ljubljančanka in Baby center
Danes se mi je zgodila podobna štorija kot tebi pred časom v Baby centru. Z vozičkom (otroškim) sem se motovilila med policami (prehodi relativno ozki in tudi naloženo še ob policah), pa mi je padla na tla s strehe vozička (moja šlamparija, priznam) ena plastična pršilka, ki sem si jo ravnokar naštimala. Je ostala cela, samo ena vzmet je padla ven, zaradi katere seveda reč več ne deluje. Me je prodajalka takoj napadla, da moram plačat, da take oni več ne morejo prodat. Sem jo prosila, da mi pomaga poiskat vzmet, pa “ah, veste kam se je lahko odkotalila.” in res mi je ni uspelo najt na tleh. Je pa bolj ali manj tako-tako pospravljeno in počiščeno. Pa pristopi druga in pravi, veste kaj, boste vi plačali pol in mi pol, pa bo. Seveda sem plačala, sicer ne čisto brez besed, sem se zahvalila za “prijaznost”, pustila tam preklicano pršilko in povedala, da me več ne vidijo v njihovi trgovini. Pa naj jo po naslednjem čiščenju skompletirajo in še enkrat prodajo, zaradi mene.
Ne gre za denar, gre za odnos. Potem pa sem se spomnila na ta primer z Baby centrom in se spraševala kje piše to, da kupcu tovrstnih reči ni treba plačat. Če to slučajno bere Ljubljančanka, bom vesela za odgovor.
Lep dan!
Mene so tam razkurili ta teden. Pridem k njim s spiskom: 3 x sp. majca z dolgimi rokavi, 2 x polo majčka, 4 x dokolenke, 3 x abs štumfki. Imeli so 1 temno modro majico z dolgimi rokavi za 3 jurje (kako naj mu čez oblečem kaj svetlega???? če že ubijalsko ceno ignoriram!), polo majčk za dve leti ni, srajčk (alternativa) razen ene ne vem kere marke, kjer je kos po 6.500 sit tudi ne, dokolenke in abs štumfki pa so sploh ekzotika, kljub oh in sploh reklamam v katalogu! Dokolenke imajo, ampak za novorojenčke, tudi abs štumfke očitno rabijo samo novorojenčki, otroci, ki hodijo, po njihovo že ne. Pa če bi bilo to prvič, človek še spregledaš, ajde, vsak se “zaplanira”. Ampak to je v dveh letih, kar jaz tam kupujem za Žužija, stalna praksa. Malokrat kupujem pri nas, pa še takrat sem globoko razočarana. Na mojo zelo kulturno in malo v hecu povedano “pritožbo” so me pa vse gledale, kot da hočem imet – ne vem!- najmanj goveje meso v lekarni. Grrrrr!!