SEMINARSKA-MLEKO IN MLEČNI IZDELKI
Tu je prestavitev (ppt):
Pa še nekaj drugih linkov:
In zakonodaja:
* Pravilnik o uporabi izraza mleko in uporabi označb za mlečne izdelke (Uradni list RS, št. 11/01)
* Pravilnik o kakovosti kefirja (Uradni list RS, št. 66/03, 126/04) – določbe tega pravilnika se ne uporabljajo za kefir, ki je proizveden oziroma dan v promet v državah članicah Evropske unije, če je skladen z njihovo nacionalno zakonodajo (Pravilnik o dopolnitvah pravilnikov s področja kakovosti kmetijskih pridelkov oziroma živil, Uradni list RS, št. 31/04)
* Pravilnik o dehidriranem konzerviranem mleku (Uradni list RS, št. 31/04)
* Pravilnik o kazeinih in kazeinatih (Uradni list RS, št. 31/04)
* Pravilnik o metodah in postopkih ugotavljanja skladnosti dehidriranega konzerviranega mleka (Uradni list RS, št. 31/04)
* Pravilnik o metodah in postopkih ugotavljanja skladnosti kazeinov in kazeinatov (Uradni list RS, št. 31/04)
* Pravilnik o vzorčenju in analiznih metodah za surovo in toplotno obdelano mleko (Uradni list RS, št. 11/04)
* Pravilnik o vzorčenju surovega mleka za določanje količine mlečne maščobe (Uradni list RS, št. 121/04)
To sem našla v 5 minutah “guglanja”, malo pa se še sama potrudi.