Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zelenjavna omaka

zelenjavna omaka

Rabim recept za kakšno dobro zelenjavno omakco (za čez špagete). Če ima katera kakšno dobro idejo, prosim

PAŠTA Z BROKOLIJEM IN FILETI

Na olivnem olju zarumeniš česen (kakšne tri), dodaš cvetove brokolija (pol velikega brokolija ali en majhen), zaliješ z malo vina (en deci), dušiš 10 min, dodaš nekaj slanih filetov (inčuni, kakšne tri filete), potrganih na koščke, malo kisle smetane in vmešaš na ponvi brez maščobe prepražene pinjole (ena pest). Preliješ čez pašto in ješ.

Drugače pa lahko dušiš na olivnem olju in čebuli še kakšno drugo zelenjavo (cvetača, ohrovt, por, zelo dober je sladki janež ali koprc), zaliješ z malo vode, soliš, popraš (lahko zraven čebule popečeš tudi koščke pancete ali dimljene klobase), dodaš po okusu ali kislo smetano ali če hočeš “na rdeče” konzervo s pelati, dodaš začimbe (origano, če je s pelati, ter baziliko) in na koncu parmezan.

Dober tek.

Ali:

Poanta vseh omak(pa tudi zelenjavnih juh) je da na malo maščobe pražiš-dušiš zelenjavo (katerokoli pač imaš) in čisto na koncu dodaš začimbe. lp

čebula+bučke+kisla smetana = njami

Mmmm, jaz porabim katerokoli zelenjavo, ki je pač na voljo. Bučke, jajčevci, korenje, brokoli, grah in obvezno paradižnik. Prepražim na malo olja, dodam sol in baziliko (poleti svežo) in to je to.

New Report

Close