Kaj pa kafiči, knjižnice, fitnesi?
S ponedeljkom se zapirajo šole in vrtci, ne razumem pa, zakaj so knjižice, kafiči, kino dvorane, kulturne ustanove, gledališča in fitnesi še vedno odprti – ker to res niso neke nujne zadeve, ki jih je treba obiskovati. Tudi v Italiji so najprej zaprli šole, šele nato pa kafiče in trgovske centre. Očitno je skrb za zdravje manj pomembna kot gospodarska škoda …
V času izjemno hitrega širjenja novega in še povsem neznanega koronavirusa je večjo pozornost treba usmeriti v zaščito starejših ljudi in kroničnih bolnikov, ki spadajo v najranljivejšo skupino. Ob tem so se že pojavili prevaranti, ki se želijo na njihov račun okoristiti. Pod pretvezo, da jim želijo pomagati, jim kradejo denar.
A to te ne skrbi. IŠčejo prostovoljce. Najraje tiste iz socialne.
Zivim v ITL in tukaj je VSE zaprto, razen trgovin in lekarn. Ter odprte so banke, trgovine z racunalnisko opremo drogerije. Ter nekatere firme.
Ostalo je VSE zaprto, moras biti doma CEL dan, po 18h pa sploh, ker kontrolirajo. Vsi frizerski in kozmeticni saloni,…vse.
In to do 3.4. Niso lepe, ampak tako je.
Tudi, ce gres na sprehod, moras imeti s sabo potrdilo, da virusa nimas, na lastno odgovornost.
V SLO bo kmalu tudi tako.
Kako pa dobiš potrdilo? Samo s testiranjem, verjetno. Pri nas niti bolnim ne delajo testov.
[/quote]
Potrdilo si sprintas z interneta in ga izpolnes. Na lastno odgovornost. Stran ministrstva za zdravstvo v ITL (ministero della salute).
Jaz sem jih sprintala vec, ker veljajo le 3 dni. Za to od zdravnika, pa nic ne vem ali je nujno ali ne.
Jaz bi rada sla cez mejo, vsaj 1x do 3.4., ampak me je strah, da me potem ne spustijo nazaj v ITL. Ma sej ne vem, kako gre/poteka vse skupaj.
Sem bila prej v trgovini, polno ljudi, police prazne..ampak po ulicah, cestah, ne vidis skoraj nobenega.
No, upamo, da mine cimprej vse skupaj.