Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Kako smo pripravljeni in tovrstne lazi

Kako smo pripravljeni in tovrstne lazi

Tole je izjava župana smarij: vir:http://www.nt-rc.si/radio-celje/v-smarju-pri-jelsah-ze-dve-okuzbi-s-koronavirusom-domnevno-okuzen-otrok/

Čakš je zelo kritičen do države. “Kolikor sem imel stika z vsemi službami, ki skrbijo za razmere, mislim, da niso povezani in ne vedo, s čim imajo opravka. Zelo sem hvaležen direktorju UKC Maribor, ki mi je veliko svetoval. Država zatrjuje, da moramo sodelovati z dežurnimi epidemiologi, ki nam bodo dajali navodila. Ampak mi včeraj vse popoldne nismo dobili enega epidemiologa na telefon. Nato se je oglasila neka gospa, ki nam je dejala, da naj ne delamo panike. Tako smo se na lastno pest odločili, da zapremo šolo, kar se je izkazalo za pravilno odločitev, saj se je virus razširil. Imamo namreč že drugo obolelo osebo.”

Očitno je našim na nijz glavno, da bomo visi ne v paniki zboleli in potem se ne v paniki umrli. Za njih je glavno da ni panike. Očitno načrtno sprejemajo ukrepe, da okužijo narod. Tu bo moral nekdo kazensko odgovarjati.

Zato pa pravim, da naj občine same organizirajo in zaprejo šole… če bomo čakali na našega ministra, bo prepozno, če že ni…
Borut, kje si? Za miške gre…

kolikor mi je res čudnoo,da se predsednik v teh razmerah sploh ne oglasi, pa on nima kaj moči odločanja … imajo pa tako vlada vključno s predsednikom Šarcem in NIJZ ter ministrom za zdravje in tudi šolstvo na čelu.
Ker so totalno neodgovorni – Pirnatova je včeraj prav dejala,da se čaka na okužbe, da je treba da se okužba pojavi, in da se širjenja po njeno itak ne da uastaviti… WTF??? zakaj sploh potem imamo kakršnekoli ukrepe, če glavna na nijz izjavi,da se širjenja sploh ne da zaustaviti?
Dejstvo je da se ga da, in da so potrebni ključni preventivni ukrepi in to pravi čas vpeljani. No ta pravi čas pa mi vedno znova zamujamo, ker se čaka na okužbe. naši oblastniki so nam itak še predno je bila potrjena prva okužba govorili,da slovenija čaka na prvo okužbo in da oni čakajo na prvo okužbo in tako nam govorijo tudi sedaj. Nikoli niso dejali – naš cilj in usmerjenost je da preprečimo vsakršno okužbo… in zato se tudi okužbe širijo, ker so orientirani na njihovo širjenje in potem kao uzkrepanje, ki je že prepozno, in NE NA ZAJEZITEV OKUŽB.

Občine same pa- včeraj je Pikalo razlagal,da se glede osnovnega in srednjega izobraževanja in predšolske vzgoje – ne smejo samovoljno odločati, da se morajo usklajevati.
A vendar – očitno se je ta pametni in odgvorni župan odločil sam, ker to kar je razlagal šolski minister,d se bo čakalo do jutra je vrhunec neodgovornosti in neorganiziranosti…
Vsi ti so po mojem laičnem mnenju kazensko odgovorni- tako predsednik Šarec, kot pirnatova in še kdo iz nijz, kot Šabeder in Pikalo.

New Report

Close