Vi, ki ste se norca delali iz nas, koliko vozičkov ste danes pokupili?
No, dva, tri tedne nazaj je bila to res neumnost, sploh zato, ker je folk vmes svoje zaloge že pojedel in je moral danes spet v nabavo!
Mi doma dejansko nikoli nimamo zalog za več kot nekaj dni, ajde, mogoče bi zdržali 1 teden, če bi res vse zaloge spraskali.
Sem začela po 1. marcu počasi nabirati zaloge, malo več tega, malo več onega, nič pretresljivega, ta teden sem malo pojačala, predvsem neprehrambene zadeve in evo, imamo zalogo, če raztegnemo in šparamo, tudi za cel mesec. Zdaj bomo pa spet samo dokupovali, kar zmanjka.
Za nakupe sem v zadnjem tednu februarja porabila krepko več kot 1000€. Nas je 7, kuham še za starša v sosednji hiši.
Takrat sem nakupila osnovnih živil, konzervirane zelenjave, kompotov in vsega podobnega.
Sem pa res včeraj porabila še vsaj toliko, pravzaprav precej več.
Od 7ih do 11ih sem kupila letno zalogo čistil, izdelkov za osebno nego, nego perila.
V četrtek smo kupili dodatno zmrzovalno omaro in včeraj sem jo napolnila z mesom in z ostalimi zamrznjenimi izdelki.
Včeraj sem kupila še sveže zelenjave, predvsem dlje obstojne in sadja.
Sem pa šla v eno trgovino, zapeljala domov in ponovno v trgovino.
Smo preskrbljeni za kar nekaj mesecev.
Sicer pa imamo posejano prvo zelenjavo.
Vrt bomo razširili. Lani smo imeli samo zelišča, solato, korenček.
Zakaj sem znorela, kot pravijo člani moje družine?
Ker v naslednjih tednih praga trgovine ne prestopim!
Aja. Jogurt delamo sami doma z aparatom, kar nam bo pri otrocih zelo prav prišlo.
točno tako, tem današnjim paničarjem z vozički še danes ne potegne, zakaj je potrebno imeti zalogo…
krivi so tudi tisti šalabajzerji na tiskovki skupaj s šarcem, ker niso že pred tedni ljudem pojasnili, da naj si počasi naredijo zalogo vsaj za 2-3 tedne in čemu bo to potrebno.
zaloga se ne dela zaradi tega, ćeš da bo zmanjkalo hrane, ampak zaradi domače karantene, da ostaneš dobesedno doma, , da tudi v trgovino ne hodiš, da omejiš vse stike z drugimi ljudmi, prijatelji…
še dobro da smo vsaj eni razumni ljudje, ki smo se nato pripravili že pred tedni.
si zamislite, da bi še mi vsi drli danes v trgovine!? 🙂
ste pozabili na NNNP nič nas ne sme presenetiti 🙂
Vedno, ampak res vedno imamo doma zaloge za par tednov, kruh pa lahko spečemo sami, če ga v skrinji zmanjka.
Razen enkrat ali dvakrat vmes po kruh in danes po svež kruh, malo sadja in malo solate nisem šla v trgovino že dober teden, mislim, da prejšnji torek.
Pa še vsaj dva do tri tedne zdržimo brez trgovin.
točno tako, tem današnjim paničarjem z vozički še danes ne potegne, zakaj je potrebno imeti zalogo…
krivi so tudi tisti šalabajzerji na tiskovki skupaj s šarcem, ker niso že pred tedni ljudem pojasnili, da naj si počasi naredijo zalogo vsaj za 2-3 tedne in čemu bo to potrebno.
zaloga se ne dela zaradi tega, ćeš da bo zmanjkalo hrane, ampak zaradi domače karantene, da ostaneš dobesedno doma, , da tudi v trgovino ne hodiš, da omejiš vse stike z drugimi ljudmi, prijatelji…
še dobro da smo vsaj eni razumni ljudje, ki smo se nato pripravili že pred tedni.
si zamislite, da bi še mi vsi drli danes v trgovine!? 🙂
ste pozabili na NNNP nič nas ne sme presenetiti 🙂
[/quote]
…kako bom do čikov prišlo???
Nič nismo šli pokupit pol trgovine. Zakaj bi jo? Jaz se tega še vedno ne bojim in nikakor ne nasedam napihnjenim zgodbicam iz medijev. Verjamem, da je zadeva za določene ljudi lahko zelo nevarna, tudi usodna in zato upoštevam vse predpisane ukrepe in omejila ali popolnoma prekinila sem stike z osebami, za katere vem, da spadajo v ogroženo skupino, da jim slučajno kaj ne prinesem. In to je vse. Pazljiva sem zaradi njih, zaradi sebe se ne bojim. Grem čisto mirno tako po ulici, kot v trgovino. Zadovoljna?