hčerina poroka in moja draga
Junija se bo poročila moja hči.
Ker je takrat običajno vroče, ne vem ali se bom res moral prikazati tam v suknjiču, pa še lajbiču, ok, tridelni obleki, kot se menda reče. Pa še hčerko bom moral “oddati”, kar bo najbrž sprožilo še dodatno vročino:).
Moja druga draga, (ki bo tudi na poroki) pravi, da bi bilo fajn, če bi oblekel kako lahko, poletno obleko(kaj je to, poletna???).
Ali je res tako nujno, da bom tam v klasični obleki ,ali pa obstaja kak drug “zakon” za obleke na poroki? Ali se da obleči primerno zadevi, ali pa mogoče obstaja kakšna bolj moderna, človeku prijazna varijanta?:)
Prosim, ker vem, da vas je tu več ženskic, da mi pomagate pri tem problemu.
Moja draga pravi, da lahko navsezadnje oblečem kar sam hočem, le da bom videti spodobno. Kaj s tem misli, mi ni čisto jasno, nočem pa na koncu priti v “težave”, ko bo videla, kaj sem izbral, pa mi bo zadnji trenutek zatežila, …kaj si pa to oblekel…….
V šoping povabi hčerko in naj ona izbere oz ti pokaže v kateri smeri glej;)
Tridelna obleka ti kot očetu neveste skoraj ne uide;) Kupi dobro krojeno in prilegajočo obleko, v kateri se dobro počutiš, ker boš skoraj 24h v njej in tudi pol časa boš preplesal v njej;) Če bo vroče boš v suknjiču za čas obreda in uradne fotke, potem pa le sleci suknjič, zrahljaj kravato in zavihaj rokave:)
Ne pozabi na čevlje in pas;)
Moj predlog:
[img]https://i.pinimg.com/originals/1a/51/f3/1a51f36f1d92813207198ccbe91a95ad.jpg[/img]
Tale je za poroko na plaži
[img]https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1T8NDQXXXXXb3aXXXq6xXFXXXO/2018-Latest-Coat-Pant-Designs-Champagne-Linen-Wedding-Suits-For-Men-Custom-Groom-Tuxedo-Slim-Fit.jpg[/img]
Cela fotka
[img]https://www.wedding-venues.co.uk/sites/default/files/styles/responsive_small/public/field/image/best-dressed-father-of-the-bride-1.jpg?itok=lJzN3oGo[/img]
Čaki mal, a ni nevesta določila, kaj mora kdo obleči? Če ni, je hudo v zaostanku za trendi.
Za sproščeno poletno poroko, recimo ob morju, obleci krem lanene hlače in tanko poletno belo bombažno srajco in krem espadrilke. Kravata v tem primeru odpade. Namesto srajce imaš lahko tudi belo moško tuniko. Lahko si okoli vratu zavežeš tanek šal v hčerini barvi na poroki, če ima barvno shemo.
Pri bolj formalni poroki pa krem 2- delno obleko iz lanu, srajca, kravata v hčerini barvi, in svetle čevlje. In kakšne gate tudi ne bi bile odveč.
Lahko pa oblečeš tudi rožnato kikelco. Te so zdaj moderne.
Govorimo o očetu neveste, ki je menda zrel moški, ki bo zdržal eno uro v formalnem gvantu, ne pa o nekem nevidnem svatu s tuniko in peder šalom okoli vratu. Ata, če bo ženin zdržal, boš tudi ti 🙂
[/quote]
Kako pa veš, da bo ženin v formalnem gvantu? Ata tega ni omenil, samo, da ima sam odpor do njega. Tudi ni povedal, če je zrel moški. Jaz sem mu napisala, kako se naj obleče za lahkotnejšo poletno poroko, ker ste ga v formalni gvant že vi oblekli. Pa kiklco za povrh, če slučajno trola. Sicer se pa na poroki ravna po željah neveste in ženina. Se bodo že zmenili med sabo.
Kot oce si lahko tudi bolj casual oblecen. Npr. kaj taksnega zna biti cisto udobno, pa se vedno kolikor toliko zgleda tudi svecano:
[attachment=0]2019-03-02_21h33_03.png[/attachment]
https://www.google.com/url?sa=i&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjfu7CtquTgAhUlsaQKHS4NBqUQjRx6BAgBEAU&url=https{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}3A{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2F{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2Fe-poroka.com{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2Fponudnik{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2Ffoto-nina-smrekar{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2Fnina-smrekar5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2F&psig=AOvVaw0aiTOdlm6qCapVySsgFHwv&ust=1551646049196604
Kar imej kakšno temnejšo tridelno obleko, ker boš verjetno spričo dogodkov bolj čustven in bolj vznemirjen, tudi sonce naredi svoje in verjetno boš švical. Zraven imej minimalno še dve srajci, ker pod obleko boš premočen, imej po možnosti še en dodaten lajbič, ki ni nujno, da je set z obleko, le usklajen mora biti. Uradni del si oblečen tridelno, potem se za pogostitev slečeš zgornji del, po potrebi se preoblečeš in zamenjaš morda tudi lajbič. Tako boš na slikah ob nevesti še zmeraj svečano oblečen. Tudi za prvi ples računaj, da ne boš prešvican, da morda potrebuješ še eno srajco, ker kolobarji pod pazduho na slikah so obupni. Lahka lanena obleka? Ja, če bo ohcet z marjeticami v laseh nekje na podeželju v Lepeni ali ob tolmunu Kolpe, kjer boste namakali noge z zavihanimi hlačnicami. Za vsa ostala prizorišča boš pa izpadel kekec, ker bodo ostali svatje oblečeni bolj svečano kot ti. Prepusti se tvoji, da te porihta, očitno ima več stila in pameti kot ti. Poroči se ti hči. Gre za najbolj svečan trenutek tvojega življenja, skoraj bolj kot tvoja lastna poroka.
Eh, ne, nikakor ni nujno, da imaš tridelno obleko, če se boš v njej slabo počutil. Lepo se pogovorita s hčerko, kakšna so njena pričakovanja, razloži ji, da se bojiš, da ti bo vroče, pa bosta našla nek kompromis. Lahko pa tudi, da ona sploh ne pričakuje neke klasike, ampak ji je čisto vseeno, kako boš oblečen, važno, da boš ob njej.
Tako da neka pravila in navade glede porok niso važne, važno je, pomembne so vajine želje.
Eh, ne, nikakor ni nujno, da imaš tridelno obleko, če se boš v njej slabo počutil. Lepo se pogovorita s hčerko, kakšna so njena pričakovanja, razloži ji, da se bojiš, da ti bo vroče, pa bosta našla nek kompromis. Lahko pa tudi, da ona sploh ne pričakuje neke klasike, ampak ji je čisto vseeno, kako boš oblečen, važno, da boš ob njej.
Tako da neka pravila in navade glede porok niso važne, važno je, pomembne so vajine želje.
Najuporabnejši odgovor.
Res. V rezervi imej kar nekaj srajc.
Sprejem svatov doma v eni, preden greš v cerkev se preoblečeš, ni druge. Ker boš preznojen.
Pa potem zagotovo še kdaj..verjetno pred ali vsaj po civilni poroki.
Zvečer pred poroko, ko se stuširaš, se dobro obriši in naprši s Spitadermom. Nato uporabi deo, ki preprečuje znojenje. Enako ponovi zjutraj po tuširanju.
Pa s sabo naj ima tvoja draga vlažilne robčke in ne bi bilo slabo, če bi imeli v kakšni hladilni torbici hladne obloge žele za poškodbe, ki jih ti uporabiš za hlajenje.
Najuporabnejši odgovor.
Sprejem svatov doma v eni, preden greš v cerkev se preoblečeš, ni druge. Ker boš preznojen.
Zvečer pred poroko, ko se stuširaš, se dobro obriši in naprši s Spitadermom. Nato uporabi deo, ki preprečuje znojenje. Enako ponovi zjutraj po tuširanju.
Pa s sabo naj ima tvoja draga vlažilne robčke in ne bi bilo slabo, če bi imeli v kakšni hladilni torbici hladne obloge žele za poškodbe, ki jih ti uporabiš za hlajenje.
[/quote]
Saj to še vedno govorimo o obleki nevestinega očeta, a ne? Ne o 14 članski odpravi na Himalajo?
Najuporabnejši odgovor.
[/quote]
nasvet glede potenja: v DM-u si kupi deo kremo Lidera – cca 3 eur, da preprečiš vonj po potu. Namaži pod pazduhami – drži cca 3 dni. Seveda ob redni običajni higieni. Uporabi še deo antitranspirant.
Če si res sam ne moreš/znaš izbrati, je najboljše da povabiš svojo hčer in ti ona pomaga izbrati. Kaj ti na koncu koristi, če boš ugajala eni monovki, hčeri pa ne. Slednje pa si očitno želiš.