Kam prijaviti A1 – denar izginil, oni neodzivni
Na A1 so katastrofa. Z mojega računa je izginil denar, storitev pa ni bila mogoča. Jim kar naprej pišem preko spletnega obrazca, preko maila. Na klic so se sicer odzvali, vendar trdili, da je vse ok,a mpak se mi je vmes popolnoma račun izpraznil tako, da niti klicat ne morem več.
Ta saga traja že od prejšnjega tedna.
Preprosto ni nobenega odziva.
Kam jih lahko prijavim?
Sem v tujini in zaradi njih brez mobilca.
Pred leti sem imel s Simobilom ne spor, in nikakor niso priznali krivde.
Vse mejle in dokaze sem poslal na Apek, zadeva je bila, v mojo korit, rešena zelo hitro.
https://www.akos-rs.si/apek-spreminja-ime
Kupil sem paket A1 simpl veliki. Plačal sem 11€. Zaposleni v A1 mi je aktiviral številko in paket veliki simpl.
Na računu torej naj bi bilo 10€. 7,99 naj bi šlo za ta paket simpl veliki, 2€ naj bi ostala za naprej.
V tem simpl velikem paketu je 10000 enot. Nemejeno v A1, kar se klicev tiče. Ter nekaj manj kot 3GB prenosa v EU.
Ampak teh 7,99 je izginilo iz računa, oni trdijo, da imam paket veliki simpl, ampak ne morem uporabit niti ene enote iz te kvote. Vse je šlo iz tistega ostanka 2€. Tudi klic na A1, kjer so trdili, da jaz pa lahko kličem, ker imam še vse enote, mi je pobral precej z računa.
Ko jim pišem pa neozdivni in to že skoraj en teden.
A1 SIMPL Veliki
2981
MB prenosa podatkov v državah EU/EEA brez pribitkov*
∞
minut pogovora v omrežju A1
5000
enot za klice v omrežje A1, klice v druga omrežja in klice v EU/EEA gostovanju, SMS/MMS v SLO in EU/EEA gostovanju ter prenos podatkov
* Predstavlja količino prenosa podatkov iz domačega zakupa do 2238 MB od skupno 5000 enot, ki se jo lahko brez dodatnega plačila porabi v državah EU/EEA. Prenos podatkov nad navedeno količino se obračuna po ceni 5,49 EUR/GB z DDV. Ena enota predstavlja 1 minuto klica, 1 SMS ali MMS sporočilo ali 1 MB.
Ne vem, kakšen paket je to. Ampak sigurno je od nekje šla poraba, izpuhtela sigurno ni. Poleg tega v tujini gostuješ.
Pri njih imam Svobodni 30, za Eu 9 Gb, za izven Eu 3 Ali 4 Gb. Teden dni na Hrvaškem, poraba 4Gb, pa nisem nič klicala ali smsjala, sem pa šla za majhen čas na net, objavila kako sliko iz morja brez mene na njej. In je bila poraba 4 Gb. Dodatnih stroškov nisem imela. Položnico imam za 21£.
Pojdi na prodajno mesto in ti bodo razložili. Oziroma, če si v tujini, najdi kak Wi-fi. Iz tujine pa lahko kličeš tudi na njihovo brezplačno številko.
Sicer pa, s predplačniškim paketom v tujino, pa niti v celoti ne preberete ali še vsak predhodno bolj ne informirate. Če si kaj bral o teh paketih, piše, če uporabljaš prenos podatkov, se del sredstev rezervira na računu. Rezervacija znaša nekaj manj kot 5€. Če je na računu manj kot 5, se rezervira ves denar. In ga za klice ni dovolj.
Vtipkaj *448#, tipka za klic in dobiš sms o stanju.
Tko da ti ni ñič ni izginilo. In si porabil določen del, določen se ti je pa rezerviral. In pa tvoj paket zakupa cela 30 dni.
Če hodiš pisat na njihov splet in še dodatno na melje, se ti pa menda prenos podatkov zmanjša menda. Pa še tujina. Tko da ni problem v A1, ampak o nudenju storitev paketa ter sami porabi.
Jao kake klamfe ti ven mečeš.
Kot prvo simpl veliki je 7,99.
Zgoraj sem pa skopiral cenik za simpl veliki v tujini, znotraj EU.
In niti 1kb, kot sem že napisal za pismene, nisem porabil.
Ti je kaj bolj jasno?
[/quote]
Ja seveda, vsi klamfamo, ti pa itak nisi nič uporabil, sploh v tujini. Glede na to, da nisi preverjal porabe s 448, bi verjetno tudi povratni sms plačal in bi se z njim skregal, da se je zmotil, ker gsm sploh nisi prižgal, kaj šele uporabil.
Ker si najprej napisal popoldan, da si v tujini In sedaj le še vedno splet uporabljaš, kjer se ne kurijo podatki, a majo tam kakšno nočno knjižnico za uporabo zastonj spleta?
Telefon se ti sam poveže v gostovanje, če imaš tako naštimano in ti zelo hitro požere dol minutke oz mobilne podatke!
Tudi jaz sem bila letos v tujini pa mi je sam telefon, ker ga nisem imela prav naštimanega naredil nekaj dodatnih stroškov! Stvar imam na naročnino, zraven tudi nekaj GB v tujini! Tega mi sploh ni porabljalo, naredilo pa dodatne stroške! Tebi lahko še prej, ker imaš predplačniški paket! Če imaš pa zakupljene tudi GB za tujino, pa moraš imet prav nastavljen telefon v nastavitvah, da lahko te stvari uporabljaš!
Pravilna nastavitev telefona, reši takšne težave.
Jao kake klamfe ti ven mečeš.
Kot prvo simpl veliki je 7,99.
Zgoraj sem pa skopiral cenik za simpl veliki v tujini, znotraj EU.
In niti 1kb, kot sem že napisal za pismene, nisem porabil.
Ti je kaj bolj jasno?
[/quote]
Telefoni morajo bit naštimani, da lahko imaš prenos podatkov v tujini! Za nastavitve lahko pišeš njim, pa ti jih bodo poslali.! Dokler nimaš teh nastavitev prav naštimanih, ti dol jemlje denar! To ti lahko naredijo tudi aplikacije, ki delajo v ozadju in sploh pozabiš, da jih imaš vklopljene.
Saj ne pricakuje, verjetno je kaj narobe razumel ali pa je res kaka napaka. Do zdaj se noben ni dal neke razlage.