Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Endokrinološka pediatrična

Endokrinološka pediatrična

Imamo napotnico za pregled v Lj, na Pediatrični kliniki-endokrinološka. Sin je manjše rasti. Zanimajo me vaše iskušnje, kako poteka tak pregled, kakšno je osebje(zdravnik?) , kako dolgo čakaš na rezultate in kaj so ukrenili v vašem primeru? So rast uspešno pospešili, so kakšni napredki?

Pozdrav !

naju s hčerko tudi čaka pregled, zato prosim mnenja,
LP

Pri nas smo imeli isti problem. Na pediatrični so bili zelo prijazni. Sina stehtajo, zmerijo, pregledajo, pogovoriš se o družinski anamnezi. V laboratoriju vzamejo kri in čez nekaj tednov dobiš izvide (predvsem glede rastnega hormona) na dom ter datum za kontrolo (ponavadi čez pol leta). Na kontroli enak postopek. Če je porast v višini glede na prejšnjič zadovoljiv, sta z endokrinološko ambulanto zaključila. Vsaj tako je bilo pri nas.
Toliko za enkrat. Če te še kaj zanima, vprašaj.

Če vam ni odveč, me zanima višina,starost in kg vašega otroka.

Lani januarja , ko je bil star skoraj 4 leta, je imel manj kot 14 kg pri 97cm. V juliju sva imela kontrolo in je bil visok 101,8 cm ter je imel 14,35 kg. Ker je v pol leta zrasel več kot 1/2 povprečnega letnega prirasta, ki je 6 cm, nadaljnje kontrole niso več potrebne.

Zdaj je star 5 let in imava naslednji teden sistematski. Tehta 15 kg in je visok 105 cm. Drobižek.

kaj pa, če je TVOJA želja nadaljnje spremljanje in pozneje tudi hormonska pospešitev rasti? je to možno? lahko mu manjka par cm po njihovem merilu, ampak sama bi vseeno raje videla, da se pri tem pomaga…je razlika 165 cm (odrasel moški, po njihovem čisto dovolj velik, pač med manjšimi) ali 185 cm (moški, ki je bil vedno za 1cm manjši od prejšnjega, po njihovem premajhen in so mu dodali rastni hormon)

New Report

Close