Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Manipuliranje z delavci

Manipuliranje z delavci

Ko sem prebrala v enem časopisu kako se dela z trgovci, me je skoraj pobralo. Da ženske ne smejo več kot 1 x na wc, še pa ima ženska menstruacijo pa ima rdeči trak v laseh, tako, da ji je dovoljeno ,, celo,, 2 x obiskati wc. pa kaj se je tem delodajalcem pripelalo?

Obljubljajo ,,bajne,, plače, na koncu pa se ne dobi niti 450€ na mesec.

Ni čudno, da so ljudje raje na zavodu, prejemajo denarno pomoč in zraven ,,fušajo,, , ker tako ,,prtegnjenih,, pogojev pa še nisem zasledila.

Še sreča, da samo berem o tem in tega ne rabim doživljati na lastni koži.

Slabše se dela, kot se je delalo s črnci.

saj to smo hoteli, a ne, blagostanje surovega kapitalizma pa kvazi demokracijo

Jst bi zanalašč hodila vsako uro na wc…. Bi ga že prijavla…..

Še sreča, da lahko kadarkoli menjamo službo, a ne.

V vsakem trenutku…….:-))))

priznat je treba, da ni vse rožnato, da nimajo vsi za morje……..pa predvsem, da si niso sami krivi

Jaz bi zanalašč hodila večkrat v wc. Saj imaš pravico!!! Kaj pa, če dobiš drisko? Čisto milo rečeno, meni se vse trgovke smilijo, ker so pod hudo komando.

Poznam eno podjetje proizvodnja, ko tudi lahko greš samo 1x v wc. in bog ne daj, da z kom čvekaš in žvečilni ne smeš imeti v ustih. Celo zalo vodo ne smeš imeti na delovnem mestu. Pavza je pa v 8-mih urah samo 1x in to samo 5 min. Malica pa 30min.
Popolnoma tišina mora biti. To je pa že višek. Prevelik pritisk. Moraš prositi, če lahko greš na wc. in ko greš na wc. pa takoj za tabo prileti šefica, da se res prepriča, da si šla na wc. Haloooooo!!!! Žalostno!
PODLO! Rajši jem travo kot, da bi morala delati pod takšnim pritiskom…

A je tole v kakšni uvoženi firmi z tekstilom?

Ja, to bo pa LIDL. Nova trgovska firma pri nas. Pri njih so delavci dobesedno novodobni sužnji. Jaz se takšnih trgovin že od daleč izogibam. Sicer skoraj vse trgovine bolj ali manj delajo grdo z delavci, ampak tale je pa podn od podna.

Lahko si privoščijo, ker je trgovcev itak preveč in jih lahko kadarkoli zamenjajo. Če komu ni kaj všeč, pač leti.

[Lara Croft] napisal:

> Jst bi zanalašč hodila vsako uro na wc…. Bi ga že
> prijavla…..
>

Seveda bi, ker imaš doma moža, ki ti nosi veliiiiko eurskih bankovcev in kovančkov. zakaj misliš, da se te ženske tako ponižujejo v takih službah? ker morajo prit skozi mesec in jim 400 eur pomeni približek preživetju!

ti itak vedno govoriš, kako se bi borila, samo teorija je eno. kot pravim, dokler imaš doma nekoga, ki te podpira. in kolikor je opazit, je pri tebi tako. je lahko srat s polno ritjo.

Ja, to je pa res. Če bi bili tvoji otroci odvisni od te plače, ki jo dobiš kot prodajalka, bi drugače piskala. Sploh ker jih sprejemajo itak za določen čas.

Mislim, da se je v tisti zgodbi o obiskovanju WCja enkrat na dan šlo o delovnih pogojih v Hoferju. Pa še to so potem ugotovili, da je bilo govora o delovnih pogojih v Hoferju na Češkem, ne pri nas. Oziroma za pri nas vsaj priznali niso.

Nobena Lidl trgovina danes še ni odprta v Sloveniji in je tako nemogoče govoriti, kako tam prodajalke ne smejo med delovnim časom na WC.

Sicer se pa strinjam, da lastniki trgovin zelo grdo delajo s prodajalci.

Zadnjič sem videla v Hoferju, da obljubljajo za 24-urni tednih nekaj manj kot 500€ bruto! plače. Se pravi za polni delavnik cca. 650€ bruto.

za Lidl na češkem je šlo, ne za Hofer

Pa saj ni važno iz katere štacune je bilo. Dejstvo je, da vsi sprejemamo tako ravnanje z ubogimi prodajalkami. Sama v življenju nisem šla v hoferja, v lidl tudi slučajno ne mislim iti, prav tako ne nakupujem v tušu, pa še marsikje ne.
Dokler bomo pa vsi kot nori kupovali cenene, nekvalitetne izdelke omenjenih štacun in na veliko drli v njih, si bodo pa vodilni pač lahko privoščili tako ravnanje z zaposlenimi!
Podn!

Jania, ne bodi naivna. To se dogaja v VSEH verigah, ne samo nizkocenovnih. Najbrž nočeš vedeti, kaj se je zgodilo z žensko, ki je na Mercatorjevo srečanje prinesla Sparovo vrečko. Pa še kar nakupuješ tam, a ne?

No, no, tudi tole o mercatorjevem srečanju in o šparovi vrečki v rokah udeleženke je iz trte zvito. Pa saj to vemo ane?

A da veš? Daj povprašaj malo v Mercatorjih, kakšna je politika nakupovanja v drugih centrih. Bognedaj, da te vidi šef ali kdo od sodelavcev. Ne misli, da je vse zlato, kar je slovensko.

Pa se je kdo vprašal, zakaj so uvedli tole s kontroliranjem, kolikokrat gre katera na wc? Mogoče zato, ker so ene izkoriščale in kar naprej hodile, če ne na wc, pa na cigaret, potem pa zdaj vse nastradajo. Če je klima taka, da bi ene zanalašč hodile kar naprej na wc, potem se ne čudim.

Pa z vrečko od konkurence priti na srečanje svoje firme, a to se vam zdi tud normalno? Meni ne. Tud po drugih firmah in ne samo pri trgovcih, mislim da ne gledajo lepo na nekoga, ki hodi h konkurenci.

Pa ti se hecaš, ne? Kolikor jaz vem, za zdaj še živimo v svobodni državi.

New Report

Close