Maršal Tito, hvala za dobro pokojnino
Vsega skupaj imam nekaj let delovne dobe, sem invalidsko upokojena, v pokojnino sem odšla v času jugoslavije imam čez 400 evrov pokojnine. Moja prijateljica ima okoli 25 let delovne dobe invaldisko upokojena pred kratkim in dobi 300 evrov. Pa kako nam je gospod Lojze govoril da bote druga švica in kako lepo nam bo in bolje v evropi. Maršal Tito, hvala ti, ker si mi dal dobro pokojnino, drugače bi bila lahko danes brez denarja in hud socialni problem.Da ne govorim o drugih rednih pokojninah v času socializma, ki so visoke.
V času Tita in Jugoslavije je bilo marsikaj bolje, delavci niso bili sužnji, zdravstvo, šolstvo, vojska, policija vse je bilo urejeno, ni se kradlo, kot danes samo ljudje so pozabili, mladi pa tako ali tako ne vedo. Jugoslavija je bila v svetu spoštovana država. Slovenija pa je država, katero na svetu nihče ne jemlje resno še Eu in Ek ne, kaj šele Amerika, Rusija, Kitajska, Japonska…
diši na provokacijo ampak evo, komentar, po osamosvojitvi je šlo dosti ljudi v penzijo, ki osnovnih pogojev za penzijo niso imeli kar se delavne dobe tiče, šli so pa frajerji, tako ženske kot moški v penzijo oz. čakanje, ko so imeli komaj 50 let, nekako so vsi skupej zmučkali tako država kot oni, da so prišli do penzij, oni so pa pokali od zdravja. Penzije so bile takrat v tolarjih, ki so nekje zdej v evrih od 600e pa na gor. Seveda, marsikdo, ki je šel takrat v penzijo še dons dela na fuš, kaj pa, če druzga, če je zdrav in hvala bogu ni zapit.
Fora je v tem, da so v 90 tih letih ljudi na izi dajali v penzijo in to z krepko večjimi penzijami kot so si zaslužili, če primerajmo današnje čase. Vsak, ki ima vsaj osnovno šolo ve, da to ne gre, če ni močnega osnovnega gospodarstva.
Dons gredo ljudje s 40 leti delovne dobe, dalavec, recimo, s 450€ v penzijo, življenjska doba ljudi pa čedalje višja, posledično pa s tem tudi več zdravstvenih problemov, pa preživ ti s tem, če moreš, jebi ga.
Jaz takoj podpišem, da grem s svojimi 55 v pokoj. Na moje mesto pa naj pride nekdo mlad, ki rabi delo in ima še vse pred seboj. Tako bova dva zadovoljna.
[/quote]Jp, ampk ne veš pa tega, da čedalje več ljudi zavrača invalidsko upokojitev, ki dejansko niso zmožni delat, ker so pokojnine prenizke, tako da lahko klamfaš, dokler ti nič ne manjka.
Bistvo je v tem, da firm ni, jih je premalo, ker so jih na deset tisoče pokradli vse do ene po osamosvojitvi, javni sektor in javna uprava je preogromna, ker je bilo vsaki politični garnituri treba zaposlit prijatelje in žlahto. Nekaj je pa tudi na tem kar piše Popay.
Žal je večina nasedla orgličarju, zato pa lahko zdaj na orglice igra za mastne denarje v Bruslju. Pa še mu ni dovolj, zato se grebe da da kakšni korporaciji svoj podpis, npr. za prodajo vodnih virov.
[/quote]
Mu domaci proteziranci kar uspesno parirajo, vkljucno s profesorji s fiktivnimi avtorskimi pogodbami in prodajalci zdravstvene krame z zaslombo pri tozilstvu.
Ja, ja, oni so že vedeli, zakaj plešejo na Prešernovem trgu in ti razni Roparji so si postlali na toplo in mehko, drugi pa naj preživijo s 300€, heheee. S temi €, si še štrika ne moreš kupiti, pa še stroškov nočeš narediti svojim, saj nimajo denarja, da te pokopljejo.
To je današnja demokracija….
Oj, da mi je se vrnit v tiste čase, ko smo lepo živeli in ne životarili.