Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek 8 mesečniki

8 mesečniki

Kaj naj bi znali 8 mesečniki oz kaj naj bi jih učili?
lp

Kaj naj bi znali- odvisno od otroka. Sedeti verjetno res že vsi, držati kaj v roki in jesti (npr žemljico),…marsikaj, ampak res odvisno od otrok.
Kja ga učiti- moj odgovor je morda čuden, a menim , kaj ga učiti- nič. Pač normalno živeti z njim, se z njim razno igrati, mu peti pesmice, jih poslušati,plesati,se pogovarjati, skupaj gledata knjigice, uživati na sprehodih, kjer opazite tudi muco, kuža, ptička, listek,….

naša je stara 8m in se obrača iz hrbta na trebuh in nazaj, po vseh 4 se plazi nazaj, naprej pa samo vleče po komolcih, iz ležečega položaja se tud vsede, iz sedečga pa poskuša vstat.

Ko rečeš pa pa pomaha, zna bravo, se skriva, pije po slamci in si sama drži kozarček. Zna se sama zamotit in igrat več kot pol ure.

Oponaša glasove a, ga ga, ata, smeh, vendar to še ni podobno govoru.

Ker se veliko druži z mami, zna tud tipkat :-))))))
lep večer

Robin,tvoje dete je genij)))

Kako naj mu berem knjigice ,če jih hoče v usta stlačit in ne da mira…)))?

ne pika poka, sploh ni, se pa ful pozna da ima dve starejše sestrice in da se res cel njen buden čas nekdo ukvarja z njo.
Sestrice ji pojeta, kažeta stvari, risanke, bereta knjigice, učita bravo, lučko ugasnit…
Po slamci pot sta jo tud one navadile, včasih jo pa tud kaj trapastega.
Kazat jezik in grdo cvilit.
Tko da imava z očkom kr velik časa zase popoldne in sva čist navdušena nad trem babnicam.

Robin -Joj to je pa fino.A mi ju malo posodiš?)))
lp

komot, ker sta čist navdušene nad dojenčki, naša beba pa itak preveč spi.
Ti samo reč kje in kdaj.
Aja, pa mami računa za varstvo kavico 🙂

No, to je za njega sedaj branje, mamica pa lahko zraven pove zgodbico v parih stavkih. In je branje.

Moja deklica pri 8. mesecih niti prav sedet še ni znala…

Kavico in pa za glavni varuški tortici:))
lp

to je res pri vsakem otročku drugače, neglede na to kolk se mu posvečaš.
Vsaj jaz sem ravnala z vsemi enako. Pa je prva bila živo nasprotje tretje. Do 13m ni znala čist nič. Je pa res prespala prvo leto.

ja fino, sam še reč kje in kolk časa 🙂
Mi smo iz Lj.

Jst našo 8 mesecev staro hčerkico nič posebnega ne učim,saj sama ful opazuje okoli sebe in ji je vse interesantno. Sedi že kar nekaj časa samostojno,ima dva zobka, za jest je pridna (trkam na les).
Sama se igra tudi po 30 minut in več. Dostikrat ji pojem in potem ona po svoje čeblja……..gagaga……dadada……ababaa……in še kakšne reči kdaj.
Nekaj se plazi,vendar le kadar ima voljo in je razpoložena. Drugače je skora dobre volje in se smeje.

Lep popoldan;Kristi*

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

Naša pikica že od 7.5 meseca dirka po vseh štirih po vsem stanovanju, se dvigne ob sedežni in zdaj pri 8.5 mesecih tudi za trenutek spusti, hodi levo in desno ob opori in kar je najlepše – neprestano se smeji in je dobre volje. Blebeta, daje pa-pa, ploska, ko mami poje njeno najljubšo pesmico. … Skratka: super obdobje v primerjavi s prejšnjimi meseci!
lp. m

New Report

Close