Imena SOFIJA, ZOE IN VANESA
Zakaj mora bit Sofija in naprimer ne Zofija? Zoe… To mi je kr neki, Vanesa mi je pa bolj nadimek za kakšna taka “poskočna” dekleta. Pač vprašala si kaj si mislim. Povedal sem ti. Lp
Vanesa, kot je že nekdo pred mano napisal, čefursko, mi je tudi iskreno najmanj všeč, Zoe tako tako, Sofija mi je še nekako najboljše od teh treh.
Če iščeta bolj taka imena, ki se jih poslužujejo tudi v ameriško govorečih državah predlagam Lara, Laura, Petra, Ana, slovenska pa recimo Ajda, Mila, Marija…
noben ne govori o Zoji, ampak o Zoe, in noben ne govori o Zofiji, ampak o Sofiji. Kaj kar nekaj prirejate po svoje. Zoe je resda tuja različica, medtem ko je Sofija čisto normalno ime za slovenski prostor. Meni je Sofija eno najlepših imen, rezervirano tudi za mojo deklico, če jo bom kdaj imela. Kar se Zoe tiče, mi ne potegne, sicer luštno za neko ameriško dekle, ne pa za pri nas.. Se mi zdi da bo tukaj težava kako to izgovarjati, kako napisati itd..
Vseeno pa ne razumem zakaj ji vsiljujete druge različice naštetih imen. Kakšna Zoja.. Če bi ji bilo všeč Zoja bi najbrž omenila, verjetno je v igri samo in edino le Zoe(poleg ostalih dveh omenjenih) Aja, Vanesa mi pa tudi ni preveč.
Srečno, Tjaša.
Za ZOE pri nas ne bodo vedeli al je tip al je punca. Vsakič bo morala ponavljat kako se napiše. Zoprno do amena.
Eanko kot Denisa, Denise, Venesa, to so imena za lahka dekleta.
Sofija bo pa Zofka pa ne boš mogla čisto nič proti temu.
Če jo hočeš že kot malo deklico zaznamovat, kar daj taka imena. Samo se ne čudi v najstništvu, ko se ji bo odpeljalo.
Meni je pa Vanesa vščeč. Mogoče zato, ker eno poznam, pa je super oseba.
Zoe mi je tudi všeč, ampak ne za naše okolje. Razmisli tudi o tem, kako bi to ime izgovarjala. Verjetno po angleško? Se bo otrok na to privadil? Kaj pa sošolci in sorodniki? Bodo znali pravilno izgovoriti ali jo bojo babice na koncu klicale Zoja?
Če bi izbirala med temi tremi bi verjetno tudi jaz izbrala Sofija ali Zofija. Čeprav se mogoče sliši malo starinsko, ampak so vseeno zelo lepa imena.
Če bi imela več možnosti pa ne bi izbrala nobenega od teh treh.
Ne vrjamem, da bi Sofijo klicali Zofka. Mi smo imeli sošolca z imenom Alojzij, pa ga nihče ni klical Lojzek. V bistvu je veljal za tistega s tanajbolj kul imenom.
Morajo pa tu starši narediti red, da se otroka kliče z njegovim imenom. Mene so poimenovali Elizabeta. Potem pa si je vzgojiteljica v vrtcu sama od sebe zmislila, da me bo klicala Betka. In so jo otroci kmalu začeli posnemat. Dokler ni moja mati malo zarobantila, da je moje ime Elizabeta in da naj me vzgojiteljice tako tudi nazivajo. Drugače bi se me ime Betka verjetno kar prijelo in priznam, da mi ne bi bilo preveč všeč.