Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek priloga k ribam

priloga k ribam

kaj lahko ponudim zraven rib in blitve z krompirjem?? kaj še? hvala,hvala

Hmm mi ponavadi jemo samo to. Ali pa ribe in krompirjevo solato. Ali pa ribe + svež bel kruh + paradižnikova solata.

Pri nas obvezno zelena solata.

Bučke narežeš na kocke, popečeš na olivnem olju in dodaš sol ter česen. Nam gre zelo v slast.
Dober tek!

hvala 🙂

NIČ..mar nimaš dovolj??

Mi jemo ribe ali kuhan krompir z maslom in solato

ali ribe in blitvo s krompirjem

ali ribe in krompirjevo solato

ali le ribe in skledo mesane solate

poleg rib je vedno tudi tržaška omaka

imam obiske in bi rada na mizi imela še nekaj kar gre z ribami.Nekak mi bedno samo ovalen krožnik z ribami in na drugem blitva z krompirjem 🙁

Popekla bom še malancane in jih naredila z česnom in peteršiljem in ……. ne vem več

tatarsko omako

Pri nas paše okisan sir.   Samo mora biti več različnih vrst sira za boljši okus.   Da se okusi mešajo. Damo tud parmezanca notri.   Bolj na drobno narezanega.

Mi imamo pri ribah kus-kus z zelenjavo. Zelo simpl. Prepražim željeno zelenjavo (jaz dam čebulo, bučke, papriko), ko je dovolj prepraženo, zalijem z vodo in usujem kus-kus. Kuham, da voda spovre 2-3 min in rahlo mešam, da ostane kus-kus rahel. Pokrijem in potem enako, kot priprva normalnega kus-kusa vsak tok časa dvignem pokrov in ga “zrahljam” Odlično!

Ali pa popečne kruhke fr. štruce recimo z zeliščnim maslom (česen, petršilj, drobnjak, maslo).

Ter obvezno karameliziran češnjevecin/ali koromač.

tržaška omaka, če so ribe sveže, ni potrebna. Če so ribe iz Mercatorja ali Lidla, Hoferja, …pol pa že…

Blitva s krompirjem je priloga. Zakaj rabiš prilogo k prilogi?

Kot drugo, običajno je to priloga k ribam kot takim, ne k ribjim palčkam ali kakšnemu ocvrtemu osliču (ponavadi, no). In takrat se na krožnike servira riba+ena od prilog. Še nisem videla, da bi kdo pečene brancine, postrvi ipd. naložil na servirni krožnik…

New Report

Close