Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Divjina

Divjina

Razmišljam – na Havajih so po dveh tednih našli pohodnico, ki se je izgubila v “divjini”.
Živo. In vsi skačejo od navdušenja, ker so že izgubili upanje. Še nekaj primerov je bilo, kjer so v “divjini” našli preživele – nesreče, padci avijonov itd.
Kako zelo smo postali neprilagojeni, da nas narava ubije? Da ne znamo preživeti kljub superiorni pameti v primerjavi z “primitivnimi” predniki? Da je dva tedna preživetja v naravi “dosežek”, pri tem, da tam ni ne zveri, ne zime, obilo vode, obilo hrane.
Meni se to zdi pravzaprav grozno.

Moraš biti slabo servisirana čez vikend, da take zagrenjene v nedeljo zjutraj pišeš. Kaj je narobe s tem, če se veseliš rešenega življenja? Pa narava gor in narava dol. Narava je kruta mačeha, ki se nad nami izživlja z boleznimi, škodljivimi bakterijami, virusi in še marsičem. Edino pravilno je, da se pred njo zaščitimo, tudi s kemijo, če je treba.

Moraš biti neskončno zakompleksan, da na tako nedolžen post reagiraš z takojšnjim napadom.
Pač brala sem cajtenge ob jutranji kavi in potem malo premlevala v glavi, ti pa jasno direkt v zmerjanje. Bogi si.

Tudi ostale krdelne živali poginejo brez krdela.

Odgovor lahko najdeš takoj.
Pot pod noge in v najbližji gozd za dva tedna, brez izgovorov in pripomočkov. Upaš?

Replika, trenutno res ne vem, kje se nahaja Bitje Večnosti…

drug drugega programiramo

Pot pod noge in v najbližji gozd za dva tedna, brez izgovorov in pripomočkov. Upaš?
[/quote]

Saj bi, ampak bo težko zdržala brez naravnih jutranjih cajtengov in kave. Bo raje v umetnem domu prek umetnega interneta srala naravno o tujih kompleksih in industrijski poluciji.

V nekem določenem delu se strinjam s tabo. Tam ni ravno grizlijev, volkov,…..so pa kače in kaki drugi male živali ala pajki, ki pa niso ravno nedolžni in meni na žalost full bolj grozljivi.
To kar navajaš……Da ne znamo preživeti kljub superiorni pameti v primerjavi z “primitivnimi” predniki? Da je dva tedna preživetja v naravi “dosežek”, pri tem, da tam ni ne zveri, ne zime, obilo vode, obilo hrane.
To se dogaja, ker moderen človek je izgubil pristen stik z naravo in vse preveč se opiramo na tehnologijo. Danes je malo novodobnih ljudi, ki sploh vedo kake rastline v naravi so užitne in kaj se lahko zaužije oziroma ne sme. V šoli se učijo o orientaciji ampak, če bi jih peljali dejansko v naravo so mrzli.
Samo poglej vsakodnevno rutino. Nekateri se vsedejo v avto vklopijo GPS in gredo, sploh ne razmišljajo, gledajo table, okolico okrog sebe samo vozijo se. Se zadeva sesuje, da išče satelite voznik je mrzel, ker pač se je opiral zgolj na napravo. Dejansko svojih možganov ne spodbujamo k razmišljanju in raziskovanju, ampak smo prišli do neke točke, kjer stagnirajo oziroma počasi bomo nazadovali.

Saj bi, ampak bo težko zdržala brez naravnih jutranjih cajtengov in kave. Bo raje v umetnem domu prek umetnega interneta srala naravno o tujih kompleksih in industrijski poluciji.
[/quote]

En izziv zate, da vidimo tvoje sposobnosti: napiši en prijazen stavek brez v nič dajanja in žaljenja. Kar te jaz berem tukaj, takega stavka od tebe še ni bilo. Pardon, enkrat si nekaj o avtobilizmu pisal, kar celo ni imelo direktnega napada v sebi, drugače pa samo sekaš okoli sebe. Saj ti nič nočemo.

Kaj pa, če je človek zgradil civilizacijo in se odtrgal od “sožitja z naravo” ker mu je stregla po življenju na vse načine? Življenje pračloveka, sožitnega z naravo, je trajalo v povprečju 32 let. Jaz sem za napredek civilizacije. Če se komu toži po naravnem življenju – hosta je blizu.

Se zgubiš na Krvavcu, vodo imaš, ne najdeš žive duše. Kaj boš jedla na Krvavcu?

Ja , to ja. Vsak bi lahko vedel, kako preživeti, znanja je na voljo neskončno. Poznamo vse rastline, vse živali, na youtubu je neskončno preživetvenih posnetkov, internet je poln nasvetov in napotkov. Včasih so morali vse to najprej pogruntati, potem uporabiti, pa med vsem tem gruntanjem tudi preživeti – ker drugače nas danes ne bi bilo.
To o GPS je dobra primerjava – se spomnim ene Nemke, ki je na pumpi spraševala “kje je”. Tudi tega ni vedela, kje se nahaja, kaj šele kaj drugega.

Ja , to ja. Vsak bi lahko vedel, kako preživeti, znanja je na voljo neskončno. Poznamo vse rastline, vse živali, na youtubu je neskončno preživetvenih posnetkov, internet je poln nasvetov in napotkov. Včasih so morali vse to najprej pogruntati, potem uporabiti, pa med vsem tem gruntanjem tudi preživeti – ker drugače nas danes ne bi bilo.
To o GPS je dobra primerjava – se spomnim ene Nemke, ki je na pumpi spraševala “kje je”. Tudi tega ni vedela, kje se nahaja, kaj šele kaj drugega.
[/quote]

In ravno take so potem najbolj polne narave in vsega naravnega. Če jo pustiš pet minut samo v gozdu, se polula od groze. Kaj šele, če ji osa pride malo počivat na kozarec mestnega drinka.

…nekje se nahaja Android5555r…

[/quote]

Kar tako ne. Bi se morala pripraviti, pa vsaj nož bi rada imela, recimo. Pa fajn bi bilo, da ne bi bilo pozimi. Itak da sem vzgojena v vati, tako, kot smo vsi tukaj.

In ravno take so potem najbolj polne narave in vsega naravnega. Če jo pustiš pet minut samo v gozdu, se polula od groze. Kaj šele, če ji osa pride malo počivat na kozarec mestnega drinka.
[/quote]

Kakšne?

Oh ironija, ko tista, ki se čudi, da ne znamo preživeti brez pripomočkov, napotuje na youtube po znanje za preživetje.

Za Iskreno vem, da ni čist diht, ampak avtoričino me je pa presenetilo.

No, saj ti ni treba gor ostati, da prideš v dolino, je par ur hoje.

Lej, učiš se pač iz virov informacij. Včasih so bile to knjige in ustno izročilo, danes je to internet.
To ni nobena ironija, to je današnja realnost. Res ne razumem, kaj te to tako zelo bega.

No, saj ti ni treba gor ostati, da prideš v dolino, je par ur hoje.
[/quote]

Odgovori na vprašanje Kaj boš jedla na Krvavcu? Za lažjo predstavo dodam še, da si poškodovana in na eno nogo ne moreš stopiti, zato si primorana ostati na Krvavcu. Kako boš preživela?

Kakšne?
[/quote]

Tvoja sorta. Ta naravne. Ena moja bivša je bila taka. Ko sva se enkrat peljala čez kraške vukojebine, njo tiščalo lulat, pa daj nekje ustavi v eni gostilni. Tam trideset kilometrov nobene oštarije, so pa bila ob cesti makadamska počivališča, pa zakaj ne greš tja? Ko je bila že res taka sila, me je prosila, da grem z njo, pa še za roko sem jo moral držat, ker je imela, kaj vem, občutek, da bojo vse zveri iz kopriv planile nanjo.

Odgovori na vprašanje Kaj boš jedla na Krvavcu? Za lažjo predstavo dodam še, da si poškodovana in na eno nogo ne moreš stopiti, zato si primorana ostati na Krvavcu. Kako boš preživela?
[/quote]

Poškodovana pa res težko, če ne moreš hoditi, tudi hrane ne moreš iskati. Užitno je borovo podlubje, kakšna jagoda, kislica, ličinke, za borovnice, gobe in robide je še zgodaj.

Tvoja sorta. Ta naravne. Ena moja bivša je bila taka. Ko sva se enkrat peljala čez kraške vukojebine, njo tiščalo lulat, pa daj nekje ustavi v eni gostilni. Tam trideset kilometrov nobene oštarije, so pa bila ob cesti makadamska počivališča, pa zakaj ne greš tja? Ko je bila že res taka sila, me je prosila, da grem z njo, pa še za roko sem jo moral držat, ker je imela, kaj vem, občutek, da bojo vse zveri iz kopriv planile nanjo.
[/quote]

To je pa zelo daleč od moje sorte.

Point teme jaz bolj vidim v tem, da gre vedno za večno samsko puhloglavo babo, ki se išče, nikoli ne najde, jo pa vedno morajo drugi iskat.😅

Kaj pa, če je človek zgradil civilizacijo in se odtrgal od “sožitja z naravo” ker mu je stregla po življenju na vse načine? Življenje pračloveka, sožitnega z naravo, je trajalo v povprečju 32 let. Jaz sem za napredek civilizacije. Če se komu toži po naravnem življenju – hosta je blizu.
[/quote]
Narava ti bo vedno stregla po življenju hočeš-nočeš z naravnimi katastrofami. Samo zamisli se, zakaj določeni ljudje dosegajo tako visoko starost, pa so bili rojeni 80, 90 in 100 let nazaj?! Če ti misliš, da se nam bo starost še dvigovala se prekleto motiš, ker so na pohodu razne bolezni, sploh rak, ki pokonča kar nekaj človeških življenj. Zakaj pa toliko spet pozivov, da je potrebno se nazaj obrnit k naravnim zadevam in ne bit toliko moderni in posegat po teh nenaravnih materialih? Ker očitno je to spet neka marketing muha in ne dejanska dejstva, kako je sploh človeška civilizacija preživela.
Nekoč smo v šolah imeli vse te zadeve, kako se orientirat v naravi, kako si pomagat v naravi, kako se razmnožuje rastline in vse kar je okrog tega. Kaj se pa danes otroci učijo?

New Report

Close