Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dolce gusto aparat

Dolce gusto aparat

Rada bi presenetila sestro, ker se tudi sama ne more odločiti

Pil pa se bo kapučino, espreso in late maciato

Ali kdo od vas na aparatu pogreje mleko ali pa vodo za čaj

Hvala že vnaprej

Stran vržen denar. Dobesedno.

Po 15 dnevih se ji ne bo dalo več pripravljat karkoli iz aparata, ki ga je potrebno redno čistit drugače karkoli že priteče skozi ni tisto kar naj bi se imenovalo kava, kapučin ali pa samo topla voda.
Za segret vodo za čaj – rabiš aparat?

Ne vem, zakaj bi se človek tega naveličal. že dve leti pijem kavo Dolce Gusto. Za pogrevanje vode imam seveda grelnik vode in štedilnik. Ne razumem, kaj sploh sprašuješ.

Je že res, da se večina tega aparata naveliča (prebrano na FB, tudi veliko jih prodajajo na FB Marketplace). Jaz pa ne, ne vem zakaj. Niti se ne spomnim, kdaj sva ga kupila. Vem sam, da je ista kava kot vedno. No ja, jaz imam rada kakšne sladke stvari (z vanilijo, karamelo). Pred kratkim sem dobila un prašek, ki ga spustiš skozi, da se malo prečisti vodni kamen. Sicer je pa ta prašek tudi na Mimovrste, le da imam jaz prav od znamke Krups. Ni se mi še ljubilo vreči noter. 🙂

Mi ga imamo, pa ga kar uporabljamo. Tudi za čaj se včasih pogreje voda.
Mleko pa res ne dajemo, ker bi se verjetno še hitreje kaj zamašilo.
Meni ja kava iz avtomata čisto ok, jo itak poredko pijem.

Ne, da se naveličajo, veliko jih dobi aparat za darilo ali ga sami kupijo, potem pa jim kava ne sede. Meni konkretno sta všeč samo dva okusa.

Ko sem zase kupovala tole mašinco, sem se odločala med Dolce Gusto in Nespresso. Preizkusila sem kavo na obeh aparatih in mi je bil Nespresso neprimerljivo boljši od Dolce Gusto kav.

Ker se še iz časov poletnega dela v kafiču spomnim, kako odvečno mi je bilo čiščenje tiste cevke za penjenje in gretje mleka, sem si poleg Nespresso aparata kupila še dodaten aparat Aeroccino (samostojen, ločen od kava aparata), kjer si spenim mleko in po uporabi samo splahnem z vodo oz rahlo počistim s krpo.

Aparat je po 1letu še vedno v dnevni uporabi najmanj 4x. Kava pa tako dobra, da je zunaj hiše skoraj več ne pijem:)

Malce osnov najprej

nespresso in dolce gusto oba dela ista firma (Nestle). Dolce gusto je bolj za plebejce in je cenejši ter manj kvaliteten, nespresso pa je dražji in okusnejši. V sloveniji tudi precej lažje dobiš dolce gusto kapsule (praktično v vsakem supermarketu) kot nespresso, ki se uradno prodaja samo preko spleta in v ljubljanskem BTC.

ima pa dolce gusto eno veliko prednost – ima kombinirane kapsule z mlekom. To pomeni, da kupiš škatlo, v kateri so kapsule za mleko in kapsule za kavo. Tako lahko narediš okusne napitke (npr. karamelin kapučino). Obstajajo pa tudi čajne kapsule za Dolce gusto in celo kakav. Nespresso tega nima – tam imaš zgolj in samo kavne kapsule. Občasno imajo kako special serijo, ki je aromatizirana, ampak to je pa to. Za mleko moraš poskrbeti drugje.

Jaz pijem obe kavi in imam 2 kavomata – dolce gusto zato, ker so mi ti mlečni zvarki okusni (čeprav imho malo presladki), nespresso pa ob nedeljah po kosilu.

glede kavomatov – sploh ni res, da ga sčasoma nehaš uporabljati. Moja dva laufata že skoraj 10 let dnevno. S čiščenjem ni problema – priporočam navadne vlažne baby robčke, s katerimi vsakih nekaj dni pobrišeš prah in očistiš ostanke kave. Pri nespressu je vzdrževanja še bistveno manj (ker nima mlečnih kapsul, ki bi špricale naokoli), pri dolce gustu pa se ti to mleko zna pacati naokoli, ampak pač po uporabi pobrišeš.

to je to

aja, zelo okusne so tudi tschibo kapsule, ki jih prodaja Spar. Skoraj na ravni nespressa, samo cenejše. Nimajo pa mlečnih kapsul in na voljo je samo nekaj okusov, ampak OK

Jaz sem se zmeraj spraševala, kdo je tako neumen, da kupuje te kapsule z mlekom. Ker za isti denar dobiš pol manj kave. Namesto da pripraviš kavo in dodaš tisti pljunek mleka, namesto 16 dobiš osem kapsul s kavo in mlekom posebej. In to je vau? nateg, da ni večjega. Sem se prav spraševala, kdo temu nasede. No, očitno se najdete.

Point aparata dolce gusto in vseh variacij na temo od drugih firm je, da uporabljaš kapsule, ki so kompatibilne s tem aparatom. Lahko so to kapsule za različne verzije kave, od espressa do lunga, ali pa čaj, kakav. Capuccino se pa na tem aparatu dela prav tako s kapsulami mleka. Se pravi daš kapsulo mleka, potem pa naknadno še kapsulo kave. Zdaj obstaja celo barcaffe verzija capuccina za ta aparat. Da bi mleko grel na tem aparatu, je pa noro. Načeloma tudi temu, da samo vodo greješ, ni namenjen. Za to so običajni grelniki vode. 🙂 Potem je že bolje, da ji kupiš aparat za penjenje mleka, deluje na mrzli in topli način.

Jaz sem se zmeraj spraševala, kdo je tako neumen, da kupuje te kapsule z mlekom. Ker za isti denar dobiš pol manj kave. Namesto da pripraviš kavo in dodaš tisti pljunek mleka, namesto 16 dobiš osem kapsul s kavo in mlekom posebej. In to je vau? nateg, da ni večjega. Sem se prav spraševala, kdo temu nasede. No, očitno se najdete.
[/quote]

Ampak aparat tudi ni namenjen temu, da v rezervoar za voda daš mleko. Jaz ne kupujem kapsul mleka, ker mi niti okus ni všeč. Mleko penim s penilcem mleka, električnim ali ročnim.

Uporabljamo ga vsak dan, kupim samo kapsule kave, ker mi je tisto mleko iz kapsul zanic.Ce si zazelim kapucin, mleko spenim na drugem kava aparatu, ki ga imamo sedaj samo se za penjenje mleka, saj nihce vec noce piti kave iz tega aparata. Uporaba je tako enostavna, da si otroci sami naredijo kakav, pa tudi kavico mi skuhajo. Tudi caj dostikrat pijemo, saj se voda takoj segreje. Cistim ga tako, da dam v posodico kisi n spustim cez in potem se eno posodico, da ni okusa po kisu.

[/quote]
Ja, se najdemo. Sploh zato, ker nimaš povsod možnosti imeti mleka iz hladilnika pri roki. Npr. v službi v pisarni. Zadovoljna? 🙂

Aja, pa če ti je faktor cena, potem se ti ne splača NOBEN kavomat na kapsule. Zate bo pravšnji navaden barcafe iz vrečke in džezva …

Ja, se najdemo. Sploh zato, ker nimaš povsod možnosti imeti mleka iz hladilnika pri roki. Npr. v službi v pisarni. Zadovoljna? 🙂

Aja, pa če ti je faktor cena, potem se ti ne splača NOBEN kavomat na kapsule. Zate bo pravšnji navaden barcafe iz vrečke in džezva …
[/quote]

Ne govorimo, kaj se splača, ampak da ti namesto kave plačuješ 0,001 dl mleka v kapsulah za ceno kave. – št. kapsul v paketu se ti prepolovi. Če ni hladilnika, obstajajo smetana, ki sigurno zdrži par uric, dokler je ne zliješ v kavo. Ali konec konecev mini termovka z mlekom bi bila zelo dober kompromis. Meni ni problem drago plačevati kave, mleka pač ne bom. Toliko osnovne matematike še znam.

Ampak aparat tudi ni namenjen temu, da v rezervoar za voda daš mleko. Jaz ne kupujem kapsul mleka, ker mi niti okus ni všeč. Mleko penim s penilcem mleka, električnim ali ročnim.
[/quote]

Ne vem, komu bi kaj takega sploh padlo na pamet. Da vliva mleko v rezervoar za vodo. Po mojem uničiš aparat.

Ne govorimo, kaj se splača, ampak da ti namesto kave plačuješ 0,001 dl mleka v kapsulah za ceno kave. – št. kapsul v paketu se ti prepolovi. Če ni hladilnika, obstajajo smetana, ki sigurno zdrži par uric, dokler je ne zliješ v kavo. Ali konec konecev mini termovka z mlekom bi bila zelo dober kompromis. Meni ni problem drago plačevati kave, mleka pač ne bom. Toliko osnovne matematike še znam.
[/quote]
Pa ti res misliš, da bom iskal neko smetano, ki zdrži par uric ali – đizs – v službo nosil termovke? Eni ste res za luno. Verjetno tudi voliš za Mesca in sanjariš o kolhozni agrarni skupnosti, kjer boste imeli eno kravo pripeto pred blokom in jo molzli za potrebe jutranje kave? (dokler boste kavo še imeli, potem boste morali prešaltati na projo)

Pa ti res misliš, da bom iskal neko smetano, ki zdrži par uric ali – đizs – v službo nosil termovke? Eni ste res za luno. Verjetno tudi voliš za Mesca in sanjariš o kolhozni agrarni skupnosti, kjer boste imeli eno kravo pripeto pred blokom in jo molzli za potrebe jutranje kave? (dokler boste kavo še imeli, potem boste morali prešaltati na projo)
[/quote]

Glede na to, da te kapsule z “mlekom” zdržijo po par mesecev, tudi sredi poletja v vseh temperaturnih pogojih, to ni M od mleka, ampak verjetno belilo za kavo ali v najboljšem primeru mleko v prahu – to pa prodajajo povsod za drobec te cene.

Imam vprašanje.
Dobili smo Genio 2 Krups.
Nam pa nekaj ni jasno.

Kupili smo paket Kapučino kapsul.
A je normalno, da ko prvo mleko steče ven, da ostane v kapsuli še skorajda polovico mleka?
Ne porabi cele kapsule.
Količina vode je naštimana po priporočilih na kapsulah.

Zakaj ostaja pol kapsul polnih?

To ni mleko ampak ze voda. Ko ti zacne ze prozorno tect in udtavis. Pogledas kapsulo in je not kao mleko. Ni mleko to je ze voda.

Ja se mi je kar zdelo, da mora biti voda.
No hvala za odgovor.

Ti avtomati na kapsule so se mi uprli, ko sem nekje videla, koliko smeti se s tem ustvarja.
Boljše je kupiti kavo v zrnju in aparat, ki ti jo sproti melje. Najdeš kavo, ki ti ustreza in imaš mir.

Meni se je pokvaril po 2 letih, kapsule so drage.

New Report

Close