Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vrtec- letovanje?

Vrtec- letovanje?

Koliko so bili stari vaši malčki, ko ste jih pustili same na letovanje. Naša bo stara štiri leta in me malo sekira, ker niti plavat še ne zna brez rokavčkov, tam pa pride en vzgojitel na osem otrok pa me skrbi ali bo lahko na vse pazu? Ma sej sem v bistvu že odločena da letos še ostane doma, zanima pa me koliko so bili stari vaši ob prvem letovanju? Lep sončen dan vsem

Prvo letovanje – starost 3 leta

A potem preveč kompliciram, naj povem da tudi že spi drugod in da s tem nima kakšnih hudih travm. Lep sončen dan

Naš je bil tudi star 4 leta, prav tako ni plaval (kot večina otrok še ne). Nobenih težav ni bilo.

Prvo letovanja 3,5 leta. Plaval z rokavcki.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

V mali šoli.

Saj večina mamic preveč komplicira. Jaz sem tudi pa me je minilo.
V kolikor zaupaš varstvu otroka mislim da ni kaj razmišljati. Prej ko je otrok samostojen bolje je. Govorim iz izkušenj.

lep pozdrav

vse je odvisno od tega, koliko je otrok navezan nate, če je bila že kadarkoli z znanci in brez tebe tudi čez noč, potem mislim, da ne bi smelo biti problema, v nasprotnem primeru pa razmisli, saj sama najbolj poznaš svojega otroka. 3 ali 4 letniki so lahko že zelo samostojni, lahko pa tudi ne in takšnim, ki niso ter so zelo navezani na starše lahko takšno letovanje pusti travme in se bo branil kasnejših letovanj v katerih bi res lahko užival.

Torej odločitev je v tvojih rokah, saj najbolje poznaš svojega otroka.

Naš je bil star 4 leta in letos gre na letovanje tudi njegova sestrica, ki je tudi stara 4 leta.

3 leta in 3 mesece. Plaval je z rokavčki.

Starost niti ni tako pomembna, kot navezanost otroka na starše. Problem ni čez dan, ampak zvečer in ponoči.

Na to so nas upozorili v vrtcu. Če ni samostojen zvečer in ponoči, so odsvetovali.

Vsi otroci imajo rokavčke- kadar gre za morje (ne glede na to ali so plavalci ali ne- situacije so nepredvidljive)- če pa je kdaj bil res kakšen plavalec v pravem pomenu besede, se mu je namenil čas, ko so se otroci z eno vzgojiteljico igrali ob obali in ga je druga prevzela pri plavanju.
Ko smo šli v bazen sva trem dovolili brez rokavčkov (po prejšnjem dogovoru s starši, ker so bili plavalci)- je pa res, da je bil to manjši bazen, ki je bil rezerviran samo za našo skupino.
Ponavadi starši ne razumejo, zakaj vztrajamo, da imajo tudi plavalci na letovanju rokavčke (bolje preprečiti, kot zdraviti).

No, naš drugi je star tri leta in še ni šel, za drugo leto še ne razmišljam, starejši je pa šel prvič od doma s šolo v prvem razredu na kmetijo za tri dni.

Ja, jaz bi našega pustila. Je komunikativen, ni prilepljen na naju in ima željo iti. Bi šel že lani, pa niso imeli nič v programu, letos je bil na kmetiji tri dni, na smučanju pet dni, junija pa gre še za sedem dni na morje – vse z vrtcem. Star je dobra štiri leta.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

pa si prepričana, da se bodo sploh kopali?

New Report

Close