Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pokvarila se mi je pec :(

Pokvarila se mi je pec :(

Prejemam socialno pomoc, sem v osebnem stecaju. Nimam sluzbe. Ravno za novo leto mi je crknila pec, s katero si grejem in stanovanje in vodo za umivanje. Pec je stara 23 let.
Ali mi lahko socialna pomaga pri nakupu peci(izredna socialna pomoc)? Ker se mi bolj izplaca da kupim drugo pec kot pa da kupujem elektricne radiatorje/bojlerje, si ze dva dni razbijam glavo, kje naj dobim denar. Je ze kdo imel tako situacijo? Rabila bi ca.1000€ za pec…je komu csd pomagal pri tem?

Kakšna peč ?

Takšna, mmm, … za zimo.

Sam celga jurja mnde ne.
Radijatorje nej ti kupjo
Pa pol elektriko ti placajo ko bo poracun

? Na olje, plin, elektriko? Odloči se.

Lahkjo zaprosiš za izredno denarno pomoč, celotnega zneska nabave peči ti pa ne bodo krili. Nisi navedel kakšno peč, kot te Robi sprašuje. Za centralnoi, na olje, na drva ali kaj? Kaj v bistvu ti je sploh crknilo, morda ti pa kdo pomaga s čim rabljenim.

Poglej pod Peč na pelete; pri Merkurju je 1.099,00 ev.
Vem da super ogreva, peleti niso tako dragi, kupiš vrečko in vsuješ.
Plačilo na obroke in enkratna pomoč csd.

Eh, avtor nekaj bluzi, če noče niti poveadt zakaj gre, misli, da mu bo kar nekdo na suho dal denar, če bi pa res šlo za peč in stisko, bi mu pa kdo zagotovo lahko pomagal. Ti pa tudi klamfaš, ogrevanje na pelete pride celo dražje od kurilnega olja, če hočeš imet normalno toplo.

Odvisno, kje si doma, lahko dobis tudi 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} subvencijo https://www.ekosklad.si/razpisi/prikazi/tenderID=134
https://www.mojprihranek.si/novice/zanimivosti/eko-sklad-s-100-odstotnimi-subvencijami-za-menjavo-kurilnih-naprav-subvencije-tudi-obcinam-za-elektricne-polnilnice.html

Jp, reveže na limace lovijo, da si nekdo fajn napolni žepe s prodajo in tisti, ki so to spravili čez dobijo nekaj v žep “za malico”, reveži pa potem plačujejo ekstra drago ogrevanje kot žafran, naš država je narvnost biser. Amapk to do Slovenj Gradca še ni prišlo, tam še niso posejali toliko pameti. 🙂

Jp, reveže na limace lovijo, da si nekdo fajn napolni žepe s prodajo in tisti, ki so to spravili čez dobijo nekaj v žep “za malico”, reveži pa potem plačujejo ekstra drago ogrevanje kot žafran, naš država je narvnost biser. Amapk to do Slovenj Gradca še ni prišlo, tam še niso posejali toliko pameti. 🙂
[/quote]

sprememba letnice je veliko premalo, da bi te pamet srečala…

sprememba letnice je veliko premalo, da bi te pamet srečala…
[/quote]
Ja glej, tako je, če ste tumasti, vam pač ni pomoči. Vedno država pomaga revežem pri nas na način, da jih še bolj oskubi, sebi pa ob tem še bolj polnijo žepe, ker imajo “premalo”. In tako je tudi pri tem ogrevanju. Kaj revežu koristi nobel peč na biomaso, če ne bo imel s čim kurit in bi z drvmi ga stalo ogrevanje tretjino te cene?

Podarim peč za etažno centralno emo Celje.

[/quote]
In kaj hoces s temi izjavami sploh povedati? In kako vezo ima SG s tem?

Smem vprašati, draga Barca, kako se vi ogrevate? Če se ne z drvmi, koliko imate stroškov na letni ravni?

Vesel oče

Ja glej, tako je, če ste tumasti, vam pač ni pomoči. Vedno država pomaga revežem pri nas na način, da jih še bolj oskubi, sebi pa ob tem še bolj polnijo žepe, ker imajo “premalo”. In tako je tudi pri tem ogrevanju. Kaj revežu koristi nobel peč na biomaso, če ne bo imel s čim kurit in bi z drvmi ga stalo ogrevanje tretjino te cene?
[/quote]

Se to
[I] 8.000 EUR za malo kurilno napravo na lesno biomaso, in sicer na polena ,sekance in kombinirano kurjavo, ki ni enosobna kurilna naprava, osnovna peč ali odprti kamin[/i]
Do tega trenutka sem bila prepricana, da so polena klasicna drva 🙂

Resno, polarni, preden sikas, vsaj preberi linke, ki jih prilozim…

a ti lahk jaz povem zase al to ne pride u poštev?

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

bojler te pride do 200 € na štrom. Bolj verjento okrog 100 (tisti najbolj osnovni). peči pa niso problem, samo potrebno je vedeti kaj kuriš. Drva, nafto, plin? nafta, plin, glej kondenzacijske peči, če maš plin glej da bo mel še pretočni grelnik vode in to je to

če gledaš drva je peči malo morje. El radiatorji žrejo ko svinje in ni to to. POtem je že boljš da skeširaš kakih 100,200 € pa nabaviš parafinsko peč pa se z njo greješ. Paradin (viden v ottimaxu) pride 18 kg nekaj čez 30 € (33,34 €). Peči pa od 70 -200 €. 70 najbolj osnova, tista za 200 pa ma tud elektornsko upravljanje, tko da lahk ustaneš v toplo

še nekaj…. ko boš menjavala peč, če greš iz enega vira goriva na drugega (če maš zdaj plin in greš na drva) zna biti tudi dimnik težava.

a ti lahk jaz povem zase al to ne pride u poštev?

Draga Whitecow, prosim, prosim! Ti si vendar inteligentna!

S teboj bi se pa prav rad srečal v živo in bi izmenjala izkušnje (tudi v zvezi s kurjenjem). Imava že dolgoletne medsebojno spoštljive odnose na tem Forumu.

Ampak ne zdajle – začel se je delovni dan. Če je tak slučaj tudi pri tebi, želim, da bi bila pridna.

Vesel oče

Se to
[I] 8.000 EUR za malo kurilno napravo na lesno biomaso, in sicer na polena ,sekance in kombinirano kurjavo, ki ni enosobna kurilna naprava, osnovna peč ali odprti kamin[/i]
Do tega trenutka sem bila prepricana, da so polena klasicna drva 🙂

Resno, polarni, preden sikas, vsaj preberi linke, ki jih prilozim…
[/quote]

Ajde pokveka spet goniš pa ne veš kaj goniš. Pokaži mi enega, ki je dobil peč na drva, ni vse v linkih, se je treba prepričat.

Ajde pokveka spet goniš pa ne veš kaj goniš. Pokaži mi enega, ki je dobil peč na drva, ni vse v linkih, se je treba prepričat.
[/quote]

Sploh ni pomembno, ali poznam koga, pomembno je to, da si spet nekaj zaj*** in zdaj se mečeš ob tla kot nevzgojeno malo dete.

Povej mi, od kdaj polena “……Kurilna naprava z ročnim polnjenjem goriva (npr. s poleni) mora imeti za optimalno zgorevanje…..” niso drva?

Sploh ni pomembno, ali poznam koga, pomembno je to, da si spet nekaj zaj*** in zdaj se mečeš ob tla kot nevzgojeno malo dete.

Povej mi, od kdaj polena “……Kurilna naprava z ročnim polnjenjem goriva (npr. s poleni) mora imeti za optimalno zgorevanje…..” niso drva?
[/quote]
Ja itak ja, glavno da driskaš, da bi ti dokazala svojo neumnost, da bi pa celoten tekst in pogoje prilepila, to pa že ne gre več, le to kar ti paše. A res obstaja oseba na svetu, da te prenaša, ker česa tako zoprnega in vsiljivega pa še nisem srečal v življenju, ko eno prdalo , ne bo se nehalo rinit , pa ne bo, za nič na svetu ne?

Ja itak ja, glavno da driskaš, da bi ti dokazala svojo neumnost, da bi pa celoten tekst in pogoje prilepila, to pa že ne gre več, le to kar ti paše. A res obstaja oseba na svetu, da te prenaša, ker česa tako zoprnega in vsiljivega pa še nisem srečal v življenju, ko eno prdalo , ne bo se nehalo rinit , pa ne bo, za nič na svetu ne?
[/quote]

Tisti, ki so vsaj povprečno pametni in znajo brati, znajo tudi klikniti na link in sami prebrati, kaki so pogoji 🙂
Žal mi je, a očitno sem se motila in nekateri, kot si ti, tega očitno ne znate ….

[/quote]

polena so dimenzionirana (dolžina premer), medtem ko drva niso. Konkurenca polenom so recimo lesni briketi.

New Report

Close