Podjetja, ki bi zlahka organizirala delo od doma, tega ne počnejo
Dejansko pametni ljudje delamo večino časa od doma že 15 let, ne pa zadnjih 15 dni.
Vprašajte tistega zabitega dinozavra, ki živi v svoji jami in misli, da je v vaši firmi vodja (pa ni, ker debila ne more nihče spoštovat) zakaj “NI MOGOČE” pritiskati gumbe na istem laptopu kot ga imate lahko doma, na istem internetu kot ga imate lahko doma in klepetate po istem telefonu kot ga imate lahko doma – na identični način kot to počnejo vsi v uspešnejših boljših konkurenčnih firmah.
Izgovor, da pa 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} poklicev drugih ljudi, KI NIMAJO NOBENE VEZE Z VAŠO USRANO SLUŽBO tega fizično ne more početi, nima NOBENE VEZE s tem, da vi tega ne bi mogli početi enako kot vsi normalni že 15 let.
Če vas bodo po koncu tega virusa hoteli butci prisiliti, da bi spet cele dneve hodili v eno luknjo sedet in prenašati nakladanje zabitih “vodij”, naj vam najprej te “vodje” dokažejo s finančno analizo KOLIKO so bili poslovni rezultati res SLABŠI in ZARADI ČESA.
Naj s tem dokažejo, da ni njihovo teženje, da morate spet hodit v pisarno le izgovor za njihov MOBING in zloraba položaja, ker jih doma žena tepe in se morajo na nekoga usajat, pa se sedaj niso mogli ker vas je pred idiotom rešil virus.
Pri nas vsi delamo od doma, razen v primeru da je pač treba it na teren, za kar so nam priskrbeli maske in gele. Pa smo velika firma za slovenske razmere. Isto pri vseh naših strankah in partnerjih. Skoraj vsi delajo od doma. Tisti ki seveda lahko. Vseh služb pač ni mogoče na daljavo opravljati, v bistvu jih veliko ni možno. Ampak marketing agencija pa res ni ena izmed njih :). Delaš za bebce.
Danes na sestanku prijavim, da se takoj javim za delo od doma, če mi dovolijo dostop do službenega računalnika, pa takoj cel kup glasnih pomislekov, kaj pa varnost podatkov in zlorabe in podobno.
Marsikje enostavno ni volje, čeprav bi vzpostavitev takega sistema (govorim za naše podjetje) predstavljala minimalen napor in praktično nič stroškov za delodajalca.
No glej. V bistvu se vidi nekvaliteto našega managementa.
Pa vsi vemo, da gre predvsem za nezaupanje -> če te ne vidim, ne morem vedeti, da delaš. To prepričanje v modernejšem ITju ne obstaja. Folk, menjavite službe.
In žal, lahko povem. Sem bil na veliko razgovorih za službo po naših firmah pa med razgovorom vsake toliko kaj vprašal “kako pa to urejate, kako je pa s tem, kako pa to vodite…..” res se vidi grozljiv neprofesionalizem. Res žal bi mi bilo, da me nek sodelavec okuži v eni firmi, ki jo vodijo ljudje, ki so bolj neumni od mene in domov na koncu meseca ne prinesem niti 1500€. Res, če veš da bi vsi lahko delali od doma, pa da te sodelavec okuži recimo, ti pa potem nekako okužiš svoje družinske člane in eden od njih umre. To si predstavljaj.
Ker smrti prihajajo. Kmalu bodo bolniščnice prepolne in aparati za predihavanje zasedeni. Takrat se kritični primeri spremenijo v smrti in začnejo umirati tudi mlajši od 30 let. Tako je sedaj v Lombardiji.
No glej. V bistvu se vidi nekvaliteto našega managementa.
Pa vsi vemo, da gre predvsem za nezaupanje -> če te ne vidim, ne morem vedeti, da delaš. To prepričanje v modernejšem ITju ne obstaja. Folk, menjavite službe.
In žal, lahko povem. Sem bil na veliko razgovorih za službo po naših firmah pa med razgovorom vsake toliko kaj vprašal “kako pa to urejate, kako je pa s tem, kako pa to vodite…..” res se vidi grozljiv neprofesionalizem. Res žal bi mi bilo, da me nek sodelavec okuži v eni firmi, ki jo vodijo ljudje, ki so bolj neumni od mene in domov na koncu meseca ne prinesem niti 1500€. Res, če veš da bi vsi lahko delali od doma, pa da te sodelavec okuži recimo, ti pa potem nekako okužiš svoje družinske člane in eden od njih umre. To si predstavljaj.
Ker smrti prihajajo. Kmalu bodo bolniščnice prepolne in aparati za predihavanje zasedeni. Takrat se kritični primeri spremenijo v smrti in začnejo umirati tudi mlajši od 30 let. Tako je sedaj v Lombardiji.
[/quote]
Mah, tale vlak podjetniške svobode za vse vpletene smo zamudili. Pa trdi so naši šefi, vse do vrha.