Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri otroški voziček?

Kateri otroški voziček?

Po dolgih letih sem ponovno noseča. Ker se je v tem času zamenjalo veliko modelov vozičkov me zanima kateri/a mi lahko priporoča kakšnega ki ima izkušnje..
Moje želje so da ni plastičen ( cheap varianta) ter da ima večja kolesa ( razni stokke, joolz…odpadejo).
Hvala

Čeprav si že vnaprej izključila to zmamko, vseeno predlagam Joolz-a. To so vrhunski vozički-udobni, lahki, vodljivi, enostavni za zložit, pa še lepi za povrh. Nimajo le tega modela, ki ga vidiš največkrat (z malimi kolesi spredsj), ampak tudi malo bolj ‘terenske’, mislim, da se imenuje Geo..pa tudi za ta najpogostejši model se dobijo za spredaj večja kolesa.

Morda ti kaj koristi

https://www.zurnal24.si/magazin/odnosi-in-prosti-cas/vozicek-za-1350-evrov-padel-na-testu-244676

Jaz imam tutek grander play in sem zelo zadovoljna.

Mutsy je bil za nas tapravi!

Hvala obema za odgovr.
Sicer meni je joolz noro lep vendar ko sem videla pri vseh tista mala kolesa…žal to ni za naš teren. Živimo na podeželju in je veliko sprehajalnih poti makedam.
Je pa res super okreten. V trgovini sem ga provala…z eno roko obračala brez problema.

Ne kompliciraj. Pojdi v Baby center in si jih oglej, pa vprašaj, kateri je v akciji. Za 400 evrov dobiš soliden voziček, ne glede na to, katerega vzameš. Mi smo enega takega gonili dve leti na polno, pa bo še za enega otroka brez problema.

Lupinico kupi posebej, kvalitetno, voziček mora biti pa sestavljen iz košare in dela za sedenje. Pa košara mora biti čim bolj ravna, ta del za sedenje se mora pa tudi čim bolj polečt.

Glej pač takega, da ima večja kolesa, pa pazljiva bodi, kako se zloži in koliko prostora zasede zložen v prtljažniku. Meni je bila pomembna še velika streha proti soncu, ki smo jo potem uporabljali tudi proti dežju. Pa nastavljiv ročaj po višini, da prilagoidš sebi, možu, ostalim, ki vozijo voziček.

hvala
Glede lupinice…mogoče kateri ve na katere vozičke gre lupinica maxi cosi? Želiva imeti namreč isofix in na testih je ta lupinica ok.

hvala
Glede lupinice…mogoče kateri ve na katere vozičke gre lupinica maxi cosi? Želiva imeti namreč isofix in na testih je ta lupinica ok.
[/quote]

Maxi Cosi lupinica je ok tako po testih kot tudi zato, ker je malo večja in jo otrok ne preraste takoj. Enostavno vprašaj v trgovini, ali gre gor tudi ta lupinica ali ne. Mislim, da je na našega šla, a tega nismo nikoli uporabili. Lupinico smo uporabljali za prevažanje v avtu, pa v lupinici smo otroka nesli iz porodnišnice iz avta in na prvi pregled k zdravniku. Takrat so dojenčki še tako lahki, da jih ni problem nositi skupaj z lupinico. Kasneje je pa najlažje, če ga primeš v naročje in neseš. Res ne vem, kdaj bi ti tisto pripenjanje lupinice na voziček prišlo prav. Pa tudi ni dobro, da je otrok veliko v lupinici, ker nima ravne podlage in je ves skrivljen.

Aja, pa še glede vozička in makadama: mene so svarili, da naš nizkocenovnik makadamu ne bo kos, pa ni bilo nobenih problemov. Ker ni bil tako drag, sem ga brez slabe vesti gonila čisto povsod, po gozdnih poteh, makadamu itd. vsak dan dvakrat po uro ali dve, in je vse dobro prenesel. Tako da raje kot v voziček vloži v kaj drugega.

mi imamo baby design dotty. ogrodje je tudi pri lupo itd isto. zadovoljna pa je več v gmajni kot na asvaltu. z adapterji za 16 eur gre gor tudi lupiniva maxi cosi. košara dovolj velika..dvižno dno ki je nam prav prišlo ker je polival. športni del obračljiv…košara in športni del podaljšano strehico da zarnih dodatnih zaščit za veter ali sonce ne rabiš. redna cena ca 500..jaz vzela lanski model barve za 350. smo res full zadovoljni.

pri prvemu sem imela stokke ampak sem z tem bolj zadovoljna čeprav je 2x cenejši

Bugaboo Buffalo ali Recaro Zen. Pri Recaru imajo trenutno akcijo, če kupiš komplet z lupinico (tudi njihove lupinice dosegajo odlične rezultate na testih).

Jaz sem gledala, da je lahek, da se ga da dovolj na majhno zložit za v avto in da se da spustit sedalo tako, da se je sedalo dalo spustit tako, da otrok lahko leži popolnoma naravnost. Košare nismo sploh uporabljali.

buffalo mi je tudi zelo všeč. bom malo teste pogledala

Jaz imam jane trider 2015, super zadeva za po makamu, lupinica ima dobre rezultate na testih (lahko se kupi tudi podstavek za pritrditev), edina slabost je majhna globoka košara (vsaj zame)… zloži se tako, da gre v clia.

Mi je pa všeč tudi trikolesnik od recara.

Aja na dan delam minimalno 4km, kakšen dan tudi 15km, vozičku se po 5 mesecih uporabe ne pozna nič, občasno uporabimo na njem tudi buggy board…

Ne razumem tega fetiša na drage vozičke, ki ga imate očitno nekatere mame. Še enkrat več – 800 evrov ali jurja – dati za voziček zato, da je lep, čeprav je tisti za pol cene enako funkcionalen???

Za toliko denarja lahko kupiš čisto vse, kar potrebuješ za dojenčka z vozičkom vred, pa dojenčku ne manjka čisto nič, ne udobja ne varnosti.

A razumeš pa, zakaj ene ženske kupujejo drage dizajnerske torbice in čevlje? Zakaj imajo eni ljudje doma drago pohištvo? Zakaj se nekdo vozi z audijem? A nič od tega ne razumeš?

Zato, ker lahko. Vsak lahko dela s svojim denarjem, kar želi. Nekateri dajejo prednost potovanjem, drugi oblekam, tretji hrani, četrti telefonu, peti čemu drugemu. Ne mislite, da je samo vaš način pravi. Avtorica vas ni vprašala, ali naj kupi cenejši ali dražji voziček, niti vas po tem ni vprašal kdo drug. Če torej nimate česa pametnega povedati o tem, po čemer sprašuje, molčite in obdržite svoje mnenje zase, ker nas vaše presojanje in obsojanje ne zanima.

A razumeš pa, zakaj ene ženske kupujejo drage dizajnerske torbice in čevlje? Zakaj imajo eni ljudje doma drago pohištvo? Zakaj se nekdo vozi z audijem? A nič od tega ne razumeš?
[/quote]

Ne, ne razumem. Razumem, da nekdo odšteje več denarja za stvari, ki so izdelane brez izkoriščanja delovne sile in z večjo odgovornostjo do okolja (fair trade) pa tudi za tiste s trajno vrednostjo. Recimo masivno pohištvo je ena taka stvar, ki ima lahki 10-x daljšo življenjsko dobo kot pohištvo iz iverke. Ti dragi vozički pa v tem smislu niso nič bolj trajni, ravno tako se obrabijo, hkrati pa jih večina uporablja le leto in dve.

Zame je to brezglavo potrošništvo in polaganje napačnih vrednot otroku že v zibko. No, ne v zibko – v voziček pač.

Ne, ne razumem. Razumem, da nekdo odšteje več denarja za stvari, ki so izdelane brez izkoriščanja delovne sile in z večjo odgovornostjo do okolja (fair trade) pa tudi za tiste s trajno vrednostjo. Recimo masivno pohištvo je ena taka stvar, ki ima lahki 10-x daljšo življenjsko dobo kot pohištvo iz iverke. Ti dragi vozički pa v tem smislu niso nič bolj trajni, ravno tako se obrabijo, hkrati pa jih večina uporablja le leto in dve.

Zame je to brezglavo potrošništvo in polaganje napačnih vrednot otroku že v zibko. No, ne v zibko – v voziček pač.
[/quote]

Imam tri otroke in za vsakega otroka sem imela čisto nov voziček.Med prvim in tretjim otrokom je razlike 10 let in moderni so bili precej drugačni vozički.
Moja snaha in sin sta lani kupila voziček za prvega otroka.Stal je okrog 900 evrov.Tudi meni je nov in lep voziček prioriteta.
Kar se pa tiče tvojih zadnjih dveh misli : sem imela znanko, ki je imela umazan voziček, v njem je sedelo umazano dete , oblečeno v belo.Tudi to je polaganje napačnih vrednot v voziček…

Imam tri otroke in za vsakega otroka sem imela čisto nov voziček.Med prvim in tretjim otrokom je razlike 10 let in moderni so bili precej drugačni vozički.
Moja snaha in sin sta lani kupila voziček za prvega otroka.Stal je okrog 900 evrov.Tudi meni je nov in lep voziček prioriteta.
Kar se pa tiče tvojih zadnjih dveh misli : sem imela znanko, ki je imela umazan voziček, v njem je sedelo umazano dete , oblečeno v belo.Tudi to je polaganje napačnih vrednot v voziček…
[/quote]

In zakaj ti je nov in lep voziček tako pomemben? Obsojanje staršev, ki imajo kdaj umazane otroke, je pa sploh mimo: tvoji nikoli niso bili umazani, recimo, ko ste se vračali iz igrišča, ko so jedli in nato kaj pljunili čez pol ure ven direktno po majici pa še malo po vozičku?

In zakaj ti je nov in lep voziček tako pomemben? Obsojanje staršev, ki imajo kdaj umazane otroke, je pa sploh mimo: tvoji nikoli niso bili umazani, recimo, ko ste se vračali iz igrišča, ko so jedli in nato kaj pljunili čez pol ure ven direktno po majici pa še malo po vozičku?
[/quote]

Desetmesečni otrok v vozičku pač ne more biti od česa umazan.Rob vozička, kjer se otrok drži na vsaki strani je bil rjavo črn od umazanije.Za milo in vodo ima menda vsaka družina.To so osnove higiene.
jaz pač svojega otroka ne bi želela voziti v starih zanikrnih garah.Pri meni je bilo pač tako, drugi naredite pa po svoje.

Ne maram vozičkov z malimi kolesi spredaj, grdi so mi.
Sem za klasiko in naš je bil zelo podoben temu-ni bilo terena, kjer ta voziček ne bi zmogel peljati:

https://www.amazon.com/Baby-Stroller-Travel-System-Turran-eco-leather/dp/B00FCUUI4G
http://vrhunski-otroski-vozicek.weebly.com/roan-marita-s.html

Avtosedeže pa izbiraj po crash testih, saj gre za varnost tvojega otroka:
http://www.toptenreviews.com/home/auto/best-baby-car-seats/

Woow mandolina, ste se pa troštal. Ste avto tudi menjal vsakič sprot? Pa svoj look, ker po desetih letih nisi bila več mlada mami.
Jaz sem gorenjka in pazim na svoje stvari, tako da moj vozicek po dveh letih uporabe ni bil za na odpad. Ce pa ni bil po zadnji modi, pa joj zaradi tega pa res nima nihce posledic. Razen kaka obsedenka z modo, vazno da je funkcionalen.
Imam drugace vzgojene otroke, tako da tudi ko bom babi, mi ne bo glavna stvar razpredat po monu, koliko sta dala mlada dva za vozicek. Sem prepricana, da nam bo mnogo bolj v zadovoljstvo, da bo dete v vozicku zdravo in nasmejano, pa cetudi bo kdaj umazalo tisti tako dragi vozicek, ne bo konec sveta.
Avtorica, meni je bilo vazno, da je bil vozicek za povsod, da se na simple zloži in zasede malo prostora, pa da ni tezak.

Mandolina, pišeš, da 10 mesecev star otrok nima biti od česa umazan?

Pri desetih mesecih so otroci že fini raziskovalčki. Kakšno veselje je to, če jih daš na travo, da se plazijo in postavljajo na noge ob opori. Nekateri tudi že naredijo kak korak. Pa peskovnik, kamenčki, listi. Uživancija. Ko vidiš zadovoljstvo ob tem, pa res ne gledaš kakšen je voziček in ali je otroček banano obrisal ob rob.

New Report

Close