kaj dati v susilca?
No, tudi mi se lahko pohvalimo z nakupom susilnega stroja. In zdaj sem gledala cote in kar veliko jih ima znak, da se ne smejo susiti v stroju: otroske trenerke, hlace, tudi pizamice, spalna vreca, srajce, moje bluze…. Zdaj pa me skrbi da susenja se vedno nisem resla, saj ne vem kam naj obesim kar veliko cot in tudi to sortiranje, kaj lahko gre v stroj in kaj na strik se mi zdi kar zamudno.
Ali ste dali kdaj not kaj kar ne bi smeli in kaj se je zgodilo? Kako resujete ta problem?
Danasnji dan se ne bom posvetila cotam, ker bo lep, jutri bo pa vreme ravno za ta opravila
Lepo se imejtte
Jaz sušim vse: otroške cunje vse po spisku, že od dojenčka, nikoli sploh pogledala znaka-še nobenega problema, če vzamem takoj vn mi od tamale 2 leti ni treba likati, samo zložim.Od naja tudi vse, razen brisač ne ker tiste obesim, pa se tut lahko, sam se mi zdi brez veze, ker so hitro obešene. Pa posteljnine tudi ne, ker predolgo traja.lp
V stroju sušim vse, razen volne. Imam pred kratkim kupljen kondenzacijski Boschev sušilec, kjer sta dve izbiri – levo za bolj občutljive tkanine z nižjo temperaturo sušenja in desno za trpežne tkanine, za obe pa več možnosti – zelo suho ( super za brisače, ravno brisače se najdalj sušijo), suho za v omaro, suho za likanje.
Edina težava so frotiraste pižame, ki jih sušim z višjo temperaturo, saj so bombažne, pa so se malo skrčile.
Če te za kakšen kos skrbi, ga daj raje sušit na nižjo temperaturo, a traja seveda dlje. Recimo skupaj bluze in srajce sušim ločeno in samo do stopnje za likanje- lika se potem super!
Še to: perilo vedno sortiram ( po pranju) na tanjše in debelejše kose in jih sušim ločeno, tako traja bistveno manj časa. En stroj perila = dvakratno sušenje.
Moti me edino to, da perilo izgubi vonj po mehčalcu, baje se dobijo posebni lističi za vonj ( se dobijo tudi pri nas?).
She, mislim da imava enak stroj. Ravno sem posusila prvo rundo pisanega perila. Susila sem na obstojnih tkaninah , suho za likanje. In dala sem noter vse, tudi tisto kar pise da naj ne bi. Razen ene bombazne jopice od tamalega je bilo vse dovolj suho. L
Listici od Lenorja se dobijo v Mullerju. Nisem jih se kupila so mi pa tako povedali.
Mehcalca pa naj sploh ne bi uporabljal ce susis v susilnem, ker je perilo mehko. Za disavo pa bom tudi jaz kupila listice
~
Torej bom naslednjic probala locit debelejse od tanjsih stavari.
Hvala za nasvete
Sušim vse, razen volnenih puloverjev. Bombaž se sicer rahlo skrči, mogoče za pol številke, tako da to predvidim že pri nakupu in kupim hčerki načeloma eno št. večje, kot bi ji sicer.
Sori, ampak jaz enostavno nimam časa, da bi sortirala ali pa napol posušila v sušilcu, pa nato obesila do konca in te fore.