Kako do dodatnega zaslužka?
Poskusi ta znesek razbit na manjše dele, pa morda prej dobiš idejo kako do denarja.
500 € deljeno s 30 dni je 16, 66 € na dan.
17 eur na dan se pa ne sliši več tako veliko za zaslužit, a ne?
Je pa ključno, da je vsak dan, če ne ni haska in se ne nabere.
Za 17 eur na dan lahko naprimer:
– poučuješ nečesa kar znaš (15 ali 20 eur na uro),
– čistiš stanovanja (mora biti dostopno s kolesom ali peš, da ne ustvarjaš stroška)
– čistiš kakšen poslovni prostor v soseščini (bar, salon, trgovino, pisarno, …)
– lahko masiraš ljudi (za 20 eur na uro, rabiš le kakšen tečaj prej opravljen, niso zelo dragi)
– lahko varuješ otroka
– lahko sprehajaš psa (2 uri recimo 20 eur)
– lahko pereš avtomobile
– lahko hodiš starejšim v trgovino/pospravit/z njimi na sprehod (15 eur na uro, 2 uri je 30 eur)
– lahko pečeš torte
– lahko imaš kakšno vadbo (za starejše denimo)
– lahko prostor oddaš komu?
ipd …
Vse je kako vidiš zadevo in kako obrneš številke. Da se, nihče pa ne pravi da lahko in da takoj.
Bolj sm imela v mislih da nekaj delam doma, da si sama razporedim čas. To lahko zgodaj zjutraj ali celo ponoči.
Rada pečem peciva, torte, slaščice, ampak konkurenca je tu velika. Plus da karkoli delaš s hrano je kup papirologije, ki stane. Vsaj zdi se mi.
Imam pa spretne prste, in potrpljenje za kakšne drobnarije 🙂
Hmmm, okej, potem kaj ustvarjaj, izdeluj.
Prodajaš na etsiju, amazonu, na svoji strani … ali pa celo preprodajaš kakšne izdelke.
Nič od tega ni lahko, to je dejstvo, ampak potencial ima, če si zagnana.
Sploh zdaj, ko je splet podrl vse meje.
Ustvarjaj majice, šalice, kaj za male živali, nakit, oblačila, pripomočke, kaj vem kaj .. vse v angleščino in na net. Cilj: prodati toliko in toliko na dan v toliko in toliko časa.
Meni se zdi, da je bolj pomembna promocija.
Nakit izdeluje že vsak, izdelke iz lesa tudi, voščilnice tudi, magnetke tudi, poslikane šalice tudi, plete, kvačka, šiva, … Vem, ker sem na FBju kar na nekaj takih ustvarjalnih in podjetniških skupinah. Ni težko dobiti ideje, težko je dobiti izvirno idejo in jo poreklamirati.
Ne vem, mogoče bi lahko pisala blog, izbereš neko temo in potem iščeš ljudi, ki bi ti plačali, da poreklamiraš njihov izdelek.
Z nakitom nobene drame s papirji.
Rabiš domiselne izdelke, zelo kvalitetne fotke in dober marketing, ki govori zgodbo (social media, pinterest, youtube …).
To se pa vse lahko naučiš sama, tudi lepe fotke in super videe narediš že s telefonom. Vse kar rabiš je smisel in potrpežljivost ter željo po novih znanjih.
Čitaj https://www.google.com/search?client=safari&rls=en&ei=z27uXIjEBteGk74PgoirgAQ&q=how+to+start+a+handmade+jewelry+business&oq=how+to+start+a+handmade+jewelry+business&gs_l=psy-ab.3..35i39j0j0i22i30l4.3518.3518..3923…0.0..0.129.129.0j1……0….1..gws-wiz…….0i71.xFkn72guDOE in ustvarjaj, srečno! <3
Pa pridi pokazat sem ko boš imela kaj za prodat. Kupim! 🙂
To imaš pa prav, tega je res ogromno. Ja, danes se je treba znat prodat. Ne vem če sem iz pravega testa za bloge pisat, mogoče bi mogla poskusit.
Sicer imam veliko idej, ki so povezane s hrano, ampak se mi zdi, da je pri tem tolko papirjev, pa higienskih predpisov, pa haccap, pa kaj vem še, da se bojim podat v te vode. Se mi zdi da bi za prostor kjer bi predelovala hrano uredit potrebovala 10K €. Tega pa žal nimam. Pa še potem vprašanje kako bi se zadeva prodala.
To imaš pa prav, tega je res ogromno. Ja, danes se je treba znat prodat. Ne vem če sem iz pravega testa za bloge pisat, mogoče bi mogla poskusit.
Sicer imam veliko idej, ki so povezane s hrano, ampak se mi zdi, da je pri tem tolko papirjev, pa higienskih predpisov, pa haccap, pa kaj vem še, da se bojim podat v te vode. Se mi zdi da bi za prostor kjer bi predelovala hrano uredit potrebovala 10K €. Tega pa žal nimam. Pa še potem vprašanje kako bi se zadeva prodala.
[/quote]
Če boš tako razmišljala, ne boš nikamor prišla.
Tam kjer zadeva pije vodo, tam je konkurenca.
Če bi vsak rekel “eh, je že zasičeno” ne bi nihče nikamor prišel.
Ni treba, da okrivaš toplo vodo, treba je imeti zgodbo in strast in trdo delati, se mrežiti, se izpostaviti.
Tako se pač pride do 1000 ali 2000 dodatnega na mesec.
Srečno, kamorkoli že boš zajadrala 🙂
Če boš šla v hrano, blog, nakit … skratko izdelavo česarkoli zaradi denarja, si v bistvu že vnaprej obsojena na neuspeh. Ker je pot do tega denarja pretežka.
Če pa greš zaradi srčne želje, da si to želiš početi, potem pa se lahko zgodi, da ti bo zadeva čez nekaj časa celo prinesla nekaj denarja.
Glede hrane, glej izven okvirjev. Da si vse doma zrihtaš kot je treba, gre res preveč časa in denarja. Je pa v tvoji bližini prav gotovo kar nekaj gostinskih obatov, ki niso polno zasedni in bi ti lahko za majhen denar oddali svojo kuhinjo.
Tako ima urejeno ena moje kolegica. Seveda ima sama narejene vse certifikate, ki jih mora imeti (HCAAP in NPK, brez tega ne gre). Prostor pa čez vikend najame v bližnji gostilni, ki je čez vikend zaprta, saj živi samo od delavskih malic.
Druga trži neke prehrambene izdelke pod svojo blagovno znamko, proizvajajo jih pa v eni živilski tovarni po njenih recepturah. Ker imajo pač proste linije.
Poskusi ta znesek razbit na manjše dele, pa morda prej dobiš idejo kako do denarja.
500 € deljeno s 30 dni je 16, 66 € na dan.
17 eur na dan se pa ne sliši več tako veliko za zaslužit, a ne?
Je pa ključno, da je vsak dan, če ne ni haska in se ne nabere.
Za 17 eur na dan lahko naprimer:
– poučuješ nečesa kar znaš (15 ali 20 eur na uro),
– čistiš stanovanja (mora biti dostopno s kolesom ali peš, da ne ustvarjaš stroška)
– čistiš kakšen poslovni prostor v soseščini (bar, salon, trgovino, pisarno, …)
– lahko masiraš ljudi (za 20 eur na uro, rabiš le kakšen tečaj prej opravljen, niso zelo dragi)
– lahko varuješ otroka
– lahko sprehajaš psa (2 uri recimo 20 eur)
– lahko pereš avtomobile
– lahko hodiš starejšim v trgovino/pospravit/z njimi na sprehod (15 eur na uro, 2 uri je 30 eur)
– lahko pečeš torte
– lahko imaš kakšno vadbo (za starejše denimo)
– lahko prostor oddaš komu?
ipd …
Vse je kako vidiš zadevo in kako obrneš številke. Da se, nihče pa ne pravi da lahko in da takoj.
[/quote]
ful izvedljivo za nekoga, ki je zaposlen na izmenični delovni čas. in vsak dan pomeni petek in svetek, vse delovne dni, sobote, nedelje in praznike
že če zadevo razdeliš na delovne dni, pride 25 EUR na dan, če pa si realen in veš, da nekdo, ki ima polno zaposlitev ne more terati še ene polne zaposlitve poleg in prideš na 10 dni mesečno, pa je treba zaslužiti 50 – 100 EUR, glede na to, da rabi 1000 EUR mesečno dodatno
pa je hitro mišn imposible, če ne znaš praktično nič takega, s čimer bi lahko denar služila.
Pozdravljeni,
tudi sama že nekaj časa iščem dodatno delo. Ker sem po poklicu računovodja in sem vešča tudi drugih pisarniških opravil, iščem v tej smeri.
Obrnila sem se na računovodske servise v svoji okolici, vendar nihče ne potrebuje uslug.
Morda kdo ve za kakšnega manjšega podjetnika, ki rabi te usluge, ali računovodski servis za honorarno delo?
Lp, Maricam
Zdravo,
ali katero zanima kataloška prodaja naravnih izdelkov. Sama izdelujem mila in mazila predvsem za otroke in ženske.
Povezava do internetne strani, http://www.jardines.si
Kontaktirajte me na [email protected]
Renata
Cekinckov vam zenskam nikoli zadosti, 10.09.2021 ob 12:46
Je lahko malce vec od 1000 €
Ja lej stari… Para nije nikad dosta. Jebi ga. Taki smo… Samo daj daj daj samo jos jos jos…
Zaokuplja nas nastojanje da sto imucniji budemo… Sve dok grobove ne naselimo.
Ni prav tako. Pise.
Tvorza ja.
Ma ne vem,
tut sama sem v takem položaju, da bi rabila nek dodaten zaslužek, gledam vse živo, trenutno gledam celo neki v tem smislu, ampak nimam pa nobenih izkušenj iz tega področja.
https://paidera.com/?r=2286512
Če se najde kdo, ki ima izkušnje iz itega področja, več kot vesela bi bila vsakega komentarja.
Zanimajo me izplačila, pa da slučajno ni nek nateg, kot marsikatera druga tej podobna stran.
Hvala, paty.