Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Poraščenost pri dojenčku

Poraščenost pri dojenčku

Punce, hoj
imam punčko staro 6 mesecev in pred 3 tedni sem opazila dlakice na spolovilu. So tanke, čisto svetle, kot kak puhek. Danes je pediater zagnal paniko, dal napotnico, jaz sem pa čisto fuč.
Dajte povejte mi tiste, ki imate doma punčke, ali imajo ta puhek na luliki?
Hvala za vsak odgovor

Moja ne, pa ima že tri leta. Tudi kot dojenček ni imela. Mogoče gre za kakšen hormon, če je pediater zagnal paniko.

Tudi moja nikoli ni imela nobenega puhka.
Mogoče res kaj hormonskega, a ni nujno, da je kaj hudega. Čimprej k zdravniku, da boš mirna!

Naša nima nič puhka (9 mesecev).

Verjetno je res kaj s hormoni, sploh če je še dojena.
Sem bila z mojo punčko na endokrinološkem oddelku PK in smo bile v sobi skupaj z eno mamico in punčko (10 mesecev), ki je imela povečane prsi. Dobila je neka zdravila in se je stvar uredila, enkrat letno pa bojo imeli kontrolo, mi je pripovedovala mamica. Prek materinega mleka je dobila hormon, ki je “pričel” puberteto.
Želim, da tudi pri vas ni kaj hujšega.

Prosi pediatra za napotnico za pregled v endo ambulanti.

Moja starejša je pred 12 leti, ko je imela 3 leta bila več kot mesec dni v bolnišnici zaradi astme in hudega bronhitisa. Ne kisik, antibiotik, nič ji ni pomagalo,potem so mi predlagali zdravljenje z enimi hormoni-moškimi baje in to ji je res pomagalo, v nekaj dneh je bila doma. Stranski učinek je bila krvavitev- menstruacija 3 dni( tega mi prej niso povedali), ter poraščenost, nekaj dlakic ji je zraslo… Rekli so,da se to zna ponoviti,pa se v njenem otroštvu ni in tudi dlakice so po mesecu dni odpadle. Sedaj je zdrava in normalno razvita najstnica…Verjetno je res posredi kak hormon zato čimprej k endokrinologu,
srečno

katja

Nič bat. Dokler je še tako majhna se še da vse uredit. Verjemi. Veliko bolj zapletene bi bilo pol, ko bi puberteta že nastopila. Sama imam težave s poraščenostjo vendar takrat se za to nihče ni brigal. Veliko sem pretrpela, da sem se sprijaznila. Ljudje kot pač smo, te gledajo postrani.
Na endokrinologiji so mi takrat rekli, da bi bilo vse rešljivo, če bi me kdo že prej pripeljaj tja na pregled, ko je bilo vse še v kali.

Tako da kar pogumno. Boš videla, da se bo uredila.

Želim vama vso srečo. In držim pesti za vaju.

New Report

Close