Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Javite se okuženi v karanteni prosim

Javite se okuženi v karanteni prosim

Zagotovo je tukaj tudi kdo, ki pravkar preboleva korono. Ki je doma, v izolaciji.
Naj, lepo prosim, pove, kako se spopada z boleznijo. Kakšne simptome ima, kako jih prenaša, kako jih lajša.
Ne nazadnje naj dovoli, da mu kakšno vzpodbudno napišemo. In on nam, ki nas njegovo stanje morda še čaka.

Hvala!!

Bivši sošolec bi mogel bit v karanteni s familijo vred, stara dva tv gledata, on in seka pa na praznovanje rd in po gostilnah. Zaradi takih bomo nastradal. Prijavil ne bom ker sem mu dolžen uslugo, drugače sigurno bi.

Poves vsaj od kod je?
Vala

Pa ti si ziher Primorc, Korošec al pa Prekmurc al pa z Novega Mesta, da si tako pameten.fcfe

jaz prebolevam
šmrkam precej
tudi zakašljam kdaj
bilo bi veliko huje, če ne bi imel tv za gledat
zaenkrat še nisem umrl

Kaj pa vročina? Jo imaš? Pa splošno počutje?

Če smrkaš, ni Korona.

Seveda tudi smrkaš, spada v skupino prehladnih virusov.

Dvomim, da je kdo od obolelih tu gor

Pišejo, da kihaš ja- iz nosa ti pa ne teče.

Pridno bitje. Ne smeš škode delat.

Meni se zdi, da imam korono. Vsak dan izgubim kakih 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} na energiji. Danes sem že čisto potolčen. Čisto nič se mi ne da. Sem zadihan, da še sedeti ne morem brez, da ne bi moral tu in tam globoko zajeti sapo. Gotov sem! Povem vam, da sem gotov!

V tej fazi bo hitro mimo 😁

In tudi ne boš 😁
Dobro ozdravitev ti želim!
In ostalim, ki so te dni bolni, tudi.

Zadihanost je lahko znak pljučnice (kot jih poznamo od prej ali težave s srcem). Javi se zdravniku v vsakem primeru.

Se pravi, da imam korono tudi jaz, ki imam že cel teden vneto grlo in čez noč zabasan nos, čez dan pa ven lije.

Kako pa ves ce grlo boli od mrzlega ali od korone? Ce grlo praska?

tvoja krivda je enaka kot njegova – za vsakega okuženega – pezde se temu po domače reče

Kako pa ves ce grlo boli od mrzlega ali od korone? Ce grlo praska?
[/quote]

Če malo pogooglate, boste našli podatke. Prehlajen nos in boleče grlo nista znaka korone. Pri koroni je vročina in suh kašelj. Vse ostalo je pa prehlad ali gripa.

Če malo pogooglate, boste našli podatke. Prehlajen nos in boleče grlo nista znaka korone. Pri koroni je vročina in suh kašelj. Vse ostalo je pa prehlad ali gripa.
[/quote]
Korona se začne s praskanjem v grlu!

[/quote]

Ja, seveda. Preberi kakšno kredibilno stran, pa boš videla, da so simptomi korone vse od slabega počutja, kašljanjea, bolečin v grlu, zamašenega nosu, vročine ali pa mrzlice, pa do bolečih sklepov ali bolečin v mišicah. Nekatari preboleva jo korono kot prehladna obolenje, nekateri pa nimajo NOBENIH simptomov.

Korona se začne s praskanjem v grlu!
[/quote]

Grlo ja, ker se potem po grlu širi v pljuča. Zato je nekje pisalo, da je dobro vroče piti, ker tega virus ne mara, da s tem preprečiš, da pride virus v pljuča. To je nekaj dni nazaj tu gor pisalo. WHO je pa napisal da sicer nos je lahko zamašen, ampak da pa ne teče iz nosa, da to ni tipični znak za korono. Lahko pa imaš najbrž istočasno v sebi več virusov.

Za korono je najbolj značilna vročina (znojenje) in suh kašelj (napade pljuča), potem to vodi v otežkočeno dihanje – v Italiji na tej stopnji pomagajo ljudem in jih pridejo iskat, prej ne.

Lahko poteka tudi drugače, nekateri imajo simptome podobne trebušni gripi (glavobol, slabost, bruhanje, driska). Tako je imel ta fant iz nizozemske.

to so who podatki
https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?f=151&t=11205427

Mislim, da nimam korone, da je ena bolj navadna viroza, ki se mi pa že cel mesec po malem pase. Me pa malo skrbi v smislu, če na tole slučajno nacepim še korono, kaj to pomeni za korono? Ker je organizem oslabljen že od viroze, ali bo korona potem potencialno potekala v dosti hujši obliki? Ali je kdo kaj zasledil na to temo?

Ma sploh ni nekega “šiml” preverjenega recepta – smo brali tudi tukaj, da so imeli nekateri suh kašelj, bolečine v pljučih, potem je šlo pa na nenormalne bolečine, ledvic, rodil, ipd. Koktejl večih sevov je tale virusek, nikakor navadna nedolžna gripica.

Ni. Pri virusu teče ven naprimer kot bi ti voda. Smrkanje, nahod, zabasan nos je prehlad.

New Report

Close