Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Crnkovič: bogati niso barabe, reveži niso žrtve

Crnkovič: bogati niso barabe, reveži niso žrtve

Končno eden, ki je začel malo spreminjati socialistično miselnost v naši preljubi Sloveniji. Kar poglejete: tisti, ki ima malo, to mirno napiše in se še hvali s tem. In bognedaj pomisliti, da je mogoče len, neumen, nesposoben, zabit. Tisti, ki ima pa veliko, se pa raje skrije, ker ve, da bo deležen največjih obsodb. Narobe svet!

dejstvo ostaja, da je ogromno novodobnih bogatašev prišlo po tranziciji do svojega bogastva na jako sumljiv način. in potem tudi tistih par poštenih, ki so dejansko prišli do bogastva s trdim delom deli njihov sloves

Avtor….posplošuješ………..jaz za vsakega, s katerim imam opravka, vem, če je prišel do denarja na nepošten način (beri bela srajca) ali pošten. Če pa ne vem, pa vidim skozi čas in si potem ustvarim mnenje. Ne zdaj govorit kako sposobni so bogati. In da so reveži nemarni in leni…..butec.

Jaz tudi mislim, da je že čas, da se miselnost spremeni in da se začne ceniti podjetništvo, ideje, ne pa zatolči vsakega, ki sploh pomisli, da bi imel kaj več kot povprečno slovensko plačo.

Na kateri članek pa pišete komentarje?

Imam svoje mnenje o M. C. Ki ni najboljše.

Žal je tako, da 95{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} tistih, ki so obogateli v času tranzicije, niso obogateli na pošten način, ampak tako, da so podjetje spravili v stečaj, delavce na cesto, sami pa vmes pospravili bogastvo.

Tudi moja starša sta doživela usodo delavcev takih podjetij in hmmm – sta bila sama kriva, ker so direktorji uničili podjetje samo zato, da so napolnili izključno samo svojo malho?

In poleg njih so še razni Ovni (Stanovanjski sklad RS) in podobni, ki so si napol ali celo legalno, a na izredno umazan način prisvojili tuje milijarde.

Sori, ampak takih ljudi jaz pač ne morem spoštovati. Se pa točno ve, kdo ti ljudje so in kako so prišli do “svojega” bogastva.

Tisti, ki verjamejo slovenskim novodobnim milijonarjem, so ali hudo mladi ali pa hudo neuki in niso še držali časopisa v rokah.

Seveda pa je tudi nekaj dobrih podjetnikov (tudi sama poznam dva), ki so z garanjem in na pošten način zaslužili lepo premoženje. Ampak takim pa iz srca privoščim, saj so za to krvavo delali. Ampak žal so ti v Sloveniji samo svetle izjeme.

Katka, tole z Ovnom je pa še kako res. Pokradel bi bil lahko njegov vzdevek.

Definitivno je narobe, da bi vse premožne v isti koš dajali.

Nekateri so svoj denar pošteno pridobili. V vseh sferah imaš nepoštenjake, tako med reveži kot bogataši, še najbolj pa smrdi slovenski srednji sloj. Ti imajo vedno največ pripomb. Ker bi jih večina rada imela vedno več, tam se skriva cela grmada tisith, ki so nepošteni.

moje osebno mnenje je, da če je nekdo zaslužil in obogatel je moral na račun nekoga drugega..in to mislim v smislu globalnega svetovnega ravnotežja…ob misli na samoizplačevanje milijonskih nagrad nekaterim kvazi dobrim managerjem me kar nekam prime…kaj pa lastnik Ikee(sem drugače fan ikea pohištva), na čigav račun mislite da je obogatel? na račun dobaviteljev, slabo plačanih prodajalcev…na kakšen način mislite da podjetje na trgu lahko kuje v današnjih konkurenčnih razmerah dobiček? z zmanjševanjem stroškov, katerih stroškov? stroškov dela (beri plač delavcev)…pa primer peka, vsako novo vodstvo je obljubljalo razcvet, si basalo keš v žepe, delavci so pa nasankali…in še milijon primerov…osebno poznam “zgodbi o uspehu” dveh ljudi, ki sta izredno obogatela v roku zadnjih 15ih let, ne nobeden od njiju ni obogatel nezakonito, a oba nemoralno, z iskanjem lukenj v zakonu, prav pa recite, da sta dobra podjetnika, zame sta čisto navadna goljufa! drugače smo normalno situirana družina, nič nisem zagrenjena in nimam občutka,da se imamo slabo ali, da nam kaj manjka….se mi pa skrajno žaljivo zdi namigovati, da so ljudje, ki so pri svojih 45 letih po osamosvojitvi ostali brez zaposlitve in se niso zmogli pobrati z dna nesposobni lenuhi, da so pa tisti od “korita” brez vesti sposobni managerji!!!!!

Darko Horvat – nezaslišno obogatel v času privatizacije; se še spomnite –
Arkada I,II,III…. kam je šel pa denar od ceritifikatov – naravnost v njegov žep.
Svinjarija na kubik!

Igor Lah isto kot Darko Horvat…
Tomaž Lovše: diploma iz ZDA v sumljivih okoliščinah, kot stečajni upravitelj je pokopal vsaj 7 firm, med njimi Peko…
Po mojem ni ravno v čast biti na tem spisku.

komentarji so tipični, pa vseeno žalostni (razen zavisti ni nobenega argumenta v njih) – npr. :
– v času privatizacije bi tudi vi lahko obogateli kot lah in horvat – pač niste imeli znanja, jajc in nekaj sreče
– stečajni upravitelj pokopljke firma?
– in to da si mnenje ustvarjate iz nekih rumenih časopisov ravno ni najbolj verodostojno
– kakšen denar od certifikatov ?
– res je slabo, ker dober manager “stiska” dobavitelje za cene, prodaja drago, zmanjčuje stroške….ma saj ste bolani kaj pišete…

točno tako!
Najbolje je vse vršt v en koš, poslploševat, govorit kar tako…zato, ker slučajno koga, ki je to, kar naštevate poznate, vso drugo rajo, ki je pa garala in garala, zato, da je prišla do tja, kamor je – tiste pa ne vidite.

Jaz sem oec, ne mi rečt, da ni blo divjih privatizacij, kraj dobaviteljev, kupcev, blagovnih znamk, celih podjetij na raznorazne načine…..če ludje ne znajo povedat, kaj je blo vse narobe in napišejo narobe, ne pomeni, da se ni zgodila divja privatizacija….predvsem rdečih.

Kakšne veze in poznanstva pa tudi niso odveč ane?

New Report

Close