Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prosim…za malce …spodbude..!!!

Prosim…za malce …spodbude..!!!

Pozdravljeni!
Moram nekomu malce potožit. Počutim se zelo slabo. Hemoglobin mi je padel pod 100. Že 14 dni me boli glava…neprestano. Zdravnik mi je “zopet” dal železove tablete ki pa jih ne prenašam. Slabo mi je in v trebuhu imam krče. To je začaran krog. Ne vem kje naj začnem, da bi zopet imela več energije. Doma me čakata dva nadebudna malčka jaz pa se vlečem kot megla.

Ima kdo kakšen nasvet? Jem vse…nisem vegetarijanka…zato mi je zelo čudno da mi je hemoglobin tako padel.Če ne bo čez mesec dni bolje grem na preiskave…

Hvala!!!

S.

Prosi zdravnika za Venofer injekcije. V žilo. V mišico (Ferrum nekaj, sem pozabila), ni nujno, da bi pomagale.

Za začetek prosi zdravnika, naj ti tablete zamenja s sirupom. Tudi meni je bilo po tabletah grozno slabo. Po kuri z železovim sirupom mi je bilo boljše, zdaj pa vsak dan popijem eno šumečo železovo tableto, normalno jem in priviščim si kolikor se da svežega zraka. Je kar dobro – svetujem tudi tebi. Saj bo šlo!

Ej, kaj je s tem hemoglobinom zadnje čase? Tudi jaz sem včeraj dala kri, je komaj malo nad sto. :S

Če zdravil, ki ti jih je predpisal zdravnik ne prenašaš dobro, stopi nazaj do njega in ti naj predpiše druge. Sicer pa počivaj, vzami si čas, da se odpočiješ. Skrb za otroka naj v večji meri prevzame partner, skupaj boste zgurali! :))

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Pa si zdravniku povedala, da jih ne prenašaš?

Po mojih izkušnjah slabokrvnosti iz nosečnosti mi je bolj kot Retafer (tablete z železom, ki mi jih je predpisal gin.) pomagala Spirulina. Po Retaferju se mi je hem. dvignil na 110 ali 115. Po spirulini pa na 125. Samo moraš spirulino jesti kar kakšen mesec, da se na krvi pozna, ker traja toliko časa, da se zaloge obnovijo.

še en link:

ne pozabi jemati ob železovih preparatih tudi C vitamin. edino s pomočji C vitamina se namreč železo absorbira v telo.
Pa še prehrana, ker si napisala, da nisi vegetarijanka. V mesnico s konskim mesom zavij. Dobiš marsikaj, ne samo zrezkov. Jeste lahko konjske hrenovke, konski pršut, konsko faširano meso je super, konjski golaž tudi… Rdeče meso ima več železa kot belo. Torej je tudi govedina ok.
Sezona regrata se je začela. Pojdite na sprehod in si ga naberi! Radič ima tudi veliko železa… Preberi si katera živila imajo še veliko železa in polni družinski jedilnik s temi živili.
Ja, pa še enkrat. Če ješ tablete za železo, ne pij mleka pred tem ali po tem vsaj 1 uro. Pojej pomarančo ali spij kozarec pomarančnega soka, veliko c vitamina imajo še kiviji in jagode. Tudi raztopljen c vitamin bo tudi ok, če ti ne gre sveže sadje.
V lekarni dobiš tudi nek napitek, sem že pozabila ime, ki je za popravljanje železa. Tudi ta pomaga, le vztrajati je treba, je pa kar užiten in ni tako obtežilen za želodec in prebavo.
Drži se. Poznam to sesutost. Ni lahko, se jo pa da premagati!

Poskrbi za svoje zdravje in otroke zaupaj možu, takoj ko pride iz službe. Upam, da nisi med tistimi, ki mislijo, da so možje nesposobni varovati otroke.:(

Joj 100x vam hvala…resnično ! Nisem človek ki bi tarnala..ampak če je hudo je pa hudo. Možu otrok ne morem prepustiti, ker po službi dela zunaj..pomaga očetu na kmetiji. Saj ni panike, najbolj me skrbi vožnja z avtom v službo.(30 km), ker se mi občano zvrti.

Zelo pa sem vesela za vaše poste!!!!!!!HVALA!

Priporočam teran.
Po kosilu (ali večerji) vsak dan do 1/2 dl, nič več. Lahko tudi vsaj kak požirek.

Evo prevrejeno, kupi konjsko meso, ima ogromno železa in si ga speci kot zrezek vsak dan za kosilo, mal se potrudi ja. Nato pa kupi suhe slive in jih čez dan večkrat pojej kot bonbone, v tednu dni bo tvoja kri taka kot mora biti! Brez železa, vrzi tablete v smeti! Pa regrat, vsak dan kot solato, ajde v naravo po njega in zunaj ti bo dalo sonce in tako lep dan spet polno volje in energije, ko boš izmučena od vsega pa otroke v svojo postlo, pravljice v roke in uživajte in ne glej tistga prahu pod mizo al nepospravljeno to ali ono, zdaj ti je cilj se spravt se k sebi in ne pozabi tvojemu dragemu pojamrat, da se zelo slabo počutiš in naj ti zaboga pomaga pri vsem tem! Srečno.

mogoče imaš kandidozo, poglej na forum alergije.

drugi so ze napisali kup odlicnih napotkov… poskusi, kaj od tega bo pomagalo tebi.

pa pojdite z malckoma na zrak, zdaj ko so tako lepi dnevi. bo vsem dobro delo.

drzim pesti, da bo kmalu boljse…

enigma

p.s.: zdravniku pa le povej, da tablet ne prenasas. pa nujno k zdravniku na redne kontrole krvi.

Če imaš Ferrum (zelo verjetno), le-ta večini ljudi povzroča slabost.

Reci za zamenjavo.

Če ti kljub vsem zgoraj naštetim nasvetom ne bo nič pomagalo, lahko gre za presnovno motnjo, nekaj v zvezi s zmanjšano zmožnostjo vezave žela iz hrane na nekaj. Meni drugo ni pomagalo, kot 6 x transfuzija koncentriranih eritrocitov. Zdaj je že več let ok, ne morem pa biti krvodajalka. V vsakem primeru pa moraš, če se ne uredi stanje po vseh drugih možnih poskusih vztrajati pri napotnici za specialista (mislim da je endokrinolog) Poskusi postaviti vprašanje na strani Krvodajalstvo, bodo gotovo več vedeli.

Glede te izjave:”nisem vegetarijanka…”
Sama sem imela vedno težave s krvjo,premalo železa-do 14.leta.Potem pa sem postala vegetarijanka,kar sem še sedaj in sem zdrava,kri imam zelo dobro.
Kot so ti svetovale,regrat,radič,zraven veliko c vitamina,pa bi moralo biti bolje.Rdeča pesa,njen sok,tudi vsebujeta železo.
Tako,da kar pogumno.

ja tisto s c-vitaminom je res, in s svežim zrakom tudi, jaz sem jedla ene tablete, ki so imele železo in c-vitamin oboje skupaj, ne vem imena..a imaš nizek pritisk tudi?ker si rekla,da se ti vrti? če da, potem iz izkušenj povem, da je za nizek pritisk veliko športa najboljša stvar…aja, pa še nekaj…čaji (mislim da tudi sadni), zeleni čaji, črni čaji, kava- vse to je sicer zelo zdravo in antioksidantno, ampak baje da nase veže železo ali nekaj takega in zato ni priporočljivo uživati, če si slabokrvna..ja, in pesin sok je zakon, samo kaj ko je bljak okusa

Ker vidim, da so ti dali dosti nasvetov ti jaz dam samo še enega. Poznam punco, ki ji nikakor niso pomagale tablete , točnega imena ne vem ( dobila je alergijo) pa še vrednost Fe je ostala nizka. Pila je spirulino je malo pomagala a ni bilo takšne razlike kot je sedaj. Pije nekaj kar pijejo športniki. Vprašaj v lekarni, je na natur bazi in je učinkovalo pri prijateljici. Vsekakor pa na ponovni in temeljitejši pregled.
Ja pa ne pozabi na tekočino, da ti ne bo še pritisk padel. Mogoče pa že imaš nizkega?
Pa lep pozdrav.

New Report

Close