Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Tiskovka dobra

Tiskovka dobra

Ok najprej tole: ne maram JJ in nikoli ga nisem volila. Da bo jasno.
Ampak ni mi jasno kaj vsi skačete v luft glede današnje tiskovke.
Namesto NIJZ je postavil infektologinjo, ki ima verjetno največ znanja. Prej ste jamral oz se skoraj revoltiral proti tem tetam, zdaj vam spet ni prav. Hkrati je gospa dr tudi vodja strokovne krizne skupine – boljš ne bi mogel naredit.
Sprememba metodologije spremljanja razširitve okužbe: smo v fazi ko je ključno, da je zdravstvo pripravljeno – postelje, oprema. In seveda je za njih ključno vedet koliko je tistih, ki rabijo zdr pomoč. In ne št tistih, ki prebolevajo na lažji način. Kar je velika večina. Za njih je samoizolacija in ne obremenjevanje zdravstva s testi.
Najbolj mi je pa bilo všeč, da je poudaril pomen izogibanja stikov in celo okaral ljudi, ki se tega ne držijo.
Je pa tudi jasno povedal, da so ostali ukrepi v pripravi, AMPAK pametno dodal, da ukrepi nimajo smisla, če zadaj ni infrastrukture, da ukrepe podpre in da je treba to pripravit. Da se ne ponovi ukrep kontrole na meji, potem pa je bilo treba skoraj 2 dni, da so zagotovili medicince in/ali policisti ter pravilna pooblastila. Torej ukrepi bodo, samo da se pripravi vse potrebno. Lepo je bilo povedano, da bo danes krizni štab imel sestanek, kjer boso imeli vse informacije. Na koncu koncev ni minilo niti 24 ur, kar so prevzeli in valjda rabijo vsaj 1 dan, da vse polovijo.
Tako da, kar se mene tiče, so vsi trije na tiskovki delo opravili odlično. In sedaj lahko čakamo primerno pripravljene in usklajene ukrepe.
Medtem pa mi OSTANIMO DOMA. Brez kofetkov, obiskov, igrišč, etc. pa bomo največ naredili.

To tiskovni konferenci niti podobno ni…Vsi trije kakor da so na pol mrtvi…Novinarji pa kakor, da niso novinarji…Žal:(

A rabte show? Vsebina in pristop!!

Hvala za povzetek, ker sem vmes trikrat zaspala. Torej praviš, da ukrepi bodo? No, super. Upam, da čim prej.

Kaj pa je s Šestanom in civilno zaščito?

janša je kot pravi diktator vse vzel v svoje roke..je.beš šestana. Samo on je alfa in omega.

Veliko jih še vedno ni doma. In če ne bo “realnega” prikaza obolelih, bodo ljudje mislili, da je mimo. Vseeno smo ovce. Do zdaj je šlo skoraj x2, zdaj je ful upadlo. In ljudje naivno mislijo, da ukrep zaprtja šol že deluje. Še začel še ni. S tem ne testiranjem so ga u kamen. Folk bo reku, da se je umirilo in je konec, se bojo spet začel družit. Čez 2 tedna bo Italija, zdravstvo bo kolapsiralo.

Ok naj ne testirajo, ampak naj potem začnejo vodit evidenco domnevno okuženih v samokaranteni. Ampak z diagnozo covida19. Ker brez diagnoze ni bolniške, se pravi moraš v službo in veselo okužuješ naprej. Al mogoče česa ne razumem?

Ti kopiram, kar sem napisala v sosednji temi:
ta tiskovka je idealna:
– polovica gledalcev je med prenosom nehala gledat
– polovica od polovice, ki je še gledala, se je začela ukvarjati z izračunom, ki se ga otroci učijo v 5 razredu osnovne šole
– 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} odstotkov preostalih pa smo dojeli, da so povedali vse in nič konkretnega

samo kot opombo: toliko različnih rezultatov kot jih je na sosednji temi je zelo zaskrbljujoče – dajte prosim otrokom izračunat

Dodala bi le tole: možno je da sem bila tudi malo prestroga do njih, pač sem pričakovala več konkretnega. Minil pa ni niti 1 dan od kar so začeli delat. Se je pa videlo, da so močno utrujeni, še posebej JJ. Gospod predsednik vlade, preventiva je tudi počitek.

Zastopim, da je brez veze testirat toliko ljudi. Po drugi strani pa je izračun tako posplošen, da ne daje pravih rezultatov. To se je posvetilo tudi gospe infektologinji, zato tudi po večih vprašanjih ni povedala števila izračunanih po novem. Da ne govorim niti o tem kako število umrlih in ozdravljenih vpliva na izračun.
Morali bi najti neko srednjo pot.

Avtorica, si pac manj zahtevna. Kar se tice une dohtarce, je menda pac njihova, nekaj v zvezi s Tomčevo, nevem točno. Torej, samo svoje ,da blebetajo, prikrivati bodo ocitno zaceli stevilke, da bo izpadlo, kao da so uspešno zajezili? Me spominja na ene stare komunajzarske case. Aja, saj je vmes tudi bil en.?Sarec in pirnat in tisti prej so bili visoki profiji, ne more en janšar nestrokovnjak trobezlat,. No, jaz jih ne gledam vec, ravno,zatto

New Report

Close