Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Kaj boste jedli zdaj, ko je korona virus?

Kaj boste jedli zdaj, ko je korona virus?

Priznam, da bomo mi jedli bolj nezdravo hrano:

– testenine (s paradižnikom, s tuno, s smetano)
– polento (z jajci, s sladkorjem in mlekom, z ocvirki)
– juho (vrečke + kar je še domače v skrinji)
– goveje zrezke (baje ni preveč zdravo rdeče meso) + pire krompir
– piščančja krila in domač krompir (pečen)
– kuhan krompir z ocvirki
– piščančje zrezke in krompir
– zelje in klobase (imamo oboje domače)
– puding (nabavili smo mleko, puding že od prej)
– riž z grahom (iz konzerve, kaj hočemo)
– riž s paradižnikom in papriko (še v skrinji)
– sarme (še v skrinji, za porabit)
– kruh (spečem, čeprav preveč glutena)
– piškote (domače, če se mi jih bo ljubilo delati, namenska moka na zalogi že dolgo)
– vaflje (za zajtrk, doma narejeni, prelive imam že od prej)
Edino, kar mi manjka, so ribe. Ampak bomo že preživeli.
Dajte še vi kakšne ideje.

Kaj pa sicer jeste, da je kvazi bolj zdravo? Samo svežo zelenjavo in sadje ter ribe? Večina ljudi je predvsem veliko ogljikovih hidratov, ker to najbolj nasiti, je poceni in hitro pripravljeno. Mi smo se za karanteno še dodatno oborožili z njimi v obliki čipsa in smokijev!

Tudi mi bomo najbrž jedli nekoliko manj zdravo kot sicer. Za nekaj dni sicer še imamo sveže sadje in zelenjavo, potem pa začnemo z vloženo in zamrznjeno. Bomo pa sigurno pojedli manj mesa. Lačni ne bomo in v teh dveh tednih ne nameravam več v trgovino. Jedli bomo testenine, krompir, polento, kosmiče, prebranec, ričet, rižoto, zelenjavno juho, pico, pecivo, palačinke, ipd.

Zaloge konzerv in zmrznjenega se bo šparalo za ko bo res kriza, dokler se pa lahko na spletu naroči bomo kuhali in jedli sveže. Pa nekaj je še z vrta za pobrat, potem bo pa že počasi kaj novo posejanega za pobrat..

So pokupili vso moko,kvas, kruh,toast, testenine… Sem drugače razmišljala in sem nam kupila evrokrem, piškote, čokolado, bobi palčke, smokije, arašide, rozine…

Manj zelenjave kot sicer. Drugače pa tudi več regrata in čemaževe juhe.

Baje da je nekdo včeraj v Mercatorju kupil 48 piksen prebranca. Če ga že tako obožuje, potem je zagotovo morala biti Eta.

Se je zbal, da bo njemu najbolj ljubega prebranca zmanjkalo? Jebeš krizo, sam da imam jaz vsak dan moj prebranac.

Temu se ni treba bati korone ampak, da se bo zadusil v lastnem smradu.

Temu se ni treba bati korone ampak, da se bo zadusil v lastnem smradu.

Čokolado.

za očiščenje telesa.
regrad, regrad, regrad

Mi jemo isto kot prej.
Čim bolj zdravo in raznoliko.

misliš regrat?

Saj ni vojna, da zmanjkuje hrane. Morda bom spekla kašno pecivo več, kot običajno.

Čemaž tudi že raste. Bo za kakšno juhico ali za dodatek kakšni prilogi.

Jedlo se bo tako kot ponavadi.
Po moje bo veliko žensk po koncu panike s korono… šlo na dieto. :-)))

Jedlo se bo tako kot ponavadi.
Po moje bo veliko žensk po koncu panike s korono… šlo na dieto. :-)))
[/quote]

Sem pod strogo kontrolo same sebe, da ne pretiravam s kalorijami v tej krizi, ker s svezim sadjem in zelenjavo bo kriza!
Upam, da mi ne bo treba na dieto maja meseca!

Sem pod strogo kontrolo same sebe, da ne pretiravam s kalorijami v tej krizi, ker s svezim sadjem in zelenjavo bo kriza!
Upam, da mi ne bo treba na dieto maja meseca!
[/quote]

Nič stroga kontrola… tisto boš uporabila, ko boš na dieti. Trenutno bo dovolj samokontrola. :-)))

https://www.youtube.com/watch?v=RP0_8J7uxhs

Mi bomo jedli popolnoma normalno, kot do sedaj. Smo pripravljeni in v samoizolaciji.
Pol leta ali eno leto. Popolnoma vseeno koliko bo trajalo.

_______________________________________________ SAMOZDRAVLJENJE S KANABINOIDI V SLOVENIJI https://m.facebook.com/groups/438014413832415/?multi_permalinks=548310252802830&notif_t=group_highlights&notif_id=1613462320193479&ref=m_notif Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami. _______________________________________________

Jedli bomo isto kot prej.
Domačo župo, zelje, ječmen, golaž ali bolonjsko omako in testenine ali polento, solato, pečenega piščanca, krompir, kosmiče, jajca, jogurte, kakšen keks, slano pecivo, sadno kupo – dokler bo sadja na voljo. Po dolgem času spekli doma kruh in pecivo. Odvisno koliko bo časa, ker bomo nekateri hodili delat. Kakšno pizzo si bomo spekli, če bo treba. McDonalds definitivno odpade. Raje sir, salamo in star kruh žulim.

Pasulj s suhimi rebri / slanino / klobaso

Si vis pacem, para bellum.

Bi rekla da dosti več kostne juhe kot prej, ko smo jedli tudi zelenjavno vmes.
Ko bo zmanjkalo kosti pa bomo še enega pujsa vrgli v klobase.
Mene je bolj strah da mi bo zmanjkalo korenčka pa petršilja za v juho.
Pa čebule.
Uf čebula me res skrbi.
Drugo niti ne.
Jajca imamo doma.
Eni sosedi redijo in prodajajo piščance
Sosedi imajo mlin.
Drugi sosedi krave.
Spet bomo namesto 2eh rajž posadili 10 rajž krompirja.
Pa naflancali 80 flanc paradajza.
pa 40 paprike.

Sam bom čebulo potenstal in dal v zamrzovalno skrinjo. Zunaj ne bo zdržala. Bo zgnila.

_______________________________________________ SAMOZDRAVLJENJE S KANABINOIDI V SLOVENIJI https://m.facebook.com/groups/438014413832415/?multi_permalinks=548310252802830&notif_t=group_highlights&notif_id=1613462320193479&ref=m_notif Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami. _______________________________________________

Zvečer smo mali “pomalicali”.
Šel je cel zavitek Jošta + pol velike suhe salame +++++
Pa smo imeli konkretno večerjo, kosilo, zajtrk.

Imamo 3 otroke.
Za osnovna živila me ne skrbi, a ne morem v hladilnik stlačiti 30 zavitkov sira, jogurta, 200 jajc.

Žgance ucvirke, jajca domača, klobase, krompir, repo, rdečo peso, krompir, fafarone, čaj, voda, pivo, govejo juho, od sadja vložene hruške, breskve, kumarice, kruh domač….

Kaksen obrok ukinit, porcije zmanjsat, ce ne se boste ob zmanjsani porabi zaceli rediti. Mi smo ukinili malice. Ce bo kriza z domacimi zalogami bomo odrasli pojedli en obrok vsake dva dni. Skodilo nam odraslim ne bo malo skromnosti in zrtvovanja. Za zdravje in varnost. Zmogli bomo. Letati v trgovino je ruska ruleta z okuzbo. Nevredna zivljenja.

New Report

Close