseeno ne pozna in ne zvrti, to pa zato, ker če prej ješ je vse ok, tako da ja.

Sama redko spijem kozarček vina in ko, tudi če kake 7 dcl se mi vseeno ne pozna in ne zvrti, to pa zato, ker če prej ješ je vse ok, tako da ja.
[/quote]

Ob 7 dcl vina se ti ne pozna in ne zvrti?
Oprosti, amapk ti si pa očitno več kot navajena alkohola.

Po treningu spije pir – ker verjetno ima tako skupino prijateljev, za katere je “pičkica” če ne popije piva z njimi :))))

Moj mož po treningu pije kufe ali pa limonado – drugi pa tudi pir. Pa ga nihče zaradi tega postrani ne gleda, nit ne zajebava napirmer. Spoštujejo njegovo odločitev. Še posebno, če vedo, da bo nasledni dan v službi težak, setsanki cel dan ali pa odločanja in mora bit glava tudi spočita , ali pa če gre naslednji dan naprirmer na slubeno pot, pa vozi sam cca 500 km.

Spije pa občasno tudi kak alkohol – na kakšni službeni zadevi ( ko zaključijo kak projekt), ali pa doma , predvsem poleti na terasi, kako dobro IPA pivo med vikendom ( Bevog napirmer),ali pa ob dobrem mesu kak kozarček dobrega vina. Nikoli ne stankava pa cele steklenice naenkrat čez vikend, če se že odpre buteljka. Preostanek dostikrat počaka v hladilniku, pa potem skuham šugo za pašto s tistim vinom, za aromo.
Nikoli pa ne pije tako, da bi moral dnevno neko dozo popit, da bi lahko funkcioniral, bil na obratih, ali pa si doma zvečer odprl z namenom dozo ali dve alkohola, kao za “sprostitev”.

Njegov ventil za sproščanje je naprimer gledanje ameriške NBA košarke. Pa tudi takrat zravenne pije alkohola – raje citruse je 🙂

[/quote]

Se mi ne, ker če prej dosti pojem mi ni nič. Ne samo 3x letno kaj spijem in če se zgodi da 3 dcl mi nič ne, ker vse je tudi samo v glavi, ni kao si alkoholik ali nisi, tudi koliko prej ješ pa tudi koliko si obremenjen s tem, jaz nisem in mi nič ni, eeee 🙂

Mislim 7 dcl no ne 3, sorry sem se zatipkala.

[/quote]

Res je to, ja. Če ne čuti 7dl vina, pa če ima 60kg ali pa 100kg, je nanj presneto dobro navajena – in če taka doza ne daje učinka opitosti bo kmalu rabila še več…..

vino ima v popvprečju med 11 in 13 volumskih procentov alkohola – kar pri 7 dl ( ena steklenica) ni malo za en ženski organizem.

Res je to, ja. Če ne čuti 7dl vina, pa če ima 60kg ali pa 100kg, je nanj presneto dobro navajena – in če taka doza ne daje učinka opitosti bo kmalu rabila še več…..

vino ima v popvprečju med 11 in 13 volumskih procentov alkohola – kar pri 7 dl ( ena steklenica) ni malo za en ženski organizem.
[/quote]

Ja če res ne čutim nič no. Vem da se sliši čudno pa samo 3x letno kaj spijem, tako po kosilu nič, ampak 3x letno ko, pa prej dosti jem, zato se ne prime, samo to je fora. Če bi na prazen želodec bi bruhala, verjemi mi point je v hrani. Ker kako sem alkoholičarla če 3x na leto kdaj, to ej to, ven pa ne hodim.

New Report

Close