Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Na pomoč obupen zobobol

Na pomoč obupen zobobol

Že od včeraj me obupno boli zob osmica… Ne pomaga čisto nobena tableta. Nalgesin s… Naklofen duo.. Le še ketonala nisem vzela…. Do dežurnega zobarja v Lj imam 90 km… (ja res….). Najrajši bi sedla v avto in šla na Metelkovo, da mi iz pulijo zob…. Še kakšen drug predlog?

Prosim peosim za kakšen nasvet…

Ja, sedi v avto in pojdi k dežurnemu zobarju. Najbrž ti bo zob odprl in vstavil zdravilo. Če ne pomagajo protibolečinske tablete, se v zobu kuha nekaj resnega.

Pomaga ti lahko edino zobar in noben drug nasvet tuki na forumu.

joj te razumem pred 2 tednoma tudi mene grozno bolela osmica , bolela me zgornja spodnja čeljust pa se glava. Nekako sem vikend prezivela , meni je ibuprofen vsaj malo omilil ni pa bolecina popolno izginila.
V ponedeljek pa mi je zobozdravnica modrostni zob izpulila , od hudih bolecin niti inekcija ni prav prijela.
mi je zal da nisem takoj ze v petek sla k zobozdravniku ne vem probaj se led v kako krpo zavit na bolec del meni je malo pomagalo pa kako mocnejso tableto, v ponedeljek pa takoj k zobozdravniku.

Takoj h dežurnemu zobozdravniku, čeprav je 90 km daleč, drugega nimaš kaj. Če ti niti tablete proti bolečinam ne primejo, potem veš, da je edina rešitev zobozdravnik. Odprl ti bo zob in dal noter zdravilo, ali pa ga izpulil (če ni korenina zvita).
Včasih smo si na boleč zob dali šnops, koliko je pomagalo ne vem, na koncu je bilo vseeno treba iti h zobozdravniku.

Poskusi splakovati s slano vodo. To je meni rekel oralni kirurg, ker mi ne morejo izriti osmice zaradi živca. Včasih pomaga. Se pa zaradi osmic lahko tako vname tkivo v okolici, da se ti “zaklene” čeljust (v bistvu zablokira čeljustna mišica). Takrat dajo eni zobozdravniki antibiotik (amoksiklav).

Upam, da si že na poti k zobozdravniku. Če nisi, pa sedi v avto in se odpelji oziroma naj te kdo drug pelje, če so bolečine prevelike.

Obvezno ti mora dati protibolečinsko injekcijo. Tudi če ti bo odpiral in čistil brez injekcije, naj ti jo na koncu kljub temu da, da se ti ne bodo bolečine vlekle še cel vikend in naslednji teden.

Pri tako hudo razbolelemu zobu prime samo injekcija (ali 2, 3).

Žal moram počakati do nočnega dežurstva na Metelkovi ali pa do jutri zjutraj…. Našla sem sicer enega upokojenega zobarja v bližini, mogoče mi bo hotel še danes izpuliti ta zob..

Tukaj ne bo pomagalo, ampak kakšna huda zobna pasta včasih malo omili bolečino (bolj v začetni fazi). Npr. elmex sensitive professional, repair in prevent. Sicer ful draga, ampak ravno za take primere, ko ne veš ali bi šel z zobarju ali ne.

Škoda ker nisi odšla danes zjutraj/dopoldan, kjer imaš tudi v Zd dežurno do 12.
Sicer iz ker ga konca pa si? V Izoli naj bi imela Matanić ob sobotah samoplačniško do 8 zvečer. Samo verjetno za že naročene. Ne poznam.
Razen Lj., imajo enako tudi v Mb. V Lj. od 21-4, Mb od 20-24.
Če noben analgetik ne prime, sam še zoba pomaga.
Za 90 km po AC, če ni gužve, je okrog uro vožnje.
Glede na tvoje stanje naj te pa raje kdo pelje. Ali na Prevozi org najdeš hitro koga, spet odvisno iz katerega konca si.

Osemko običajno pulijo, tega pa po moje na hitro v dežurni ne bojo hoteli.

Sem bila pred kratkim na enakem. Osmica me je precej bolela. Sem šla kar privat, pa še tam sem čakala 1 teden. Sicer pa so ti že ostale omenile. Osmice se ponavadi pulijo in pulijo jih kirurgi. Potrebuje še ortopan. Je kr procedura. Mene je vse skupaj stalo okoli 200€ 🙁 Pa še samo puljenje me je kljub dvojni lokalni anasteziji bolelo. Pa par dni po puljenju je bilo tudi kar boleče 🙁 Nočem te strašiti, a karkoli že boš naredila čimprej pojdi zobozdravniku, ker so čakalne!

Očitno so te osmice zelo izpostavljene bolečinam. Mene boli pogosto. Če nimam možnosti, da bi šla k bližnjemu dežurnemu, dam nageljnove klinčke na zob.
Malo pomaga.

Ne tablet, pa žbice na zob, pa kaj še? Ker s tableti zastrupite celo telo.
Sem že parkrat napisala tukaj.
Imaš kremo Voltaren? Pomaga za bolečine v hrbtenici, kolenih…..
Z njo si po ličnici (ne po dlesni) namaži tam, kjer je ta osmičina korenina (spodaj, zgoraj? če je spodaj maži pod brado) , rahlo masiraj in bo bolečina popustila. V dveh, treh urah.

Čisto popusti bolečina, vendar ne odlašaj z obiskom pri zobarju!

Pa en brinovček rukni, ker boš končno sproščena …. in na moje zdravje! 🙂

Greš zobarju. Zobobol se obravmava prednostno.

Si vis pacem, para bellum.

Zadnji zob spodaj.Pa še malo se mi maje.Dam gor propolis kapljice in je bolje (TUš trgovina , okrog 4 evre…) .Drug teden ga dam pa ven.

Seveda, vsi imamo zobarja v naselju. Ki dela 24 ur na dan! 🙁

Seveda, vsi imamo zobarja v naselju. Ki dela 24 ur na dan! 🙁
[/quote]
Greš čim prej je možno. Za primer zobobola te bodo sprejeli v vsakem kraju. Pozanimaj se če kje kakšna ambulatnata obratuje. V Lj in MB imajo celo dežurno nočno ambulanto.

Si vis pacem, para bellum.

Zadnji zob spodaj.Pa še malo se mi maje.Dam gor propolis kapljice in je bolje (TUš trgovina , okrog 4 evre…) .Drug teden ga dam pa ven.
[/quote]

Preberi si moj post malo višje.
Namaži z Voltarenom in bodo bolečine popolnoma izzvenele.

Tudi če se maje, ne kar takoj pulit. Ker to so zobje, ki meljejo. Vsak izpuljen zob… preneseš vso to silo grizenja na druge zobe. In začnejo razpadati tudi oni. Pa če ga ohraniš še pol leta… dve leti, je to uspeh!

In ko začnejo manjkat zobje, posledično slabše zgrizemo hrano. Obremenjen je želodec. In potem gre vse samo navzdol.

Res pa vam priporočam obisk pri zobarju. To je samo začasna rešitev, ker res ni potrebe, da bi kdo danes trpel zaradi bolečin.
In

Hvala vsem, našla ene tablete od sina, ko je imel operacijo kolena ( Zaldiar,) ki so mi končno in edine pomagale, tako da počakam, kako bo jutri, ko dezurajo v Lj in Nm dopoldan, sicer pa v ponedeljek rešujem dalje…

New Report

Close