Polžek – društvo za otroke s posebnimi potrebami
Pozdravljeni,
v zadnjem času (evo, od začetka leta) sem pred različnimi Hoferji na Primorskem videl mizico, kjer so prodajali pobarvanke po 5€ oz. zbirali sredstva za otroke s posebnimi potrebami. Scena je hudo podobna “zbiranju podpisov” (dokaj agresibnem pobiranju prispevkov) za Don Pierinove komune.
Google in FB o Polžku povesta tako malo, da…. ne vem, ali bi kupil še kako pobarvanko od njih.
Ima kdo kako mnenje, izkušnje, pozna ozadje…?
Hval za odgovor
Zadeva zaenkrat je v redu, ampak mene moti, ker je vse preveč različnih društev v tej mali državi, ki se posvečajo eni skupini invalidnih otrok. Zdaj imamo Sonček, Polžek, Vesele nogice.
Zakaj potrebujemo toliko društev za otroke, ki imajo gibalne težave. Za disleksijo imamo samo društvo Bravo recimo. Vsekakor preveč društev in premalo učinka.
http://www.polzek.si/?page_id=27
tu imaš kontakt, pa jih pokliči
drugače pa, kaj si mislil, nekdo dobro živi od tuje dobrodelnosti
Zdravo!!! Sem tudi jaz kupila knjigico od dveh razlicnih drustev za 5€ in sem naredila raziskavo, obiskala sem drustvo starsev otrok s posebnimi potrebami, oziroma BODI SONCEK, pa gre res za otroke sem se prepricala, pa s tem denarjem organizirajo razne dejavnosti, delavnice pa izlete za te boge otroke, tako da ce opazite kar prispevajte, ful nucajo ta denar pa res ni velik strosek, za POLZKA pa sem kar skepticna, pazite kje kupite, obstajata 2 razlicne stojnice, ena je laz druga pa gre res za otroke, torej KUPUJTE ZA BODI SONCEK ali za drustvo starsev otrok s posebnimi potrebami, ne pa za polzek, sploh nisem nasla njihovega drustva nikjer
Se strinjam z vami, drustvo starsev otrok s posebnimi potrebami poznam tudi js osebno in sem bila zelo vesela ko sm videla stojnico z njihovimi knjigicami, naslov majo Razmigaj mozgancke in tudi v casopisu je bilo ko sta bla dva otrocka k sta na invalidnem vozicku pa s posebnimi potrebami ze celo zivljenje pa sta sama napisala knjigico, Svaka cast!! Kupim jo pa vsak mesec…
Uf, to me je pa presenetilo glede Polžka. Je kakšen dokaz, da gre samo par centov od 5€? Na spletu je seznam donatorjev….. a pol so vsi ti nasedli, ne razumem….
DONATORJI 2020
KS DRSKA NOVO MESTO
Maja Kozar
Igor Kulovec
Silvester Kopriva
Irena Grmas
Maja Umek
Jurij Selan
Danijela Ilič
TOP TEAM d.o.o.
Adnan Hajrič
Igor Stambuk
Mitja Zabavnik
Milivoj Korun
Šiško steklarstvo d.o.o.
Breda Pečak
Closet2go spletna trgovina
Triglav PD d.d.
Linea mea posredništvo in trgovina Borko Jelić s.p.
Simona Štremfelj
Klemen Lenič
Olga Marinko
Domen Kočevar
Tilen Novak
Krka d.d.
Katarina Beštek
Hipster d.o.o.
Zavarovalnica Triglav d.d.
Tjaša Rudnik
Anja Krek
Tea Seliškar Otrin
Mateja Zalokar
Zavarovalnica Generali d.d.
Simon Žakelj
Revoz d.d.
Maruška Zwolf
Jasmina Acko
Sašo Tomc s.p.
Damjan Križman
Ana Trebovc
Magnificus 1 s.p.
Axon Lab d.o.o.
Občina Metlika
Mestna občina Novo mesto
Občina Šentjernej
Občina Straža
Občina Trebnje
Občina Šmarješke Toplice
Občina Škocjan
Ne kopujte pobarvank. Šef pobere večino zaslužkov. Glede na to kašna velika mreža študentov, ki delajo za njega je in kakšen denar se dnevno obrača dobi polžek le par % zaslužka. Sploh pa niti nevem če je delo v skladu z pravicami delavcev glede na to da te poberejo zgodaj zjutraj, domov se pa vrne v večernih urah. Če ne prodaš določene količine teh pobarvank ti šef očita da si premalo prodal, čeprav je plačilo zgolj stimulativno in ni urne postavke. Torej ti delaš in če prodaš malo pobarvank dejansko zastonj cel dan stojiš v trgovini
Pozdravljeni,
tukaj bom bil iskren in vam povedal par stvari o drušvu “Polžek” “direktorju” in njegovemu verjetno prijatlu ki dela za njega sta pa samo dva M.B in M.R.A…kot student sem poslal preko študentskega dela prosnjo, kjer so me takoj naslednji dan poklicali. Na studenskem servisu in objavi na facebooku kjer si lahko objavo pogledate in prepricate sami je urna postauka 13€/h neto.
Prisel sem delat in takoj na zacetku dela je bil pritisk iz obeh strani torej govorijo ti kako pritegnit stranke s tem da jim govoris da za samo 5€ pomagajo otroku z posebnimi potrebami, kako moras biti vsiljiv, za samo 5€ lahko resite zivljenje blablabla larifari…gleda se samo prodaja,koliko jih prodas, klicejo te na vsako uro sprasujejo koliko je prodanih, pritiskajo nate da jih moras prodati 100+ kosov revij.
Tukaj pa pride zanimiv del…
Na zacetku kot sem vam rekel za urno postavko se gre se za to…torej za vsako prodano revijo je mojega 1,50€…torej povejo ti da cim vec jih prodas dobis dodatnih 1,50 na pobarvanko.
Delal sem od 8.00-21.00 (13ur) od tega sem prodal 8 revij ker seveda razumem ker ljudje ze vedo prava drustva za pomoc otrokom z posebnimi potrebami in se ti smejijo dobesedno v obraz in ti govorijo “ali ves za koga delas”, “kraja denarja” , “ali gre denar v prave roke” jaz na to pa se moram nasmejat in zanikat vse. Po koncanem delu sem dobil torej odelanih 13 ur 12€ nakazano na studentski ker seveda “13€/h” je LAŽ.
13 ur sem stal, malico imel 20 min in dobil 12€ ZALOSTNO IN SMESNO
Ljudje ne nasedite tem stvarem in donacijam za druzbo “Polzek” negre v prave roke!
- Jaz sem pa delala ene pol leta in mi je blo ful všeč. Nobenga problema. Delaš kadar hočeš, vse se v naprej zmeniš in še dobr zaslužiš. Za študentsko delo super. Šefi so carji pa še ful kolegic sem spoznala. Je pa res da enim pač negre, jah…niso vsi za vse ane! Morš bit zgovoren pa dat se ti more, ker je res cel dan. Ampak sej kako pa loh tok dobr zaslužiš drugač? Eni bi za par ur pa polne žepe?? Tko pač negre. Se potrudiš pa delaš par dni na teden. Zdej ne delam več ker sem končala fax, družina itd. ampak študentom pa priporočam!!!
Mladi se znajdejo, kdo se pa bo če ne oni.
Res nemorem verjet kaj eni pišete, dajte se malo informirat preden neumnosti klobasate.
Zavzemajo se za pravo stvar, motivirani so (a ni logučno da so plačani za svoj trud??) in povrh delajo društveno dobro – živimo v socialni državi!
Enim res nič ni prav.
Podpiram 100% in vse pohvale!