gelish nohti
Zanima me, kako je mogoce, da vam zdržijo gelush nohti. Meni se sedaj, ko jih imam 3, že 1. teden uničujejo. Ob strani se načne. Med pomivanjem kopalnice uporabljam rokavice, res pa jih ne pri pomivanju posode..oziroma sem poskudil a, a mi voda zateka v rokavice.
Res pa je, da čez vikend ogromno kuham, pečem in je zato veliko posode. Sicer mi rečejo, da lahko s temi nohti počnem vse, a vse bolj dvomim. Res sem včeraj spekla zaradi piknika 3 pekače zavitkov, 2 potici, pekla sem domač kruh, naredila vsaj 50 slivovih cmokov…tudi za v skrinjo, vkuhavala marmelado, stročji fižol.
Zanima me, kaj v resnici lahko počnem z nohti, da jih nimam sami za 3 dni.
Hvala
Obstojnost gelisha je predvsem odvisna od kvalitete nohtov. Jaz delam vse brez rokavic, ravno sem se vrnila s 14 dni morja, kjer sem bila vsak dan v vodi po ure, pa so nohti še takšni kot prvi dan – samo narastek je. Poznam gospo, ki ji gre vse prvi dan dol, ker so nohti glivičasti. Čez to gelish pač ne gre. Gelish je za zdrav noht.
1 mesec in 22 dni. Brez zafrkancije. Po 8 dneh se mi je sicer en odlomil in sem ga šla brezplačno popravit. Kasneje pa še eden, tega pa nisem šla, ker ni bil več v “garanciji” Čez čas so mi zrasli že tako dolgi, da sem si jih spilila na krajše in pobarvala z srugom lakom zaradi narastka. Kristalčki pa so tudi še vedno gor.
Jaz delam VSE, od vrta do posode, kuhanja, peke, vse brez rokavic…….. pa imam 4 tedne nedotaknjene nohte! Torej imaš slabo kvaliteto izdelave, nič drugega. zamenjaj studio kjer ti delajo, poišči res kvalitetno narejene. če niso razmaščeni, ok spiljeni, kvalitetni gel, lak, lučka… je vse za đabe. Pa kot je ena že napisala, najprej moraš imeti zdrave nohte.
Vse je odvisno od kvalitete nohta in materialov ter seveda izdelave. Če se začne na strani je čisto mogoče, da noht ni bil dobro “zaprt” z lakom. Se pa dogaja, da tudi zdravi nohti ne niso garant, da bo gelish držal. Imam prijateljico, ki mora paziti kdaj gre na gelish, glede na mesečni ciklus. Če gte med menstruacijo ali tik pred, ji lak zdrži max. en teden, sicer pa vsaj 3. Jaz bi zamenjala salon in se potem odločila kako in kaj. V najslabšem primeru bi si dala gel.
Niso vsi nohti za geliš. Jaz sem ga imela dvakrat, pa se je lak obakrat pričel luščiti naslednji dan, pa nisem počela nič takšega. Poleg tega sem imela nohte potem unične od tistega piljenja in je bilo potrebno nekaj mesecev, da so se regenerirali.
Verjamem, da je veliko odvisno tudi od salona in kvalitete produktov, ampak mi je bilo tudi rečeno, da niso vsi nohti za ta postopek.
Zdaj uporabljam čisto navaden lak in mi je všeč vsaj iz tega vidika, ker se nohti ne tanjšajo za geliš in predvsem, ker lahko hitreje menjam odtenke;) Kupujem tudi kvalitetnejše lake, vedno uporabim podlak in nadlak, pa kar dolgo zdrži.
In zakaj bi si ti z lučko urejala nohte, če ti jih gel uniči in geliš drži samo 2 dni?
[/quote]
Ker mislim, da se nohtarce ne potrudijo ali pa delajo s poceni materiali. Sploh ne upoštevajo, ko jim poveš za svojo težavo. Sploh nohta prej ne zmanikirajo tako kot recimo pedikerke, ki nohte na nogah res lepo pripravijo in je lakiranje samo še pika na i. Sama zase bi se pa res potrudila. Pa tudi, če bi si lakirala 2x tedensko, bi to pomenilo velik prihranek časa in denarja in kvaliteten material. Zanimajo me izkušnje tistih, ki se same uredijo z lučko.
Ker mislim, da se nohtarce ne potrudijo ali pa delajo s poceni materiali. Sploh ne upoštevajo, ko jim poveš za svojo težavo. Sploh nohta prej ne zmanikirajo tako kot recimo pedikerke, ki nohte na nogah res lepo pripravijo in je lakiranje samo še pika na i. Sama zase bi se pa res potrudila. Pa tudi, če bi si lakirala 2x tedensko, bi to pomenilo velik prihranek časa in denarja in kvaliteten material. Zanimajo me izkušnje tistih, ki se same uredijo z lučko.
[/quote]
Zakaj bi si delala geliš na 2 dni, če ti tok drži navadni lak?
Spet ena ki pojma nima kaj je gel in kaj je geliš.
[/quote]
No, potem ne ve očitno tudi nobena manikerka, ki sem jo v življenju obiskala. Za gel še nisem niti slišala, naslov teme pa je gelish nohti , torej edino, kar sem v življenju imela na nohtih, poleg navadnega laka. Kaj je gel, mi boš pa verjetno razložila.
No, če je 55 eur ali 39 sparanje, me zanima koliko potem ti plačuješ?
Spet ena pametuje, brez odgovora na postavljeno vprašanje. Ne zanima me, kolikokrat si ti daješ geliš, kar očitno sploh ne veš kaj je, ampak izkušnje.
[/quote]
Če si avtorica z imenom Sama bi si urejala, si sama napisala, da nohtarce slabo opravijo svoje delo. Jaz imam za pol tvoje cene vrhunsko zmanikirane nohte + gelish lakiranje, ki zdrži več kot en mesec. Kdo je zdaj tukaj nor? In dajte že enkrat hudiča napisat, kaj je po vašem gelish, če nobena od nas tukaj tega očitno ne ve, samo ena ali dve posvečeni???
Spet ena ki pojma nima kaj je gel in kaj je geliš.
[/quote]
Sem bila pridna in sem sama poguglala, zdaj pa prosim, da mi razložiš, kje iz mojega zapisa si razbrala, da bi lahko zamešala gel in gelish? Gela nisem imela na nohtih nikoli in ga tudi ne bi imela. Sem slišala dovolj pritožb na račun tako nalakiranih nohtov.
Sem bila pridna in sem sama poguglala, zdaj pa prosim, da mi razložiš, kje iz mojega zapisa si razbrala, da bi lahko zamešala gel in gelish? Gela nisem imela na nohtih nikoli in ga tudi ne bi imela. Sem slišala dovolj pritožb na račun tako nalakiranih nohtov.
[/quote]
Če bi res guglala, bi vedela za razliko v odstranjevanju gel nohta in gelish. Bolj se potrudi.
Če si avtorica z imenom Sama bi si urejala, si sama napisala, da nohtarce slabo opravijo svoje delo. Jaz imam za pol tvoje cene vrhunsko zmanikirane nohte + gelish lakiranje, ki zdrži več kot en mesec. Kdo je zdaj tukaj nor? In dajte že enkrat hudiča napisat, kaj je po vašem gelish, če nobena od nas tukaj tega očitno ne ve, samo ena ali dve posvečeni???
[/quote]
Kar s kontaktom teh vrhunskih in poceni nohtaric na plan. Bomo vse vesele konkretnega napotka. Pa vrhusko gelish manikiranje ne potrebuje polletnega celjenja nohtov.