Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Konec štetja korone – testi le hospitalizaciji – NORO

Konec štetja korone – testi le hospitalizaciji – NORO

Država Slovenija je izgubila ves nadzor nad korono. Tako sploh ne bomo vedli kje smo in kdaj bomo dosegli vrh. NORO!!!

“To pomeni, da tisti bolniki, ki bodo prebolevali okužbo dihal, bodo ostali doma 14 dni. Ne bodo ugotavljali, ali gre za koronavirus. Tak bolnik bo v samoizolaciji. Teste bodo opravljali le pri bolnikih, ki bodo potrebovali hospitalizacijo. “

super, odlično, sedaj sploh ne bomo vedeli, kako in kaj, brez nadzora. Včeraj je bilo rečeno, da jih bodo beležili kljub temu, kako je s tem?

Se strinjam – matematika jim šepa. 3 na intenzivni negi predstavljajo 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} – 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} obolelih. Ta številka naj bi bila realna. Naj jim eden izračuna, da se ne bodo še naprej brukal.

Ta izračun ima tudi eno napako, več jih umre – manj jih je na intenzivni negi – manj je okuženih

V bistvu je to pametno. Če veš, da je epidemija nečesa prisotna v državi, se lahko logično sklepa, da bo večina obolelih zaradi te epidemije, torej v tem primeru koronavirusa. Ni potrebno testiranje. Ni s tem povezanih stroškov, logistike, izgube časa, nevarnosti da pride še do kake okužbe v procesu testiranja.

In kako bodo upostevali -evidentirali karanteno??

In kako bodo upostevali -evidentirali karanteno??
[/quote]
Ja šli bodo na eno kavico in čvek na sonček, kaj pa drugega. Ko bo hudo pa na infekcijsko.

Po tek konferenci mi je se manj jasno vse. Kar nekaj, saj ne vem vec kdo je slabši z informacijami. Ampak, informiranost je zdaj ključnega pomena. Tudi po občinah.

V bistvu je to pametno. Če veš, da je epidemija nečesa prisotna v državi, se lahko logično sklepa, da bo večina obolelih zaradi te epidemije, torej v tem primeru koronavirusa. Ni potrebno testiranje. Ni s tem povezanih stroškov, logistike, izgube časa, nevarnosti da pride še do kake okužbe v procesu testiranja.
[/quote]

Ni pametno. Če imamo na infekcijski kliniki recimo 4 kritične , pomeni to 400 okuženih. Po katerih merilih pa? Število kritičnih je odvisno od tega, katero populacijo virus zajame. Primerjaj kritične po državah, se močno razlikujejo in tudi niso merodajne za število vseh okuženih. Ti podatki pa so zdaj, v času naraščanja števila, pomembni. Sploh zaradi uvedbe karantene za določena področja.

Prevedenodrugače, imamo tak ukrep, zato ker imamo premalo osebja, materiala in se bo dalo prednosti dejansko obolelim. Za nas pa velja tako, da smo že kužni. Sem pa v določenih dvomih, ker ta ukrep zna v povprečnem posamezniku vzbuditi lažno varnost.

Ne hodit in se zbirat v večjih grupah. Pazite nase. Resno!

Torej je vseeno, če objavimo št. obolelih = št. okuženih? Bo manj dela s sporočanjem pristojnim EU in svetovnim institucijam.

morda je kužnih že takšno število, da sistem tega ne pogoltne več, zato so se osredotočili samo na tiste, ki bodo zboleli za hudo obliko. vendar ja, mnogi bodo to razumeli kot lažno varnost. treba bi uvesti karanteno za celo državo za 14 dni.

morda je kužnih že takšno število, da sistem tega ne pogoltne več, zato so se osredotočili samo na tiste, ki bodo zboleli za hudo obliko. vendar ja, mnogi bodo to razumeli kot lažno varnost. treba bi uvesti karanteno za celo državo za 14 dni.
[/quote]

ja, se strinjam s teboj.

bolj ko razmišljam, bolj mi je slab ta ukrep (čeprav vem, da je nujen), zgleda, da so naši vrgli puško v koruzo in se pripravljajo na Italijo in poskušajo maksimalno razbremenit zdravstveni sistem in sprostiti kapactete za hudo obolele.

tako si to razlagam.

Ni pametno. Če imamo na infekcijski kliniki recimo 4 kritične , pomeni to 400 okuženih. Po katerih merilih pa? Število kritičnih je odvisno od tega, katero populacijo virus zajame. Primerjaj kritične po državah, se močno razlikujejo in tudi niso merodajne za število vseh okuženih. Ti podatki pa so zdaj, v času naraščanja števila, pomembni. Sploh zaradi uvedbe karantene za določena področja.
[/quote]

No pa dajmo rešit matematično enačbo na ravni osnovne šole:
4 kritični predstavlja 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} okuženih:
4 =10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} * y
y= 4 / 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}
y=40

Če bi se ravnali po njihovem izračunu imamo na današnji dan 40 okuženih. koliko je uradna številka? Je zdaj vsem jasno?

Torej je vseeno, če objavimo št. obolelih = št. okuženih? Bo manj dela s sporočanjem pristojnim EU in svetovnim institucijam.
[/quote]

dajmo to še v kontekst Kitajske in Italije in Irana in drugih držav in vidimo, da so številke obolelih dejansko mnogo večje kakor nam zaupajo mediji.

Po novi metodi imamo torej torej projekcijo, ki kaže na 1.800 okuženih. Počakati bo potrebno nekaj dni, da se prehod na novo metodo izračunavanja okuženih izniha. Lepo je vedeti, da se večina teh danes nemoteno sprehaja po nakupovalnih centrih.

No pa dajmo rešit matematično enačbo na ravni osnovne šole:
4 kritični predstavlja 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} okuženih:
4 =10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} * y
y= 4 / 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}
y=40

Če bi se ravnali po njihovem izračunu imamo na današnji dan 40 okuženih. koliko je uradna številka? Je zdaj vsem jasno?
[/quote]

Pardon, se opravičujem za napako. 40 obolelih imamo, oziroma samo 30, ker so 3 v intenzivni.

dajmo to še v kontekst Kitajske in Italije in Irana in drugih držav in vidimo, da so številke obolelih dejansko mnogo večje kakor nam zaupajo mediji.
[/quote]ze skoz pravim in sem tudi že rekla da je to samo umetno vzdrževanje “miru” da ni panike.Resnica je verjetno zelo drugačna.Si zelo zelim da se motim.

zdaj sem se pa zamislila. A smo mi gledali isto konferenco? kako pri vragu lahko pri izračunu pridete do te cifre?

Se pravi če kašljam in dobim vročino kličem svojega doktorja in dobim bolniško in ostanem doma brez testiranja.
Če ne dobim bolniške grem v službo in veselo trosim virus naokoli? Ali kako?

Sem stalno opozarjal, kaj se sedaj čudite. Če si sami ne boste pomagali, vam bo pomagala edino umiralnica v šotorih ali vojašnici. Aparati za dihanje so že po vezah za “elito” zasedeni.

Probajte se samoizolirat. Dokler je še malo časa.

_______________________________________________ SAMOZDRAVLJENJE S KANABINOIDI V SLOVENIJI https://m.facebook.com/groups/438014413832415/?multi_permalinks=548310252802830&notif_t=group_highlights&notif_id=1613462320193479&ref=m_notif Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami. _______________________________________________

Ta statistika ima smisel pri 60-90 milijonskih državah (Italija, Španija, Francija, Nemčija). Pri nas je vzorec premajhen in vsak oboleli predstavlja prevelik odklon. Kateri resni statistik bi pri vzorcu 3 ljudi lahko delal take zaključke? Torej če slučajno ti trije ne bi zboleli, bi predpostavljali, da še nimamo okuženih? Če bi zbolelo 50 kroničnih bolnikov v domu ostarelih, bi sklepali, da je okužene pol države???

Torej. Če se slabo počutim, ostanem doma. Kaj pa ostali družinski člani? Imam otroka z imunskim primankljajem in mi ne zadostuje odgovor, da verjetno sem okužena. In kako se doma izoliraš?

Skrbi me zaradi službe, sa koga ne okužim? A zdaj ni več pomembno, kje se kdo okuži?
V moji delovni organizaciji je zelo pomembno, sa virus ne zide vanjo. Zelo, nepredstavljivo zelo.
Mene pa je strah, da sem +. Čeprav, razen glavobola, nimam znakov.
Si pa težko privoščim, da bi šla na test in do rezultatov ne delala.
Pa itak me ne bi testirali.

ja, se strinjam s teboj.

bolj ko razmišljam, bolj mi je slab ta ukrep (čeprav vem, da je nujen), zgleda, da so naši vrgli puško v koruzo in se pripravljajo na Italijo in poskušajo maksimalno razbremenit zdravstveni sistem in sprostiti kapactete za hudo obolele.

tako si to razlagam.
[/quote]

Ljudje smo idioti. Še zmeri se druzimo. Sva sla s kolegom pse sprehajat. Med nama 2 m razmika preventivno. Vmes srecava skupnice ljudi po 4-5. Verjetno kaksna družina. Se jih ogneva v loku. Kako pa je po mestih in vaseh? On dela od doma, mi se nismo še uspeli zmenit v sluzbi, šef ni glih za… Smo pa iz cele Slovenije. Če se samo en okuži in prinese v pisarno. Me je že zdaj strah, ker eni še vedno kihajo in kašljajo še od prej. Sploh ne morem normalno delat. Pa že tko so me v službi v 2 mescih okužil 3x z neko virozo/prehladom. 1 tedn bolniške. Še vedno nisem čist ok. Se prav jaz sem bil s tem kolegom na sprehodu, drugače doma, ne otroci niso več doma, v bistvu sem že kar kandidat za resnejšo obliko bolezni. Kako bodo drugi, ne vem. A je 2 m zunaj dovolj daleč. Oba sva mnenja, da nisva še nič pobrala nikjer. V večjo družbo noben ne upa zdaj.
A kaj me sploh skrbi? Imam starše stare čez 70, on tudi. Smo na vezi prek telefona. V bloku kjer živim, so ene 3 upokojenci, ki se redno srečujemo na hodniku. Ne želim jih okužiti, nočem da kdo umre zarad mene. Če mene kdo okuži, ne želim širiti naprej. Če se okužim grem v samokaranteno za 14 dni. Ampak ker ne bojo več testiral, ne vem al mam viroza al covid19. V karanteni bo cela družina za 14 dni minimalno, no v bistvu sva samo 2, ker so otroci že na svojem. Upam, da kdo resneje ne zboli. Okrevanje od 3 do 6 tednov! Kdaj grem sploh lahko v službo, da nikogar ne okužim? Nočem da zarad mene kdo umre. A da pustimo da se 2 milijona zarad idiotov, ki se družijo prekuži in zaradi 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od 2 milijona ljudi zabaše ves zdravstveni sistem, to je ok?
No vsaj šole zaenkrat ne bojo tega prenašale naokoli. Ampak kaj bo čez 2 tedna. Zgleda bi morali dejansko ustaviti ne le javno življenje, ampak celo državo, razen nujnih zadev.

Ljudje smo idioti. Še zmeri se druzimo. Sva sla s kolegom pse sprehajat. Med nama 2 m razmika preventivno. Vmes srecava skupnice ljudi po 4-5. Verjetno kaksna družina. Se jih ogneva v loku. Kako pa je po mestih in vaseh? On dela od doma, mi se nismo še uspeli zmenit v sluzbi, šef ni glih za… Smo pa iz cele Slovenije. Če se samo en okuži in prinese v pisarno. Me je že zdaj strah, ker eni še vedno kihajo in kašljajo še od prej. Sploh ne morem normalno delat. Pa že tko so me v službi v 2 mescih okužil 3x z neko virozo/prehladom. 1 tedn bolniške. Še vedno nisem čist ok. Se prav jaz sem bil s tem kolegom na sprehodu, drugače doma, ne otroci niso več doma, v bistvu sem že kar kandidat za resnejšo obliko bolezni. Kako bodo drugi, ne vem. A je 2 m zunaj dovolj daleč. Oba sva mnenja, da nisva še nič pobrala nikjer. V večjo družbo noben ne upa zdaj.
A kaj me sploh skrbi? Imam starše stare čez 70, on tudi. Smo na vezi prek telefona. V bloku kjer živim, so ene 3 upokojenci, ki se redno srečujemo na hodniku. Ne želim jih okužiti, nočem da kdo umre zarad mene. Če mene kdo okuži, ne želim širiti naprej. Če se okužim grem v samokaranteno za 14 dni. Ampak ker ne bojo več testiral, ne vem al mam viroza al covid19. V karanteni bo cela družina za 14 dni minimalno, no v bistvu sva samo 2, ker so otroci že na svojem. Upam, da kdo resneje ne zboli. Okrevanje od 3 do 6 tednov! Kdaj grem sploh lahko v službo, da nikogar ne okužim? Nočem da zarad mene kdo umre. A da pustimo da se 2 milijona zarad idiotov, ki se družijo prekuži in zaradi 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od 2 milijona ljudi zabaše ves zdravstveni sistem, to je ok?
No vsaj šole zaenkrat ne bojo tega prenašale naokoli. Ampak kaj bo čez 2 tedna. Zgleda bi morali dejansko ustaviti ne le javno življenje, ampak celo državo, razen nujnih zadev.
[/quote]

se povem strinjam s teboj. pri nas je isto, okoli mene so sami starejši, ranljive skupine, rakovi bolniki, opozarjam doma že 3 tedne da naj se pazijo, pa nekatere še kar srbi, da bi rabili še tisto, da mora it v trgovino. ne, ne rabiš it. pa imamo vsaj to srečo, da smo dovolj oddaljeni od mestnega vrveža.

sedaj povsem razumem zakaj so kitajci zapirali ljudi v stanovanja in lovili okužene in zakaj so tudi italjani začeli posegati po represivnih oprijemih.

gordijski vozelj je vse skupaj.

Meni je zadeva dokaj jasna. Ko je človek enkrat toliko prehlajen, da potrebuje zdravniško pomoč, se ga testira in se na podlagi testa določi ustrezno zdravljenje. Za njegov celoten socialni krog, se smatra, da je okužen, če je bil test pozitivien = porabljen 1 test, laborantka je naredila 1 test. Prihranek časa.
Jasno je, da ne moreš testirati vsega prebivalstva, saj smo venomer v stiku drug z drugim. Tudi če sem dopoldne testirano negativen, popoldne nisem več, ker sem šel v market po kvas. Naj se po nakupu kvasa testiram ponovno?

New Report

Close