Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prenehanje dojenja -pomoč prosim

Prenehanje dojenja -pomoč prosim

Po 15 mesecih se je hčerka odločila da se noče več dojiti – torej je idealna priložnost da neham, če ona tako hoče. Prosim za kakšen uporaben domač recept kako naj si pomagam saj me prsi noro bolijo in so , seveda polne mleka,…saj ga stisnem ven da pritisk popusti, samo ne vem kaj naj še naredim.

hvala
ANJA

Po petnajstih mesecih?? Saj nisi resna.

Baje da pomaga, če popiješ malo žajbljevega čaja. Sicer pa si kar večkrat na dan toliko iztiskaj, da te ne bo bolelo, pa se bo kmalu tudi laktacija zmanjšala in ustavila, brez skrbi.

Jaz sem si iztiskala večkrat na dan samo toliko da me ni več bolelo in je pritisk popustil. Čez nekaj dni se laktacija ustavila.

In, kva?, kaj si tako začudena?

Mislim, da drugega kot pomalem stiskat in manj pit ne moreš narest. Sicer pa poglej na forum dojenje.

Meni so pomagali kisovi obkladki,pa zeljnati listi.Pa seveda brez stiskanja,ne bo šlo.
Naj čimprej mine,pa pohvaljeni,za tako dolgo dojenje(jaz sem dojila do otrokovega 11 meseca).

Meni so pomagali listi zelja. Seveda pa moraš ven izrezati tiste trde dele, da te ne bo žulilo. Bodi vztrajna. Menjaj večkrat dnevno, tudi ponoči si fino obloži dojke z listi. Iztiskaj pa čisto malo, jaz si nisem, pa hladen tuš… Srečno.

dokler boš stiskala mleko se bo le to ponovno nabiralo. poskušaj vedno manj oz. mleko si istisni pod tušem tople vode, le z blago masažo (krožni gibi), da zmehčaš vozle, če vozlov ne čutiš potem ne istiskaj ne istiskaj si ga prepogosto. če ti bo sila prevelika se boš morala po pomoč obrniti na ginekologa.

Poskusi še s črpalko (samo toliko, da popusti pritisk v prsih), masažo z vodo (mlačno)…kar se pa tiče prehrane pa lahko zmanjšaš vnos ogljikovih hidratov, priporočljivo je tudi tesno povijanje prsi (pomaga sem poiskusila na lastni koži)! Če sta se že nehale dojiti potem bo mleko (v večjih količinah) še približno 14 dni…po tem bo zagotovo bolje!

Več si boš mleka iztisnila, več se ga bo naredilo.Poskusi manj stiskat in z obkladki. Včasih so si nekatere dajale tudi alkoholne obkladke. Jaz si nisem, ker sem vsakič dojila 2,5 let in sem se morala otepati z drugimi problemi…..

Kva?

MOja mami si jih je namazala s tigrovo mastjo- ne vem, ali to še obstaja. Ena taka majhna rdeča posodica in je mleko šlo…

Toncka

A lahko vprašam, zakaj domač recept in 14 dni trpljenja, ko pa lahko greš k zdravniku in rešiš ssituacijo z eno injekcijo oz. 4imi tabletami v dveh dneh?

Tulipanka napisal:

> A lahko vprašam, zakaj domač recept in 14 dni trpljenja, ko pa
> lahko greš k zdravniku in rešiš ssituacijo z eno injekcijo oz.
> 4imi tabletami v dveh dneh?

daj lepo te prosim, tu so ženske ki so dojile več let, vse za naravo in zdravje, ne predstavljam si, da sploh pomislijo na kaj takega, kot je injekcija!

Pravijo,da je treba nehat dojit na mlaj.

New Report

Close