Starejšim jasna navodila
Novinarji ali novinarskim krogom blizu, prosim, dajte po radiu in na TV čiso jasna in konkretna navodila starejšim. Veliko ste naredili za ozaveščanje, hvala vam, a opažam, da se večine starejših ne prime kaj dosti. Če bodo slišali večkrat in za čisto konkretne situacije, bo morda malo bolj zaleglo.
Danes sem poklicala tri starejše, kako so, če morda kaj rabijo. Vsi so me vabili naj kaj pridem, pa da so šli kar sami v trgovino po liter mleka …
Če slišijo iz medijev, bolj verjamejo, kot če jim govorimo mi. Nas ne jemljejo dovolj resno, ker “oni so že veliko dali skozi, več kot eno gripo, in že vedo“.
Morda konkretno: namesto obiskovanja naj se začasno preselijo k sestri/prijateljici in ta čas prebijejo skupaj (če je možnost); naj ne hodijo na drugo lokacijo zalivat rož, pogledat vrt … (hvala Bogu, da so ukinili buse); naj ne zamerijo, če jih mladi ne obiskujejo; naj ne hodijo po vsako čebulo posebej v trgovino …
V nabiralnik poglej. Sicer pa ti zgibanke ne rabiš, ker očitno znaš uporabljat internet. Za razliko od starejših.
Za ostale pa:
Trenutno po telefonu učim ljudi, ki so stari več kot 75 let, kako se uporablja elektronska pošta in kako recimo nekaj pogledajo na svojem telefonu. Pa imajo vsi najmanj fakulteto. To je generacija, ki je analogna in zato se država ne sme in ne more obnašati v stilu, poglej na internet. Evropska konvencija o človekovih pravicah govori o tem, da se nikogar ne sme siliti v položaj, da mu osnovne informacije niso dostopne. In poglej internet je že ena taka zgodba!
Razširjena “Trampuževa” matematika:
– 45 milijonov Nemcev bo okuženih s CV
– 4,5 milijona Nemcev bo potrjeno okuženih s CV, če privzamemo, da detektirajo le 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dejansko okuženih.
– 135 tisoč Nemcev ( ~3{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od potrjenih primerov) bo v enem letu umrlo zaradi CV
– Za slovenske številke deli s 45…
– Za kitajske številke množi s 15… Ampak ni videti, da bi bili Kitajci na poti k dobrima 2 milijonoma mrtvih v enem letu zaradi CV.
Danes zjutraj sem sla v DM po pasjo hrano in se nekaj malenkosti cistil b kompleksa itak ni .
Edina polg trgovk z masko in rokavicami. Folka penzjonistov kolikor hoces.
Skocim se v merkator po kvas … spet penzjonistov kot bi bilo vse zastonj. Stojijo v skupinah, klepetajo, se rokujejo. Na blagajni vrsta en na drugem.
Jaz sem sla na samopostrezno. In ven. Sem imela namen it se na brzino v Lidl in to bi bilo FD. Pridem pred lidl parking poln. Penzjonisti….stojijo na soncku v skupinicah klepetajo …sem samo potegnila naprej skozi parking in domov. Bom ze pri kmetu dobila mlecne izdelke…
NITI EN PENZJONIST Z MASKO. niti se ne drzijo varnostne razdalje…za njih se enostavno ni nic spremenilo…