Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Ženske, ki vam je všeč moda

Ženske, ki vam je všeč moda

In imate rade lepe reči, torbice, čevlje,… Bi enkrat v življenju dale 750 EUR za čevlje, čeprav imate povprečno plačo, ali ste že dale kakšno tako vrtoglavo cifro?

NJET. Že samo iz principa, tudi če bi se valjala v denarju. Nobeni čevlji niso toliko vredni.

Ne bi. Če imaš povprečno plačo, se najverjetneje ne gibaš v taki družbi in ne hodiš na take prireditve, kjer bi bila taka obutev nekaj normalnega. Da bi pa take čevlje nosila za v kino ali za sprehod po centru, jih je pa škoda, se ti ne zdi?
Pa k čemu bi jih kombinirala? H kavbojkam in jaknici iz Zare?
Sama sem sanjala o eni dragi torbici in ko sem si jo privoščila, sem ugotovila, da je pravzaprav nimam kam nositi.

Ni govora. Pri vseh artiklih mode je zgornja meja, kjer se kvaliteta prelevi v preserrrravanje.

Pri čevljih imam zgornjo mejo 100 eur. Za dražje čevlje počakam znižanja, če jih ujamem je ok, če ne pa tudi.

Tudi jaz ne. Za cevlje ne bi dala vec kot 200, za torbico pa , to je drugo poglavje, tudi za plasc sem pripravljena dat 200 plus, cevlji pa nekako ne.

Jaz pa bi, ampak bi počakala na kakšno hudo znižanje 🙂

Zadnjič kažem hčeri ene hude škornje na netu, ki so bili znižani s 1200 na 150 evrov, pa pravi, tudi za 150 evrov so še vedno grdi 🙂
Prijateljica je po netu naročila obleko za poroko (ni ravno poročna obleka, je pa zelo lepa svečana obleka), namesto 1400 evrov je dala 250. Ko ulita, res lepa, se vidi, da je bila strašno draga.

Nisem in ne bi.

A se ne uporablja množinska oblika… mislim za moda?

…moda od laboda.

Ne.

Bi si raje privoščila kakšne počitnice. Če že oblačila, obutev, bi si raje prenovila garderobo z več kosi oblačil.

Moraš vedet, da nihče ne more vedeti, koliko so čevlji dejansko stali – niso videti nikoli vredni več kot 100 €. Bi rada dala 750 € za nekaj, kar je videti vredno 25 evrov? Smešno.

High society že ve, brez skrbi.
Ampak to so čist druge dimenzije, mogoce niti ne toliko v sloveniji. Za njih je 750 evrov drobiž, kot zate 7 evrov. Kot kakšne birkin torbice, na katere se čaka tudi po par let, cene pa po 40 jurjev. Ampak je pa must have..ampak za nas to nepredstavljivo, za njih no big deal.

ne; ker še vedno nisem takp bogata da bi plačevala davek na norce.
Všeč mi je Diorjeva “saddle bag”. ni šans, da dam med 750 n par ticoč evrčki zanjo. Poznam eno odlično kreatorko/izdelovalko torbic, ki mi bo naredila dve iz različnih materialov…. Z njenim logotipom, ne velikim Djem…

Ne, ne bi. Vrtoglav znesek bi enkrat v življenju namenila kvečjemu za eno zares izjemno lepo obleko iz posebnega materiala, brezčasnega kroja in noro lepega dizajna za posebne priložnosti, v kateri bi izgledala kransno. Ampak bi morala že vnajprej vedeti, da bom dejansko udeležena na vsaj eni takšni posebni priložnosti in da bom obleko dejansko lahko nosila še naslednjih 20 let (če se mi postava ne bo drastično spreminjala).

Recimo za poroko ne bi imela klasične bele poročne obleke, ampak raje eno takšno večerno “rdeča preproga” varianto, ki bi jo kasneje lahko še kdaj oblekla.
Če je ne bi nosila, bi jo pa še vedno lahko prodala kot brezčasen in “vintage” kos. Ali pa dala rahlo predelati, da bi mi bila spet prav ali ponovno aktualna.

Ne vem, kakšne imaš prioritete, kakšni so skupni prihodki v tvojem/vašem gospodinjstvu, koliko imaš prihrankov in koliko denarja ti ostane, ko poplačaš vse mesečne položnice, bi pa na tvojem mestu vse to vzela v ozir.
Na svojem mestu bi si pa za ta denar raje kupila letalsko karto. Meni pomeni več. Kaj pa se tebi zdi pomembnejše in ti bo prineslo več veselja (brez nepotrebnih finančnih skrbi), pa seveda veš samo ti.

ne; ker še vedno nisem takp bogata da bi plačevala davek na norce.
Všeč mi je Diorjeva “saddle bag”. ni šans, da dam med 750 n par ticoč evrčki zanjo. Poznam eno odlično kreatorko/izdelovalko torbic, ki mi bo naredila dve iz različnih materialov…. Z njenim logotipom, ne velikim Djem…
[/quote]

najdražji kupljeni čevlji – malo čez 300 eur. Ni mi žal, sem jih veliko nosila.

Drugače je meni tudi všeč saddle bag in tud ne rabim znaka od Diorja gor. Katera izdelovalka ti jo bo naredila?

New Report

Close