Naredite si zalogo
Ja, res je. Ravnokar sem bila v Sparu Medvode. Ničesar ni. Ni sadja, zelenjave, mesa, moke, mleka, jogurtov, kvasa, jajc, ni da ni. Zadnji čokolino sem vzela in zadnji matični mleček za otroke.
Hvala bogu sem že 10 dni nazaj opravila ogromen nakup za špajzo doma in na vikendu, to je bilo v času, ko so se vsi posmehovali večjim nakupom.
Na blagajni sem prosila za šteko cigaret in med čakanjem kramljala z blagajničarko. ROBE NI! Pride “baje” jutri zjutraj, nič pa ni potrjeno, zaradi zastojev na meji.
Ljudje, pojdite do kmetov, če imajo kaj zaloge krompirja, česna, čebule, korenja ipd. ker v trgovinah TEGA NI in tudi NE BO.
Sicer je prijazna blagajničarka povedala, da je bilo včeraj še huje, da so ljudje imeli po tri do štiri polne nakupovalne vozičke ter čakali v vrsti po ero ali dve, da je danes še znosno.
Znosno? Da nimam kaj kupiti? Ta je dobra. Ministrica pa miri da je zaloge dovolj. Pajade.
Vse dobro vsem. Pazite nase in na svoje.
Ej…. Razlika je med Včeraj, in danes, kot dan pa noč.. Ob 18ih je bila namreč tiskovka včeraj. Malo drugače povedano, kot ponavadi. Pa JJ je tud reklel na tiskovki za javnost včeraj narodu, da je pametno, da si naredijo malo zaloge…
danes lokalni Hofer – kot obo vojnem stanju; zaposleni ( po 5oseb naenkrat) so komaj folgali eno paleto suhih mesnih zložit v police. Svežega mesa nobenega, nobene zamrznjene zelenjave, niti zamrznjenega krompirja, zamrznjenega mesa, delno zamrznjenih rib. Sirov razen dveh sort – nobenih, mleka skoraj nobenega, testenin samo ena vrsta kar v škatli sredi trgovine. Konzerve vse izpraznjene, nobene moke, riža, ostalih suhih živil. Toasta samo še ena škatla. Ljudje tudi panično vlačili ven cele platoje pira, alkohola. Vode v plastnemkah ( navadne in gazirane) , nobene. Se kar zgoziš, ko vdiš tako svetlobo praznih polic v trgovini.
Jaz nič ne paničarim. Samo povedala sem kakšno je stanje v trgovinah. Želela sem nakupiti nekaj osnovnih stvari, vendar bila soočena s praznimi policami.
Zakaj bi nakupovanje v naprej moralo pomeniti paniko? Želela sem samo, kot nekomu ki ni verjel temu, izpostaviti, da je stanje v trgovinah izjemno borno.
Mi gremo v hribe, daleč od virusa, dokler se ne vzpostavi normalna situacija.
Stran jo bodo vrgli.
[/quote]
Nekateri so dali zadnji kes za prevec hrane, pol pa za položnice ne bo (ampak jih boli patka)
Mi ravno kolegica razlagala, da bojo nekateri pri njih na sihtu celo plačo v hrano in higienske pripomočke dali in to taki ki imajo plače ca 800e ker se bojijo da bo vojna za hrano
Enem folku se je zmesal. Samo čudiš se lahko
Zjutraj je bilo v Hoferju še vsega. Kar je zmanjkalo tam, je imel Tuš. Če so ljudje ves dan obsedeno kupovali, je pa seveda zmanjkalo. Ven so nehali dajati, da bo še kaj za jutri ostalo, a ne? Tudi predvčerajšnje zvečer so bile prazne police, zjutraj pa nabito polne. Zdaj se bo norija nakupovanja umirila in bo robe na policah več. Mi in še tisoči smo že v karanteni s polnimi špajzami.
Po meso sem šla v mesnico, po moko v mlin, po postrvi h kmetu. Vsega dovolj. Dost žalostno, da to kupujete v Hoferju.
Jah lej – otroc so doma zdaj naslednjih 14 dni. In morjo jest doma. In tisti med 9 in 15 letom so tudi v intenzivni fazi rasti in jejo tudi lahko non stop, pa se jim nikjer ne bo poznalo, ker gre vse v višino.
[/quote]
Nisem imela takih v mislih, ki kupijo več ker kot ponavadi (otroci doma)
V mislih sem imela tiste ki res pretiravajo
Baje da eni vozijo po 50 in več litrov olja, mleka v vozičkih, moke, makaronov itd :))
Ne vem jaz nisem bila v velikih trgovinah in trgovskih centrih. To so mi povedal drugi
Baje da eni vozijo po 50 in več litrov olja, mleka v vozičkih, moke, makaronov itd :))
Ne vem jaz nisem bila v velikih trgovinah in trgovskih centrih. To so mi povedal drugi
[/quote]
Ja, take tudi jaz vidim – samo v Tuš Cash&Carry – gostince 🙂
[/quote]
V mlinu – ljudje so kupovali po 25, 50 kil moke. Poln prtljažnik moke. Pa ne gostinci in ne samo eden. Nekateri res nimajo kompasa. Večinoma normalne količine, nekaterim se je pa čisto utrgalo.
Nekateri so dali zadnji kes za prevec hrane, pol pa za položnice ne bo (ampak jih boli patka)
Mi ravno kolegica razlagala, da bojo nekateri pri njih na sihtu celo plačo v hrano in higienske pripomočke dali in to taki ki imajo plače ca 800e ker se bojijo da bo vojna za hrano
Enem folku se je zmesal. Samo čudiš se lahko
[/quote]
Večina ljudi vas ne razume v čem je bistvo delanja zalog… Z vsakim dnem bo prihajalo v trgovine več okuženih ljudi… in možnost, da se tudi vi okužite bo vedno večja… zato zaloge… ja.
Bila v lokalnem Hoferju danes okrog treh. Police prazne. Ni testenin, ni zelenjave, ni sadja, ni mesa, ni niti enega paketa toal.papirja na rolicah (je pa bil papir v lističih). Filing kot v apokaliptičnih filmih. Kupcev kar nekaj. Nekateri so metali v vozičke, kar je pač še bilo na policah, nekateri smo šli ven praktično prazni, ker ni bilo tega, po kar smo prišli.
Kakšno lepo jutro se je prebujalo v gozdičku danes, kjer sem naredila pohod.
Travnik pol rumenih trobentic, vijolic, kako lepo je ujeti ta trenutek, ko se drugi drenjajo pred in po trgovini.
Nimamo zaloge, samo za par dni, kot običajno, a bomo jedli pač slasten pečen krompir v oblicah na maslu iz pečice in pečena jabolka polnjena z orehi in medom…..obožujem stare čase…:) diši po njih, ko spet zremo sočloveku v oči…..
hahahaha Wuhanski pozdrav….nisem razumela kako to narediš a mi kdo to razloži 🙂
Kakšno lepo jutro se je prebujalo v gozdičku danes, kjer sem naredila pohod.
Travnik pol rumenih trobentic, vijolic, kako lepo je ujeti ta trenutek, ko se drugi drenjajo pred in po trgovini.
Nimamo zaloge, samo za par dni, kot običajno, a bomo jedli pač slasten pečen krompir v oblicah na maslu iz pečice in pečena jabolka polnjena z orehi in medom…..obožujem stare čase…:) diši po njih, ko spet zremo sočloveku v oči…..
hahahaha Wuhanski pozdrav….nisem razumela kako to narediš a mi kdo to razloži 🙂
[/quote]
ni pečen! Preveri svoje znanje o hrani!