Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kakšna krema za novorojenčka?

Kakšna krema za novorojenčka?

Zanima me kakšno kremo za obraz lahko uporabim kot zaščito proti soncu? Doma imam 6 tednov staro punčko.
Ali priporočate kakšno?
Naj jo kupim v lekarni, ali kupim kar tiste, ki jih imajo v trgovinah?
Hvala za odgovore!
Lp

Jaz imam pa doma 8 tednov starega korenjaka. Trenutno ga mažem z negovalno kremo od Mustele, za sonce pa bom uporabljala Vichyjevo kremos faktorjem 30. Pri prvem otroku sem kupila kremo s faktorjem 60 pa je bil ves pikast.30 bo dovolj.

Hja, v materinski šoli so rekli, da je do enega leta zaščita pred soncem mehanska, torej klobučki, dolgi rokavi, dežnički n podobno. Za zaščito pred vetrom pa za tako pikico po mojem kar ribje mazilo iz lekarne, ki je dovolj mastno. Eventuelno mogoče Wind und Wetter krema od Welede, ki ima naravne sestavine. V vseh ostalih kremah je toliko kemije, da bolj škodijo kot ne, tudi v tistih za sončenje.

Eucerin iz lekarne. Preverjeno na dojenčku in malčku z atopičnim dermatitisom, torej z zelo občutljivo kožo. Visok faktor običajno pomeni več kemije. Ti bodo v lekarni znali razložit. Torej, po mojem Eucerin LSF 25 in mehanska zaščita (pokrivalo, senca).

Tudi meni je pediatrinja rekla, da do 6. meseca kreme odpadejo, pokrivaj jo z obleko in imej v senci.

Pa kaj jih toliko mažete, že tako so vsi impregnirani, celo še preden pridejo na svet. Poglejte si malo študije o tem, koliko negorljivih snovi je v človeškem telesu in koliko jih je bilo pred 50 leti.
Za nasvet glede kreme vprašajte v lekarni, menda obstajajo take, ki jih telo ne absorbira. Sicer pa v senčko:)

mi smo uporabljali hladilno z mandljevim oljem iz lekarne, na Rp pa včasih napišejo zdravniki z olivnim oljem. je pa odvisno od pediatra.

New Report

Close