Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek spi katera v ločeni spalnici?

spi katera v ločeni spalnici?

Zanima me, ali je katera tukaj, ki spi sama v sobi zaradi takšnih in drugačnih razlogov, mož pa v dnevni ali kakšni drugi sobi?

S fantom razmišljava, da bi bil čas, da zaživiva skupaj. Problem je v tem, da on grozno smrči. Kljub temu da imam trden spanec, ob njem se ne naspim dobro, zjutraj se zbudim utrujena, ponoči se pogosto zbujam (tudi po 5x), težko zaspim nazaj, ker on veselo smrči. Ob takih trenutkih mi gre res pošteno na živce, čeprav ga ljubim. Tudi če ga budim, rukam, ščipam… to pomaga le za 10 sekund in jovo na novo on veselo žaga.

Prosila sem ga, naj gre k zdravniku, ker ima mogoče delno zamašen nos, saj diha skoraj zmeraj skozi usta, tudi ko je buden. O zdravnikih noče niti slišati, ker bi moral po vsej verjetnosti na operacijo, njega pa je strah.

Ostane še rešitev, da bi spala ločeno. Samo to se mi zdi malo žalostno, saj bi rada spala ob njem.

Kaj mi predlagate, dekleta? Imate ali ste imele tudi ve podoben problem? Kako ste ga rešile, če ste ga?

Heeeeeeeeeelp!

Draga Karmen,
na to vprašanje pa boš zelo težko dobila jasen in glasen odgovor, kot JA, JAZ SPIM LOČENO OD MOŽA, ali pa NE, TO PA NE !!!! Dobila boš tisoč in en nasvet, verjemi, kaj vse narediti, pa čeprav si mislim, da si veliko že poizkusila, samo odgovora o tem, kdo spi ločeno in kdo ne in zakaj predvsem, tega pa tukaj gori ne boš dobila! Je to kljub tvojemu nedolžnemu vpršanju preveč delikaten odgovor in izstopile bi iz povprečja, če bi povedale po pravici !!:-)))

Midva zaspiva skupaj, kasneje pa se mu izmuznem iz objema in grem spat v sosednjo sobo. Tako ustreza obema, vsaj mislim, ker se mož ni še nikoli pritožil.

Že dolgo spiva ločeno zaradi istega problema, kot ga imata vidva. Pa sva tudi že dolgo poročena kar mogoče ne bi bila, če bi morala prenašati smrčanje drug drugega. Skupne postelje-spalnice so si omislili sovražniki zakona:-)) oz. po novem “partnerstva”.:-)))

skupaj, ampak okrog polne lune, ko jaz zelo slabo spim, pa ponavadi pobašem kovter in grem v dnevno.

Narazen. Moj žaga, da je za znoret pa še dojenček spi v najini spalnici.Sem ga nagnala kark večji hčerki spat. Njo ponoči nič ne moti pa še všeč ji je ko njen oči spi pri njej.

Jaz pa mojega še kar neuspešno hecam o operaciji.Pa kaj jim je tako težko to narediti. Če bi sama drugega motila, bi to zagotovo naredila…

Si že probala spat s čepki za ušesa? Dobiš jih v vsaki lekarni …

Če diha skozi usta, je to zelo slabo tako za razne okužbe kot za zobe! A zobar ga pa nič ne skrbi? 🙂
Pri nas mora tudi mož občasno v dnevno, da si jaz odpočijem od njegovega smrčanja. Tudi on noče na operacijo, boji se pa za svoje glasilke (ker lepo poje). Sem pa tip, ki rabi ogromno prostora za spanje (rada spim na trebuhu) in mi spanje v tesnem objemu ni nikoli šlo prav dobro od rok.

MIdva tudi občasno. Mož se ponavadi preseli, kadar je hčerka bolna in se cele noči zbuja. Jaz ga pa napodim tudi, kadar ponoči preveč smrči in me zbuja (sploh kadar gre zvečer ven in kaj popije).

Čepkov za ušesa pa jaz ne priporočam, ker mene so po dveh urah začela boleti ušesa.

Ti se ne sekiraj, kako je “normalno”. Crkljata se lahko tudi zvečer pred spanjem in zjutraj, spanje je konec koncev vendarle samo spanje.

Čez dan ljubezen, ponoči spanje!

Če imaš namen ostati z njim se kar navadi. Moj smrči tako da zapiramo okna in vrata da ne bi sosedov zbudil, jaz pa ga skoraj več ne slišim, ker sem se navadila. Če boš že na začetku obupala boš vedno spala ločeno.
Me je skrbelo tudi pri dojenčkih kako bodo spali pa so se vsi navadili in ga sploh ne slišijo.
Sem pa že kmalu obupala z prepričevanjem naj gre k zdravniku, ker sem vedno dobila odgovor: “Saj ne smrčim”. Moški so trmasti ni kaj.

“Prosila sem ga, naj gre k zdravniku, ker ima mogoče delno zamašen nos, saj diha skoraj zmeraj skozi usta, tudi ko je buden. O zdravnikih noče niti slišati, ker bi moral po vsej verjetnosti na operacijo, njega pa je strah.”

A da se bosta odtujila z takim načinom spanja in izgube enega dela intimnosti: objema ponoči, dotika ali pa vsaj občutka da si ob njem in obratno GA PA NI STRAH??

Sorry ampak saj bi bilo tudi zanj to dobro. Kakor berem vidim, da nastaja problem in on se ga z stavkom, da ga je strah izogiba rešitvi. Jaz bi vztrajala, da se tudi on angažira za odpravitev problema.

Ti revica premišljuješ, da bi šala spat v drugo sobo ko bi on veselo drnjohal naprej, pa kaj ti je . Rešita to stvar tako samo začasno z ločeno spalnico pa bosta videla kje bosta in koliko bosta rabila, da spet stopita skupaj. Lahko sta ves dan skupaj pa ti garantiram ,da ko bosta hodila nekaj časa lpčeno spat vajin odnos več ne bo isti.
To je samo moje mnenje

Želim ti da dobro REŠITA SKUPAJ ta problem!
vms

vms se ne strinjam. ponoči spim od večera do jutra, on prav tako, tako da sploh ne vem da obstaja in ne vem zakaj bi to vplivalao na najin odnos, razen pozitivno, ker sva oba naspana in nisva sitna. čez dan se imava rada, sva skupaj, zvečer leževa skupaj, se pocartava, potem pa gre eden spat drugam in je zjutraj že v postelji drugega, ker se že zjutraj pogrešaš.

Midva tudi spiva občasno ločeno, vendar zaradi tega ker mož vstaja precej zgodaj in vedno zbudi sinka. Zato.

Kako to misliš-zbudi sinka? Otrok se zbudi zato ker ste ga navadili na pretiran mir in tišino pri spanju in ne zato ker partner vstane.
Ta je pa dobra.

Jaz se tudi ne strinjam z vms. Ponoči midva spiva in ne veva drug za drugega. Tudi zvečer se ne crkljava v postelji, ker grem jaz prej spat (se pa prej v dnevni sobi:-), zjutraj pa tudi ne, ker jaz prej vstajam in bognedaj, da bi ga zbudila s crkljanjem.

Budilka ga zbudi in telefonski klici ob 4.30 zjutraj. A se da budilko nastaviti na tiho al kako?!?!

Otrok pač ni navajen na hrup. Pri nas že od vsega začetka zvoni budilka ob 4.30, pa nimamo problema, zato ker se je otrok navadil da nismo nikoli šepetali.
Ne se jezit, samo svoje izkušnje sem omenila.

Saj nisem jezna.
Ampak pri nas je tako, da hodi malček ob 19 uri spat. In se do zjutraj naspi brez težav. Torej ko zvoni moja budilka ob 6 uri se mali vstane prej kot jaz. In če sliši moževo ob 4.30 se tudi vstane. mož pa ne vstaja vsak dan ob isti uri. En dan ob 6 uri, drugi dan ob 4.30, potem spet drugače,…
Gre za to, da ne da je pretirana tišina, ampak je naspan zjutraj in mu ni problem vstati tudi ob 4-ih.
Tko, sem se potrudila in razložila.

Hvala za odgovore!

Mislim, da bi bilo res najbolje, da bi spala ločeno. Bojim pa se, da ko bova šla za podnajemnika, bo stanovanje tako majhno, da te možnosti sploh ne bo.

Čepe za ušesa sem poskusila in mi ni bilo udobno. En teden sem se trudila, ampak so me ušesa grozno bolela in spet sem bila neprespana.

Kar se tiče operacije se tudi meni ne zdi fer, da noče iti. Prvo bi bilo dobro za njegovo zdravje in drugo bi jaz spala v miru 🙂 vem, da če bi jaz motila koga s svojim smrčanjem in bi ga imela rada, bi se absolutno odločila za operacijo.

Prebrala sem nekaj raziskav ravno glede smrčanja. Baje da v Veliki Britaniji razpade kar nekaj zakonov zaradi tega. Dolgoročno poslušati glasno smrčanje vodi do naglušnosti! In baje da glasno partnerjevo smrčanje krati približno dve uri spanja na noč. Če spimo 8 ur, se počutimo, kot da bi spali 6. Tako sem prebrala…

ja, tudi jaz sem prebrala to raziskavo pred kratkim. kao da v 24-ih letih zakona (toliko traja povprečen zakon v VB) partner s smrčanjem “ukrade” 2 leti spanja!!!

kriza tej moški! ha ha ha!

No midva pa greva sedaj po 8 letih ločenega spanja tudi zaradi tega narazen.

hudo.. prosim te no… :))))

Saj, otroci so različni. Tudi pri nas se hodi spat nekje do 20 ure a otroka zjutraj ne zbudi do 7-ih niti avion. Je pač zaspanček.

New Report

Close