Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zlata poroka

Zlata poroka

Starša v maju praznujeta zlato poroko.
Trenutno se pogovarjamo o kosilu malo širše družine v kakšnem dobrem kmečkem turizmu (ki ga moramo še najti – okolica Maribora), slavnostni torti … potem pa že kar zmanjka idej (vabila, teksti na vabilih, prirediti kaj posebnega, drugega, drugačnega …)

V pretelkih letih smo bili že na nekaj praznovanjih te obletnice, kjer sta se zlatoporočenca ponovno zaoblubila drug drugemu (ponovna poroka).

Kako pa so vaši starši ali sorodniki praznovali ta dogodek?
Ste priredili kaj posebnega, kakšno presenečenje ali ste se zbrali le na kakem kosilu ali večerji?

Pozdravljeni,

samo to vprašam, ali boste imeli zlato poroko tudi v cerkvi? Verjetno ste izhajali iz tega, ko pišete, da sta se zlatoporočenca ponovno zaobljubila drug drugemu.

Sicer so pa možnosti za to različne. Obred je podoben poročnemu, bolj poenostavljen, ker gre bolj za poročni blagoslov. Duhovnik ju povabi, da obnovita obljubo zakona. Lahko duhovnik tudi na novo blagoslovi prstana (nova ali dosedanja), ni pa obvezno. Po očenašu je poseben blagoslov, kot je pri redni cerkveni poroki, le besedilo je nekoliko drugačno.

Nekateri pridejo v cerkev bolj, da se zahvalijo, nimajo posebnega obreda, lahko jima mašnik samo čestita pri redni nedeljski ali praznični sv. maši in podeli blagoslov, ali pripravite poseben obred, ki je lahko brez maše, tudi to je možno.
Če bi želeli kaj podrobno, mi lahko pišete na e-mail, sicer pa vprašajte tam, kjer stanujeta starša in boste imeli slavje.

Darko

New Report

Close